Bijgewerkt: 15 juli 2024

Pand aan de Benderslaan gesloten wegens illegale prostitutie

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
02-07-2024

Op 19 juni 2024 liet Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen per direct een pand aan de Benderslaan sluiten vanwege illegale prostitutie. Op 2 juli 2024 is besloten de sluiting te verlengen met nog eens vier weken.

Na een controle van een toezichthouder van de gemeente en de politie bleek dat een pand aan de Benderslaan werd gebruikt als illegale seksinrichting. Het pand is per direct gesloten. In augustus 2024 begint eigenaar woningcorporatie Eigen Haard met de renovatie van het complex, waar het pand zich in bevindt.Burgemeester Tjapko Poppens: 'Met de sluiting van het pand wil de gemeente overlast door illegale prostitutie in de buurt tegengaan en voorkomen dat het pand opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruikt. In Amstelveen willen we geen illegale prostitutie. Daarom is het pand per direct gesloten. In dit geval voor in totaal zes weken.′

Gemeente Amstelveen en de andere Amstelland-gemeenten werken nauw samen met de politie en het Regionaal Informatie en Expertise Centrum Amsterdam-Amstelland (RIEC-AA) bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit, zoals handel en productie van drugs, illegale prostitutie en mensenhandel. Heeft u signalen of een vermoeden van criminele of illegale activiteiten, meld het bij de politie via 0900 – 88 44 of bij Meld Misdaad anoniem via 0800 - 7000.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.