Bijgewerkt: 27 september 2022

Parkeren anders betalen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad / Gemeente Amstelveen
31-12-2008

Burgemeester en Wethouders willen een discussie starten over de wenselijkheid van nieuwe betaalmethoden voor parkeerautomaten. Er zijn de laatste jaren nogal wat alternatieve mogelijkheden voor betalen ontwikkeld, zoals betalen met een pinpas, met chipknip, via mobieltjes of op kenteken.

Dat blijkt uit een overzicht van de gemeente over de stand van zaken rond het betaald parkeren. Momenteel kan bij alle automaten met contant geld worden betaald en een beperkt aantal accepteert ook de Chipknip.

Toepassing van nieuwe betalingsmethoden vereist wel aanpassing van de Parkeerverordening 1998. B en W willen begin 2009 het betaald parkeren in Amstelveen evalueren en daarbij wordt meteen gekeken naar nieuwe betaalmanieren. Onderzocht wordt dan tevens in hoeverre het betaald parkeren de kosten dekt. Momenteel gaat de gemeente uit van een kostendekkendheid van 95 procent, maar de opbrengsten vallen in 2008 lager uit dan verwacht. Parkeren levert momenteel bijna 1,5 miljoen euro per jaar op.

Betaald parkeren koopzondagen

B en W hebben verder besloten, dat in en om het Stadshart Amstelveen voortaan ook op koopzondagen betaald parkeren gaat gelden. Het Stadshart is het gebied dat wordt begrensd door de Keizer Karelweg, de mr. G. Groen van Prinstererlaan, de Beneluxbaan en de Rijksweg A9.

Op de genoemde koopzondagen voor deelgebied 1 geldt voor de aangegeven periode dat in de vergunninghoudergebieden 1, 2 en 3 in het Stadshart en 11, 12, 13 en 14 direct ten westen en noorden van het Stadshart alleen met een geldige voor het betreffende gebied afgegeven parkeervergunning mag worden geparkeerd, of met een geldige gehandicaptenparkeerkaart.

Bezoekers van het Stadshart moeten daar tussen 11 en 17 uur betalen voor parkeren. Tegen het besluit kan nog wel gedurende zes weken bezwaar worden aangetekend.

Lees verder: Koopzondagen 2009Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.