Bijgewerkt: 21 september 2023

Palet Noord krijgt tijdelijk extra lokalen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-05-2010

Na de zomervakantie kunnen drie extra groepen van basisschool Palet Noord terecht in het gebouw Dr. Schaepmanlaan 2. De leerlingen verblijven hier tot de nieuwbouw van de school gerealiseerd is.

In het gebouw aan de Dr. Schaepmanlaan 2, dat eigendom is van de gemeente, zit Palet Noord momenteel met drie groepen leerlingen en de Piet Heinschool met vijf. Het gebouw telt in totaal elf lokalen, zodat er drie lokalen leegstaan. De leerlingen van Palet Noord kunnen hier terecht tijdens de nieuwbouw van de school aan het Dr. Lelyplantsoen.  

Raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Wethouder Herbert Raat (VVD)


Herbert Raat, wethouder Onderwijs:’ De sloop van het gebouw aan het Dr. Lelyplantsoen vindt naar verwachting eind dit jaar plaats. Om organisatorische en logistieke problemen bij de school zo veel mogelijk te voorkomen, gaat het college alles in het werk stellen om drie groepen direct na de zomervakantie huisvesting te bieden in het gebouw Dr. Schaepmanlaan 2.

Dit zorgt tevens voor rust bij de ouders van desbetreffende leerlingen. Vanzelfsprekend zoeken we in goed overleg met schoolbestuur Amstelwijs ook een oplossing voor de Piet Heinschool. Een aantal groepen van deze school zal tijdens de geplande 'opknapbeurt' van de school naar verwachting ook tijdelijk behoefte hebben aan een ander onderkomen’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.