Bijgewerkt: 26 mei 2024

Park Golf Amstelveen krijgt ook in 2011 een vervolg

Nieuws -> Sport

Bron: Park Golf Amstelveen
20-08-2011

Golfevenement voor VONK (VUmc Onderzoek Naar Kinderkanker)

De fundraisingactie 'Park Golf Amstelveen' krijgt ook in 2011 een vervolg, aldus de organisatie. Op 8 september 2011 wordt weer kris kras door Amstelveen voor een goed doel gegolfd!

Dit jaar gaat de opbrengst van de actie naar VONK (VUmc Onderzoek Naar Kinderkanker). Initiatiefnemer van Park Golf Amstelveen is de Stichting Interservice Amstelveen, een samenwerkingsverband van zeven serviceclubs (Rotary, Lions en Kiwanis) in Amstelveen.

Elke Amstelvener kan op 8 september 2011 (vanaf 13.00 uur) een steentje bijdragen! Iedereen kan proberen een hole-in-one op het plein in het Stadshart te slaan; hoofdprijs een weekendje op stap met een BMW cabrio. Er staan nog veel meer golf- en overige activiteiten in het Stadshart op stapel. Ook kinderen zijn welkom; er zijn leuke prijzen te verdienen!

Net als vorig jaar is er weer een groots opgezette loterij, een zgn. Ball Drop met speciale balletjes. Bij de verkoop van de balletjes (€ 3,50 per stuk) worden winkeliers betrokken. Op 8 september zijn veel vrijwilligers in touw om de laatste loten te verkopen. De spectaculaire Ball Drop vanuit een hoogwerker (ca 40 meter hoog) zal rond 19.00 uur zijn.

Golfer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Golfer in het Stadshart Amstelveen in september 2009


De organisatie roept nu al gegadigden voor het goede doel van 2012 op! Aanmelding via het e-mailadres golfpark-amstelveen@hotmail.com

Het goede doel: VONK

Kinderkanker is de meest dodelijke ziekte bij kinderen. In Nederland wordt er jaarlijks bij 600 kinderen de diagnose gesteld. Er overlijden ongeveer 150 kinderen per jaar in ons land aan kanker. Wereldwijd wordt de ziekte jaarlijks bij meer dan 250.000 kinderen geconstateerd.

Er wordt nog te weinig onderzoek gedaan, want vanuit de farmaceutische industrie worden nauwelijks onderzoekgelden beschikbaar gesteld. Het is voor de farmaceutische industrie commercieel gezien niet interessant, omdat het om relatief kleine aantallen patiënten gaat.

VONK (VUmc Onderzoek Naar Kinderkanker) spant zich o.l.v. Amstelvener Prof. Dr. Gert-Jan Kaspers al jarenlang in om verbetering in deze situatie te krijgen. Uit de vijf aanmeldingen voor het goede doel van 2011 is er unaniem voor gekozen om VONK een helpende hand toe te reiken.

Het door Park Golf Amstelveen gesponsorde onderzoek betreft hersenstamtumoren. Hierop is geen enkele kans op genezing; de meeste kinderen overlijden binnen het jaar. Operatie is onmogelijk, de tumor reageert te weinig op bestraling en op huidige chemotherapie. Bovendien is er nauwelijks iets bekend over de biologie van deze tumor. Het is zelfs onbekend of medicijnen de tumor bereiken!

De hamvraag voor dit gesponsorde onderzoek is dan ook: “Komen medicijnen wel in de tumor aan?” Wat behelst het onderzoek? Er wordt een radioactief geladen deeltje gekoppeld aan een medicijn. Dit wordt toegediend aan de patiënt. Daarna wordt er een PET-scan van de patiënt gemaakt. Hierdoor wordt zichtbaar of het medicijn opgenomen wordt in de tumor.

Met dit onderzoek hoopt men te kunnen bereiken dat in de toekomst:

• Alleen medicijnen worden gebruikt die ook daadwerkelijk aankomen in de tumor.

• De toegepaste medicijnen zo effectief mogelijk zijn, hetgeen ook scheelt met het oog op onnodige bijwerkingen

• De hele kinderoncologie hier baat bij kan hebben.

Het zou toch prachtig zijn als mede dankzij Park Golf Amstelveen meer kinderen kunnen worden genezen met minder bijwerkingen op korte en lange termijn. Het onderzoek van vandaag is de behandeling van morgen!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.