Bijgewerkt: 24 juli 2024

Paul Huf in de Kunstuitleen

Nieuws -> Cultuur

Bron: SBK Amstelveen
17-08-2006

In het kader van het Stadspleinfestival op 16 september 2006 zal er in de SBK Amstelveen, de Kunstuitleen, een tentoonstelling te zien zijn van foto’s van Paul Huf. De tentoonstelling zal van 9 tot en met 23 september 2006 te zien zijn.

Paul Huf (1924-2002) was een pionier in de ontwikkeling van de professionele fotografie en de belangrijkste vertegenwoordiger van de reclame-, mode- en portretfotografie in Nederland.

Hij was één van Nederlands bekendste fotografen. In zijn lange, zeer actieve loopbaan heeft hij ontelbaar veel mensen en situaties gefotografeerd. Zijn foto’s van acteurs, schrijvers, zijn naaktstudies, maar ook zijn landschappen en zijn stillevens laten schoonheid zien. Hij heeft zich altijd ingespannen om fotografie als kunstvorm te promoten.

Paul Huf hield alles graag in eigen regie en zag de wereld altijd optimistisch tegemoet. “Ik draai op mijn optimisme. Ik accepteer de negatieve kant van het leven niet. Als de rest van de wereld zegt: bah, het regent, dan geniet ik juist van de reflecties in het water en dat beeldschone beeld van een kind dat in een plas springt”.


De SBK Amstelveen is er trots op originele door Huf persoonlijk afgedrukte en door hem gesigneerde foto’s te laten zien. De foto’s van de tentoonstelling zijn te koop.


Website:  SBK Amstelveen


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.