Bijgewerkt: 3 juni 2023

Pincode werd in de supermarkt in Aalsmeer afgekeken

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Nederland
17-01-2020

De politie is op zoek naar iemand die op 16 oktober 2019 in Aalsmeer een groot geldbedrag heeft gepind met een gestolen pinpas. Mogelijk werd de pincode in de supermarkt afgekeken.

Een mevrouw wilde op woensdag afrekenen in een winkel in Aalsmeer toen zij er achter kwam dat haar portemonnee niet meer in haar tas zat. Ze heeft even daarvoor boodschappen gedaan in een supermarkt in Aalsmeer en daar de portemonnee nog gebruikt. Terwijl het slachtoffer snel op zoek ging naar haar portemonnee, werd ze gebeld: haar bank heeft contact opgenomen omdat er ongewone handelingen hebben plaatsgevonden op haar bankrekening. Er bleek een groot geldbedrag te zijn opgenomen met de bankpas die in de portemonnee zat die het slachtoffer kwijt was. De portemonnee is dus niet zoek geraakt, maar waarschijnlijk gestolen. Van de pintransactie met de gestolen pinpas, bij een pinautomaat aan het Poldermeesterplein in Aalsmeer rond 14.00 uur, zijn camerabeelden.Het slachtoffer deed aangifte en in het politieonderzoek dat volgde, is het vermoeden ontstaan dat de pincode van het slachtoffer was afgekeken/gefilmd door een man achter haar in de rij bij de supermarkt. Op camerabeelden uit de supermarkt is te zien dat de man achter haar mogelijk filmt als het slachtoffer afrekent bij de kassa. Het onderzoeksteam vermoedt ook dat dit dezelfde man is als de man die geld opneemt met de gestolen pinpas.

Het signalement van de verdachte:

- man;

- lichte huidskleur;

- wordt tussen de 25 en 35 jaar oud geschat;

- normaal postuur.

Vragen: Er zijn camerabeelden van de verdachte en het onderzoeksteam wil graag weten wie hij is. Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.