Bijgewerkt: 24 juli 2024

Polderbaan gesloten wegens een vliegtuigbom

Nieuws -> Schiphol

Bron: Gemeente Haarlemmermeer
02-06-2008

In verband met de vondst van een vliegtuigbom bij Vijfhuizen is op advies van de Inspectie Verkeer en Waterstaat na overleg met Explosieven Opruimings Commando, door de luchthaven Schiphol de Polderbaan buiten gebruik gesteld

In verband met de vondst van een vliegtuigbom, een Engelse 500 ponder bij Vijfhuizen is op advies van de Inspectie Verkeer en Waterstaat na overleg met Explosieven Opruimings Commando door de luchthaven Schiphol de Polderbaan buiten gebruik gesteld.

Polderbaan Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De Polderbaan op Schiphol


De omleidingen van de afgesloten wegen worden met bebording aangegeven. Op dinsdagochtend 3 juni krijgen de bewoners en weggebruikers meer informatie over de wegafsluitingen rondom Vijfhuizen.

De geëvacueerden zijn opgevangen in het Marriot Courtyard en ondergebracht bij familie en in hotels. De betrokkenen worden op regelmatige basis geïnformeerd. Dit zal voortduren tot de bom onschadelijk is gemaakt. Actuele informatie is ook te vinden www.rtvnh.nl.

De burgemeester van Haarlemmermeer, de heer Theo Weterings, zal op dinsdag 3 juni 2008 om 12.30 uur een persconferentie houden in het Raadhuis van Haarlemmermeer.

In 2005 werd in de buurt ook een zo grote bom gevonden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.