Bijgewerkt: 30 september 2023

Platform C-Amstelveen roept de hulp in van de Kinderraad

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-12-2020

De leden van de Kinderraad van Amstelveen waren op 2 december 2020 bezoek bij Platform-C. Daar kregen ze uitleg en een rondleiding van directeur Madeleine Heijligers en teamleider Pieter-Jan Nijessen. Ze vertelden enthousiast over wat je bij Platform C allemaal kunt doen. De Kinderraad kijkt overal rond en stelt vragen aan kinderen die tekenles, orkest-les en dansles kregen.

Platform-C voor iedereen! De kinderraadsleden waren op een missie, want hun thema is gelijkheid. Ze vinden daarom dat alle kinderen les moeten kunnen krijgen bij Platform-C. Ook als hun ouders dit niet kunnen betalen. Ze deden Madeleine en Pieter-Jan allerlei ideeën aan de hand, hoe Platform-C dit kan regelen. Meer betaalde optredens geven bijvoorbeeld, of een fooienpot neerzetten. In het lesgeld een extra bijdrage opnemen voor deze groep kinderen, was een idee dat op veel bijval kon rekenen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeenteb Amstelveen - 2020)

Directeur Madeleine Heijligers en teamleider Pieter-Jan Nijessen met de leden van de Kinderraad Amstelveen bij Platform-C


Cultuureducatie op scholen. Madeleine vertelde dat Platform-C al een mooi aanbod heeft voor alle Amstelveense schoolkinderen. Op verschillende scholen geven ze muziekles of speciale kunstprojecten. Verder vertelde Madeleine dat ouders ook terecht kunnen bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dit fonds betaalt het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar niet voldoende geld is voor muziekles, dans of andere creatieve les. Directeur Madeleine vroeg of de kinderen nog iets missen in het toch al uitgebreide aanbod. De Kinderraad gaat hierover nadenken. Misschien wel mondharmonica-les, toneelspelen of de acrobatische vechtdans Capoeira. Alle ideeën worden verzameld en bekeken. In 2021 komt de kinderraad weer op bezoek om te kijken wat er met hun ideeën gedaan wordt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.