Bijgewerkt: 6 december 2023

Plofkraker gearresteerd

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
22-03-2007

Op woensdagavond 21 maart 2007 werd een 34-jarige Italiaan door een arrestatieteam aangehouden in Amsterdam-West. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij 'plofkraken' van geldautomaten. Met een 'plofkraak' wordt bedoeld dat een geldautomaat door middel van een gasmengsel tot ontploffing wordt gebracht waarna men in sommige gevallen bij de geldcassettes kan komen.

Het Bovenregionale Rechercheteam (BRT) Amsterdam-Amstelland / Gooi en Vechtstreek doet onderzoek in deze 'plofkraken'. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. Het BRT onderzoekt meerdere incidenten die plaatsvonden in onder andere Amsterdam, Amstelveen, Haarlem en Muiden Het BRT startte het onderzoek toen onder andere in 2005 in Amsterdam-Noord een pinautomaat door een gasmengsel tot ontploffing werd gebracht. De daders wisten met een flink geldbedrag te ontkomen.

Tijdens onderzoek bleek dat één van de verdachten een 34-jarige Italiaan was die regelmatig in Amsterdam verbleef. Rond zes uur werd de man verrast door een arrestatieteam en in de boeien geslagen. Het BRT sluit meer aanhoudingen niet uit. Inmiddels hebben andere Europese politie- en opsporingsdiensten zich gemeld om de verdachte te verhoren. Hij wordt onder andere ook in het buitenland verdacht van soortgelijke misdrijven.

De bankinstellingen hebben ondertussen al diverse maatregelen getroffen om dit soort diefstallen te voorkomen.

 


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.