Bijgewerkt: 6 juni 2023

Politie Amsterdam-Amstelland houdt open huis

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
03-10-2007

Op zaterdag 13 oktober 2007 opent de politie Amsterdam-Amstelland de deuren van alle 32 wijkteams om de buurtbewoners een blik te gunnen in de “politiekeuken”. Natuurlijk is er dan genoeg te zien en te beleven. Daarnaast kan men in het hoofdbureau aan de Elandsgracht een fototentoonstelling bezoeken over politieoptreden in Amsterdam door de jaren heen.

Politiebadge Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Het politiebadge op een uniform


In het kader van de landelijke politiedag worden de burgers van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen bij hun eigen wijkteambureau, waar zij worden ontvangen door de buurtregisseurs. Werd er in het verleden goede sier gemaakt met alle spectaculaire en specialistische onderdelen en diensten die binnen de regio opereren (ME, ruiters, hondengeleiders etc), nu is het tijd om de politie te laten zien vanuit de basis. De plek waar zij vindt dat zij thuis hoort, dicht bij de burger, het wijkteam dus.

Natuurlijk is er ook genoeg te doen en te zien. Naast een ontvangst door de buurtregisseur en een rondleiding door het bureau zijn er politievoertuigen en speciale politiegereedschappen te bewonderen. Bij enkele wijkteams is er voor de kinderen de mogelijkheid om vingerafdrukken te laten nemen en een boevenfoto te laten maken.

Ook het hoofdbureau van politie aan de Elandsgracht 117 in Amsterdam opent die dag haar deuren voor het publiek. Hier kan men van 10.00 uur tot 16.00 uur de foto-expositie bewonderen: 'Waakzaam en dienstbaar, 65 jaar politiewerk in Amsterdam'. De openstelling van het hoofdbureau voor het publiek mag uniek worden genoemd. Niet alleen de foto’s die er tentoongesteld worden zijn bijzonder, maar natuurlijk is het ook aardig om zo’n prominent en markant gebouw eens van binnen te zien.

U wordt van harte uitgenodigd op zaterdag 13 oktober 2007 een bezoek te brengen aan één van de wijkteams, waar u gastvrij wordt ontvangen door de buurtregisseurs.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.