Bijgewerkt: 22 mei 2022

Poëzie aan de muren van Wester-Amstel

Nieuws -> Cultuur

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
19-06-2008

Van donderdag 26 juni tot en met zondag 13 juli 2008 is het werk van schilderes Pluis te zien in het achterhuis van de oudste buitenplaats aan de Amstel. Zij toont recent werk. Voor wie haar schilderijen kent is dit extra interessant.

Zij gebruikt nog steeds acrylverf maar iets minder de aarde-tinten die voorheen haar voorkeur hadden. Meer uitgesproken kleuren komen naar voren terwijl composities en penseelstreek nog steeds bijdragen aan wat je picturale poëzie kan noemen. Uniek en prachtig.

Beeldhouwster Joke van Grootheest toont in dezelfde ruimte hoezeer zij in staat is zeer verschillende materialen zo te gebruiken dat er steeds volstrekt verschillende ‘werelden’ ontstaan. Elk beeld heel boeiend en heel anders maar met een duidelijke ‘van Grootheest-signatuur’.

Van donderdag tot en met zondag elke middag vanaf 12 uur vrije toegang. De kunstenaars zijn vrijwel altijd aanwezig. Mevrouw Van Grootheest heeft concurrentie in het park waar nog steeds (tot oktober) de beeldentuin is ingericht met werk van kunstenaars uit Amstelland.

Dus als u langs de Amstel gaat: even stoppen bij Wester-Amstel. Er is veel moois te zien.

Adres: Amsteldijk-Noord 55 1183 TE AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.