Bijgewerkt: 21 juni 2024

Plan 9-holes golfbaan ten oosten Groenelaan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
27-10-2005

Er is een particulier initiatief voor een negenholes golfbaan ten oosten van de wijk Groenelaan. De voorziening moet vooral gericht zijn op gehandicaptengolf.

Dat heeft deze krant uit betrouwbare bronnen in en om het raadhuis vernomen. Het plan mag rekenen op de steun van het college van B en W.

Het initiatief is van Amstelveens/ Aalsmeerse ondernemer Loogman, die een aantal tankstations en wasstraten in deze omgeving bezit. Loogmans echtgenote, die is geboren zonder onderarm, is Nederlands kampioen gehandicaptengolf. Zij werd in september tweede tijdens het Europees kampioenschap in Italiƫ. De, vooralsnog, negen-holes golfbaan gaat een openbaar karakter dragen.

Het college zou het ingepast willen zien in de provinciale groenplannen voor de Bovenkerkerpolder. Noord-Holland wil 240 hectare 'recreatief vlakgroen' (bos) in de polder realiseren. Het college vindt dat de openbare toegankelijkheid en de landschappelijke inpassing van een golfbaan goed passen binnen die 240 hectares, zo bevestigt een bron.

De afdeling communicatie van de gemeente wil het initiatief voor een negen-holes golfbaan niet bevestigen. Eerder waren er voor het gebied plannen voor een 18-holes golfbaan.

(HG)


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.