Bijgewerkt: 17 mei 2022

Pas op voor de hond!

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
03-01-2013

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft erover op zijn weblog:

'Nieuwjaarsdag kijk ik uit raam en zie, dat de achter- en tuindeur van de overbuurvrouw open staat. Het slot blijkt opengebroken en alle kasten staan open. De politie komt snel en neemt de schade op. Later blijkt, dat andere buren ook 'bezoek' hebben gehad.

inbraak Amstelveen
(Foto H. Raat - 2013)

Hopelijk helpt de flyer, gemaakt door de dochters van de wethouder en worden de inbrekers afgeschrikt


Bij iedereen die niet thuis was op oudejaarsnacht in ons blokje van acht woningen is ingebroken. Wees alert waarschijnlijk is er een bende actief. Je voelt je meteen een stuk onveiliger in je eigen huis. De impact is groot er wordt slechter geslapen en onze hond bijt vreemden vanaf nu. Inbrekers zijn dus gewaarschuwd!'- aldus wethouder Raat, hij woont in Westwijk).

Burgemeester Jan van Zanen informeerde de leden van de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen op10 december 2012 over de Regionale Veiligheidsrapportage Amsterdam-Amstelland 2012-2, dat uit de rapportage blijkt, dat het aantal woninginbraken is afgenomen van 695 naar 538 en het aantal inbraken in schuurtjes van 90 naar 59.

Ook in de buurgemeenten, zoals in Amsterdam, Aalsmeer, Ouderkerk en Uithoorn zijn de inbrekers erg actief. Het is dus eigenlijk enorm belangrijk, dat de politie meer informatie gaat geven aan de bewoners, want van de 538 inbraken in Amstelveen werden er slechts ongeveer 10 officieel door de Politie Amsterdam-Amstelland aan de media gemeld in 2012. Als je weet, dat drie straten verder een serie inbraken is gepleegd, word je als omringende bewoners meer alert. Een goed voornemen voor 2013?!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.