Bijgewerkt: 3 juni 2023

Politie neemt partijen gevaarlijk vuurwerk in beslag

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
16-12-2010

De politie heeft vorige week vier partijen illegaal vuurwerk in beslag genomen in De Kwakel en Amstelveen. Het vuurwerk wordt beschouwd als zeer gevaarlijk.

In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 december 2010 werd een auto, die geparkeerd stond op een parkeerplaats in De Kwakel, gecontroleerd door surveillerende agenten. De drie inzittenden bleken een doos met daarin tweehonderd 'vlinders' oftewel 'Spaanse Crackers' bij zich te hebben.

Het bezit of handel in dit type vuurwerk is strafbaar gesteld in de wet Milieubeheer. "Zelfs een flits van een fotocamera kan de boel al doen ontploffen. De inzittenden hebben dus groot geluk gehad," zegt Jos Bon van de wijkteamrecherche.

Op donderdag 9 december 2010  leidde een anonieme tip naar een adres in Amstelveen Zuid, waar 160 vlinders werden aangetroffen. Een van de bewoners van het huis, een 23-jarige man, werd aangehouden.

Via deze man kwam de politie op het spoor van een andere verdachte. Bij deze 19-jarige man thuis werden 220 nitraatbommen (zeer zwaar knalvuurwerk) gevonden. Ook deze verdachte leidde weer naar een volgende persoon, bij wie 209 nitraatbommen in huis lagen.

Een dag later werd een 15-jarige jongen aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het met vuurwerk opblazen van een metalen afvalbak.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.