Bijgewerkt: 25 juni 2024

Peter Smit en Anke Olthof-Boekhout exposeert op Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
09-06-2014

Vanaf 19 juni tot en met 6 juli 2014 is het werk van Peter Smit en Anke Olthof-Boekhout in de buitenplaats van Wester-Amstel te zien.

Foto Amstelveen
(Bron Wester-Amstel - 2014)

Een schilderij van Peter Smit


Peter Smit

Licht en kleur vervullen de hoofdrollen in de schilderijen van Peter Smit, voortbordurend op de traditie van de impressionisten. Hij werkt met olieverf, nat in nat, met losse toets, zonder schets vooraf en het liefst live. Stad en strand zijn geliefde onderwerpen waarbij hij direct vastlegt wat het oog ziet. Daarnaast maakt hij portretten in opdracht.

Anke Olthof-Boekhout

Foto Amstelveen
(Bron Wester-Amstel - 2014)

Anke Olthof-Boekhout: Wit albast


Anke Olthof-Boekhout werkt het liefst met marmer, serpentijn of albast. Naast het vrouwenlichaam als onderwerp, zijn thema’s als relaties en geborgenheid belangrijk voor haar. Hakken, vijlen, schuren en kritisch kijken naar het resultaat, maakt dat zij haar grenzen blijft verleggen op zoek naar perfectie. Zij gebruikt in haar werk abstracte vormen in lichte aardse kleuren. Bezichtiging van donderdag t/m zondag van 12:00 uur tot 16:30 uur. Adres: Wester-Amstel Amsteldijk Noord 55 1183 TE AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.