Bijgewerkt: 3 juni 2023

Politie voorkomt mogelijke ripdeal in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: OM parket Amsterdam
12-03-2015

De Amsterdamse politie heeft op 25 februari 2015 met de aanhouding van drie mannen uit Amsterdam mogelijk een ripdeal voorkomen. Volgens de politie wilden de Amsterdammers twee mannen onder bedreiging van een vuurwapen beroven tijdens een drugstransactie. De politie kwam de Amsterdamse verdachten op het spoor nadat uit informatie bleek, dat ze tienduizend XTC-pillen bestelden bij, wat later bleek, twee broers van 19 en 22 jaar uit Linschoten.

De Amsterdammers van 20, 26 en 35 jaar oud zijn vlak voor de deal op een parkeerplaats in Amstelveen door een arrestatieteam van de politie aangehouden. Ook de tussenpersonen, de twee broers uit Linschoten en de mogelijke leverancier van de pillen, een 35-jarige man uit Amstelveen, zijn aangehouden. Bij de aanhouding zijn ruim tienduizend pillen en zevenduizend euro in beslag genomen.

In de woning van de Amstelvener vond de politie onder meer een zak met bijna een kilo amfetamine en een kluis met daarin ruim tweehonderdduizend euro. Een in de woning aanwezige 26-jarige vrouw werd aangehouden op verdenking van witwassen en bezit van amfetamine. De 26-jarige vrouw is op maandag 9 maart 2015 door de raadkamer van de rechtbank onder voorwaarden vrijgelaten. De raadkamer van de rechtbank heeft verder de voorlopige hechtenis van de drie Amsterdammers en de 35-jarige Amstelvener met negentig dagen verlengd. Zij zitten vast tot begin juni.

Van de twee broers uit Linschoten zit alleen de 19-jarige nog vast. Zijn voorlopige hechtenis is door de raadkamer verlengd tot begin april. Zijn broer van 22 jaar is eerder op 27 februari door de rechter-commissaris in vrijheid gesteld, omdat er onvoldoende ernstige bezwaren tegen hem zouden zijn.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.