Bijgewerkt: 17 april 2021

Patiënten zijn tevreden met de Huisartsenpost Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Huisartsenpost Amstelland
25-10-2011

Stichting Huisartsenpost Amstelland scoort hoog op patiënttevredenheid .Patiënten waarderen de zorg op de huisartsenpost met een ruime 8. Dit blijkt uit het patiëntervaring onderzoek, dat begin 2011 heeft plaatsgevonden. De resultaten van dit onderzoek zijn vergeleken met de resultaten van dezelfde enquête uit 2009. Daarnaast is er in het onderzoeksrapport een vergelijking gemaakt met 25 andere huisartsenposten die hetzelfde onderzoek hebben uitgevoerd.

Huisartsenpost Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

De Huisartsenpost Amstelland naast het ziekenhuis


De triagist* (degene die u aan de telefoon krijgt) werd gewaardeerd met een gemiddelde van een 8,4 en de huisarts met een gemiddelde van een 8,1. Zowel de triagist als de huisarts was beleefd, luisterde aandachtig, nam voldoende tijd en nam de patiënt serieus. De patiënt had vertrouwen in de deskundigheid van beiden en voelde zich geholpen met de ontvangen zorg.

De organisatie werd gewaardeerd met een gemiddelde van een 8,0. De telefonische toegankelijkheid en bereikbaarheid van de huisartsenpost werden positief beoordeeld. In maart 2010 is de huisartsenpost verhuisd naar een nieuwe locatie binnen Ziekenhuis Amstelland.

Dit heeft geleid tot een verbetering van de ervaringen op de punten netheid en hygiëne en de privacy aan de balie. In de meeste gevallen zouden patiënten de huisartsenpost aan bekenden aanraden.

* Triage is het proces van het bepalen van de prioriteit van patiënten, hoe moeten ze behandeld worden op basis van de ernst van hun aandoening (red.)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.