Bijgewerkt: 20 april 2024

Parkeerplek voor scooters

Nieuws -> Stadshart

Bron: Amstelveens Weekblad
08-04-2009

Voor bromfietsen en scooters komen speciale parkeerplaatsen aan de randen van het Stadshart. De gemeente zoekt momenteel naar geschikt bijbehorend straatmeubilair.

Dit blijkt uit antwoorden van B en W op vragen van de VVD over de scooter- en brommeroverlast op het Stadsplein. Een verbod voor scooters en brommers, waar de VVD-ers Herbert Raat en Marius Rietdijk om vragen, bestaat al. B en W hebben het plein namelijk als voetgangersgebied aangewezen. Alleen voor fietsers en bevoorradingsverkeer geldt een uitzondering. B en W wijzen verder op de reguliere handhaving en periodieke intensievere controles.

Scooter Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Fietsen en scooter voor de ingang van de Rembrandthof op het Stadsplein in december 2008


De plekken waar de parkeerruimte voor scooters en bromfietsen komt, zijn nog niet vastgesteld. Dat gebeurt nadat de keuze voor het straatmeubilair is gemaakt. Herbert Raat is 'op zich tevreden' met de inrichting van de parkeerplaatsen. „Je kunt een verbod hebben maar als je je scooter nergens veilig kwijt kan, dan staan ze alsnog op het plein en dan rijden ze daar ook," zegt hij.

Raat en Rietdijk hadden ook gevraagd om extra oversteekplaatsen voor bezoekers van de Schouwburg, P60 en de bibliotheek. Daar voelen B en W niets voor. Er is al een zebrapad bij P60, waar de meeste bezoekers oversteken. 'Een tweede oversteekplaats op korte afstand van de eerste verliest zijn attentiewaarde,' schrijven B en W. 'Daarnaast maakt de uitstraling van het plein duidelijk, dat men overal overstekende voetgangers kan verwachten.'

Bij de cultuurstrip komt een extra bord, om te benadrukken dat hier een maximum snelheid geldt van 30 kilometer per uur. Ook zoekt het college een aanpassing van de weg om auto's te dwingen tot langzaam rijden. Een pleidooi van de raadsleden om winkels op zondag vaker open te laten zijn, wijzen B en W vooralsnog af. Zij volgen de discussie maar willen in ieder geval niet minder koopzondagen.

Lees ook: Gemeentepagina week 14-2009 pagina 3 (pdf): “U staat in de weg”



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.