Bijgewerkt: 19 mei 2024

Plan voor indoor golf

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Weekblad
16-07-2008

In Amstelveen wordt het mogelijk indoor golf te spelen en te oefenen. Medio november 2008 opent het hypermoderne Mobiegolf de deuren. Mobiegolf is een initiatief van Amstelvener Kees van der Graaf. Hij wil zijn droom verwezenlijken in een voormalig bedrijfspand aan Langs de Werf op bedrijventerrein Legmeer.

Mobiegolf staat overigens volstrekt los van de plannen van Loogman Vastgoed voor een buitengolfbaan in de Bovenkerkerpolder. Van der Graaf is al twee jaar bezig met de voorbereidingen van zijn plan. „De golfsport groeit snel," zegt hij. „Maar in Nederland is het vaak slecht weer. In Duitsland en Scandiniavië komen indoor-golfcentra al volop voor, maar in Nederland zijn er nog niet veel."

Vlag Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Een vlag met een golfbal


Een indoor golfcentrum is sterk gericht op training, in simulatoren en door het oefenen van het zogeheten putting en chipping. Putting is het laatste stukje om de bal in het putje te krijgen en chipping het pogen de bal in een zodanige positie nabij het putje te krijgen dat hij er daarna gemakkelijk in te slaan is. Zulke oefeningen zijn straks ook bij Mobiegolf volop mogelijk.

Maar vooral trots is Van der Graaf op de acht simulatoren die in zijn centrum komen en waarop virtueel op 'de mooiste golfbanen van de wereld' kan worden geoefend en gespeeld. In de simulator gebruikt de speler zijn eigen stick. Hij slaat de bal tegen de achterwand van de simulator, waarop levensecht een complete golfbaan is te zien alsof hij er werkelijk op staat. De weggeslagen bal botst op de wand, maar daarop is vervolgens precies te zien hoe de bal op een buitenbaan verder zou vliegen.

„Onze simulatoren zijn voorzien van de nieuwste technieken," zegt Van der Graaf. „Als eerste ter wereld passen wij een systeem toe waarbij met infrarood de volledige bewegingen van de stick en de balvlucht worden gemeten. Dat gebeurt veel nauwkeuriger dan bij bestaande systemen. De gegevens worden ook opgeslagen en kunnen later uitgebreid worden geanalyseerd."

B en W positief over golfplan

Bij de opzet ligt veel nadruk op de sfeer. Onderdeel van het project is ook een restaurant. Mobiegolf is voor golfers vooral interessant in de winter om hun sport te kunnen blijven beoefenen. „Maar ik richt mij ook op expats, Japanners en Koreanen, van wie er veel in Amstelveen wonen. Zij kunnen op de simulator in ander half uur virtueel een golfbaan bespelen waar ze buiten vijf uur over doen."

B en W staan in principe positief tegenover de plannen. Ze passen in het streven om Legmeer nieuw leven in te blazen en de kwaliteit van de buitenruimte in dit gebied te verbeteren.

Website: Mobiegolf.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.