Bijgewerkt: 27 mei 2024

Paasoffensief politie

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
24-04-2006

Mede dankzij inzet van bijna 150 extra agenten in opleiding, heeft het Amstellandse korps het paasoffensief met flinke resultaten kunnen afsluiten. In negen dagen werden 281 personen gearresteerd voor allerhande misdrijven en overtredingen. Ruim 23.000 bestuurders moesten bij tientallen controles in de regio een blaastest ondergaan. Tegen 26 bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed.

Tientallen fietsers vielen door de mand bij gerichte fietscontroles, toen bleek dat hun stalen ros als gestolen stond gesignaleerd. Onverzekerde auto's, technische gebreken, het overschrijden maximum snelheid, het niet dragen van de gordel en rijden door rood licht, waren de meest voorkomende verkeersovertredingen waar bekeuringen voor werden geschreven. Surveillerende agenten betrapten in West en in Zuid de daders van een straatroof en een inbraak op heterdaad.

Ook werden tientallen geldboetes geïnd en zagen tientallen gezochte verdachten of nog gesignaleerde veroordeelden de politie aan hun deur verschijnen. Zij werden ingerekend en zijn inmiddels aan Justitie overgedragen. Dit jaar werden circa 150 studenten van de politieopleiding ingezet. De aspiranten zijn volledig opsporingsbevoegd en zijn reeds eerder operationeel ingezet.

Door efficïenter gebruik te maken van de studenten is er (tijdelijk) meer politiecapaciteit vrijgekomen. Hierdoor kunnen meer controles, gerichte surveillances en acties plaatsvinden. Het korps zal de inzet van de studenten vaker gaan toepassen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.