Bijgewerkt: 2 oktober 2022

Plastic inzamelen snel verbeteren in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: CDA-Amstelveen
01-12-2009

Nu begonnen is met het gescheiden inzamelen van plastic afval, wil het CDA snel de kinderziektes opgelost hebben. Meer uitgiftepunten van zakken, vaker ophalen en centrale inzamelpunten bij de hoogbouw.

Foto Amstelveen
(Plastic Heroes - 2009)

Plastic heroes flyer


Het gescheiden ophalen van plastic afval is onlangs begonnen in de gemeeente Amstelveen. Door middel van aparte zakken kan de burgerij haar plastic verpakkingsoverschot laten ophalen door de gemeente, die het te zijner plaatse doet scheiden en verwerken.

Het CDA vraagt nu aandacht voor een snelle verbetering van het proces. Ben Jonker “Cruciaal bij deze inzamelprocessen is de logistiek, en wij zien wel wat verbeterpunten. Neem de hoogbouw: als je daar een maand lang met je zak met afval moet wachten, stimuleert dat niet echt om mee te doen. Zorg dus voor inzamelpunten bij de flats, zodat dat geen probleem meer is.”

Andere verbeteringen die het CDA voorstelt zijn het verhogen van de ophaalfrequentie naar eens in de 2 weken, en een groter aantal uitgiftepunten voor de zakken, bijvoorbeeld in de buurt van de grote supermarkten in Amstelveen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.