Bijgewerkt: 18 mei 2024

Pole fitness kampioenschap in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Denise Mulder
24-10-2008

Op 30 november 2008 zal voor de tweede maal het Nederlands Kampioenschap Pole fitness plaatsvinden in Sportcentrum All Sports in Amstelveen.

Pole fitness is het fitnessprogramma dat ontwikkeld is door voormalig paaldanskampioene Denise Mulder. Het programma wordt in groepslessen gegeven in ruim 30 fitnesscentra, waaronder de sportcentra van 4 universiteiten.

Tijdens de vier voorronden hebben zich in totaal 17 vrouwen geplaatst voor de finale van het NK. De deelneemsters komen uit 7 verschillende provincies, t.w..

Mulder  Amstelveen
(Foto Hendrik-Jan van Beek - 2007)

Paaldans kampioene Denise Mulder in Rotterdam


Zuid-Holland (Den Haag, Brielle, Zwijndrecht)

Zeeland  (Middelburg)

Noord-Holland (Alkmaar)

Utrecht (Nieuwegein, Hilversum)

Noord-Brabant (Valkenswaard, Waalwijk)

Gelderland (Nijmegen)

Limburg (Born, Maastricht, Geleen, Heerlen, Sittard).

Het Pole fitness programma is een combinatie van kracht- en cardiotraining. Met de introductie van de danspaal als fitness apparaat werden krachtoefeningen mogelijk gemaakt, die voorheen alleen voorkwamen bij het turnen aan toestellen.

Tijdens de uitvoering van de technieken in de paal worden een groot aantal spiergroepen concentrisch, excentrisch én statisch getraind, en bereikt men dus resultaat op zowel kracht als krachtuithoudingsvermogen.

De cardio training bestaat uit het zgn Gogo-Aerobics, een dans workout op choreografieen, speciaal geschreven voor Pole fitness.

De entree voor het NK Pole fitness bedraagt 5 euro. Het totaal entreebedrag komt ten goede aan de stichting "Spieren voor Spieren".Het NK wordt gepresenteerd door Denise Mulder.

Pole fitness of paaldansen?

Paaldansen is een dansvorm, waarbij verschillende danstechnieken uitgevoerd worden rondom een verticale paal. Het paaldansen vindt zijn oorsprong in de jaren 80 toen de danspaal voor het eerst verscheen in Canadese stripclubs.

De fitnessvariant van paaldansen heet pole fitness of paalsport. Het  is een erkende vorm van fitnesstraining en het is een goede oefening voor de spieren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.