Bijgewerkt: 5 mei 2024

Plan voor basisschool en kinderopvang in Middenwaard

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-04-2024

De gemeente Amstelveen heeft haar plannen voor een basisschool, kinderopvang en gymzaal in Middenwaard opgeschreven in een projectnota en een beeldkwaliteitsplan. Belanghebbenden kunnen op deze stukken reageren tot en met woensdag 22 mei 2024. Eerder hield de gemeente al een inloopavond over het voorstel waarna het plan is aangepast.

De plannen houden in dat de Willem-Alexanderschool verhuist van Orion naar Middenwaard op het terrein tussen de Gondel en de Groenelaan in nieuwe duurzame huisvesting met gymlokaal en KinderRijk uitbreidt met kinderopvang. In november 2023 organiseerde de gemeente een inloopavond over deze ontwikkeling. Oorspronkelijk waren hier woningen voorzien. Uit de inloopavond kwam de wens naar voren om het groengebied aan de noordzijde van het toekomstige fiets- en voetpad te vergroten. Ook bleek een wens voor een groene zone aan de oostzijde van minimaal 10 meter. De gemeente zorgt daarnaast voor een goede en groene fietsverbinding tussen de Beneluxbaan en de Groenelaan.



Ontwikkeling in goed overleg. Voor deze ontwikkeling stellen de Willem-Alexanderschool, KinderRijk en AmstelveenSport gezamenlijk een programma van eisen op waar het nieuwe gebouw en het schoolplein aan moet voldoen. De gemeente kijkt naar de technische aspecten en laat het multifunctionele gebouw bouwen. Tegelijkertijd is er een ruimtelijke procedure nodig omdat het terrein nu een woonbestemming heeft. Daarvoor ligt nu een concept-projectnota klaar.

Inzien. De concept-projectnota en het bijbehorende beeldkwaliteitsplan zijn digitaal te raadplegen via https://amstelveen.bestuurlijkeinformatie.nl (vergaderingen, gepubliceerde stukken van het college van B en W, 23 april 2024). De gemeente verstuurt een brief aan omwonenden. Reageren kan naar het e-mailadres bouwprojecten@amstelveen.nl onder vermelding van ‘reactie concept Projectnota Middenwaard / beeldkwaliteitsplan’.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.