Bijgewerkt: 20 juli 2024

PDF bestanden het meest gebruikt voor virusaanvallen

Nieuws -> Internet

Bron: F-Secure
07-05-2009

De medewerkers van het Finse antivirus bedrijf F-Secure hebben onderzoek gedaan naar gerichte virusaanvallen op computers in het eerste kwartaal van 2009, met het bedroevend resultaat.

De meest populairste aanvalmethode gebeurt nog steeds door pdf bestanden, via Adobe Acrobat / Reader 48,8 %, en respectievelijk Microsoft Word 39,22 %, Microsoft Excel 7,39% en via Microsoft Power Point 4,52%. Adobe belooft beterschap en komt met een patch op 12 mei 2009 uit. De meeste problemen worden veroorzaakt, dat de gebruikers hun Adobe Reader programma een keer downloaden en het nooit meer updaten.

Volgens F-Secure moeten internetters geen Adobe Reader als pdf-lezer, maar alternatieve software, als MuPDF, Okular, Yap of Foxit Reader gebruiken.

PDF?

Het Portable Document Format, of kort: PDF, is sinds ongeveer 1993 een de facto standaard voor de uitwisseling van elektronische documenten en formulieren die in hun oorspronkelijke vorm gereproduceerd moeten kunnen worden.

PDF is een universele bestandsindeling waarmee lettertypen, afbeeldingen en lay-out van elk willekeurig brondocument behouden blijven, ongeacht het programma of het platform waarmee het document werd gemaakt, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld HTML. Het grootste voordeel van een PDF-bestand is, dat het — in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Word document — op elke printer er hetzelfde uit zal zien. (Bron: Wikipedia)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.