Bijgewerkt: 1 december 2022

Parkeervergunningen voor personeel onderwijs en politie in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
26-08-2022

Het College van Burgemeester en Wethouders van Amstelveen heeft besloten om de financiële compensatie voor parkeervergunningen voor het onderwijs en de politie met vier jaar te verlengen tot 2026. Deze financiële tegemoetkoming kan bijdragen aan het verkleinen van het personeelstekort.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Herbert Raat (VVD) wethouder Verkeer en Parkeren


In het onderwijs en bij de politie is al lange tijd sprake van een personeelstekort. Het vergoeden van een bepaald aantal parkeervergunningen kan onderwijzers en politieagenten ertoe verleiden om een baan in Amstelveen te kiezen. Daarnaast houden de werkgevers meer financiële middelen over om personeel aan te nemen. 'Wij willen op deze manier een steentje bijdragen aan het creëren van een aantrekkelijk arbeidsklimaat voor onderwijzend personeel en politie. Beide beroepsgroepen dienen een groot maatschappelijk doel; het onderwijzen van toekomstige generaties en het waarborgen van onze veiligheid. Met de financiële tegemoetkoming voor parkeervergunningen willen we ervoor zorgen dat Amstelveen aantrekkelijk is voor deze essentiële beroepsgroepen. Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt komt veel personeel van buiten de gemeentegrenzen. Natuurlijk hebben we het liefst dat werknemers met de fiets of het openbaar vervoer komen, maar dat is niet altijd mogelijk' - zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Verkeer en Parkeren.

Parkeervergunning. Het gaat op dit moment om 215 parkeervergunningen ter waarde van € 25.800. 51 voor de politie, 127 voor de onderwijsinstellingen en 37 voor aan het onderwijs gelieerde instellingen. Voor de onderwijs gelieerde instellingen geldt dat zij een aanvulling moeten zijn op de pedagogische benadering van het primair onderwijs, zoals kinderopvangcentra zonder winstoogmerk. De instellingen die in aanmerking komen voor financiële tegemoetkoming worden hierover geïnformeerd door de gemeente.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.