Bijgewerkt: 2 december 2021

Plan renovatie en uitbreiding basisschool Piet Hein vastgesteld

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
01-05-2013

Het College van Burgemeester en Wethouders van Amstelveen heeft het Programma van Eisen voor de renovatie en uitbreiding van basisschool Piet Hein vastgesteld. In overleg met schoolbestuur Amstelwijs, de school en de Medezeggenschapsraad is in grove lijnen afgesproken waaraan het opknappen en uitbreiden van Wibautlaan 46 en 48 en Dr. Schaepmanlaan 5 en 7 moet voldoen. 

In het programma zijn voorwaarden opgenomen, zoals hoogte en aantal vierkante meters. Maar ook eisen die gesteld worden aan stedenbouw, groen, verkeer, parkeren en de openbare ruimte. Architecten gaan op basis van dit document een ontwerp maken. 

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Herbert Raat (VVD), wethouder Onderwijs


Wethouder Herbert Raat (VVD) van onderwijs:’De Piet Hein is een mooie school, de gebouwen stammen uit 1940 en 1955. De kappen en materialen zijn net als de omringende huizen traditioneel en prominent. De school is echter wel wat verouderd en wacht naar mijn mening al te lang op nieuwbouw. Iedereen knapt er z’n huis op en dan doen we nu ook met het schoolgebouw. Ik ben blij, dat de uitgangspunten zijn geformuleerd en we opzoek kunnen naar een geschikte architect voor het ontwerp van de school’.  

Ook Iemke Ruige (MR-lid Piet Hein) en Hans Winkel, directeur van de school zijn blij, dat er stappen zijn gezet. ‘We hopen, dat ook het vervolgproces door alle betrokken partijen voortvarend wordt opgepakt zodat er in 2014 begonnen kan worden met de bouw’.

Al jaren worstelen betrokken partijen met de huisvestingsvraag van deze school. De nabijheid van de A9 en de beperkte bouwmogelijkheden in de omgeving maken het er niet makkelijker op. De uitbreiding moet binnen het bestemmingsplan blijven. Na verschillende scenario’s bestudeerd te hebben, is gekozen voor het opknappen en uitbreiden van Wibautlaan 46 en 48 en Dr. Schaepmanlaan 5 en 7.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS