Bijgewerkt: 3 juni 2023

Politie Amsterdam-Amstelland klaar voor viering jaarwisseling

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
30-12-2009

De politie Amsterdam-Amstelland heeft zich goed voorbereid op de viering van Oud en Nieuw. Het plan van aanpak is al in een vroeg stadium bepaald in nauw overleg met gemeenten, justitie, brandweer en geneeskundige dienst.

De politie zet extra mensen in bij de viering. Zo is er extra noodhulp, toezicht bij diverse evenementen, en staat de mobiele eenheid paraat als er meer politie-inzet nodig is. Verder zijn in de regio verschillende hotspots aangewezen waar meer surveillance zal zijn, veelal in combinatie met cameratoezicht. Daarnaast zal het "aanlopen van hotshots", waarmee de politie in 2008 gestart is, dit jaar uitgebreider plaatsvinden.

Foto Amstelveen
(Ontwerp Amstelveenweb.com - 2009)

2010


Ruim 60 ordeverstoorders van de jaarwisseling van vorig jaar, kunnen een dezer dagen een bezoekje van de politie verwachten, om het signaal af te geven dat we ze scherp in de gaten houden. Overlast en inbraak Om overlast te beperken is het afsteken van vuurwerk alleen toegestaan op oudejaarsdag vanaf tien uur ’s morgens tot twee uur in de nieuwjaarsnacht. In de directe omgeving van dierentuinen, kinderboerderijen, asiels en maneges is het afsteken van vuurwerk verboden.

Begin het nieuwe jaar niet met een domper. Daarom waarschuwt de politie voor de kans op inbraak en diefstal uit uw woning. Gaat u tijdens de jaarwisseling even iets drinken bij de buren, sluit dan uw huis goed af. Verberg geen sleutels onder de vuilnisbak en plak geen “we zijn bij de buren” briefjes op de voordeur. Laat bij afwezigheid het licht aan en sluit de deur als u vuurwerk gaat afsteken. Zo krijgen inbrekers en insluipers geen kans.

Hulp bij opsporing U kunt de politie behulpzaam zijn bij de opsporing van daders van misdrijven en misstanden. Natuurlijk belt u eerst met 112 bij ontdekking op heterdaad. Wellicht kunt u uw mobiele telefoon daarna als camera gebruiken en de verdachten ongezien filmen of fotograferen.

 Deze beelden kunt u uploaden via de website van de politie Amsterdam-Amstelland: www.politie-amsterdam-amstelland.nl .Politie Amsterdam-Amstelland wenst iedereen een prettige jaarwisseling.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.