Bijgewerkt: 18 augustus 2022

P60 programma week 44, 45, 46-2011

Nieuws -> P60

Bron: P60
02-11-2011

Dinsdag 1 november t/m zaterdag 20 november 2011

Vrijdag 4 nov | zaal open 20:30 uur | aanvang 21:30 uur | € 21,50 vvk | € 22,50 deur

Gare du Nord

Zangeres Dorona Alberti is eind juli bevallen van een prachtige zoon en dat betekent dat Gare du Nord weer live kan gaan touren. Componisten/producers Barend Fransen en Ferdi Lancee hebben de periode van Dorona's zwangerschap gebruikt om een geheel nieuw album te schrijven en op te nemen. Het nieuwe leven in Dorona's buik vormde de inspiratie voor het nieuwe album en dat heeft geleid tot twaalf nieuwe songs met persoonlijker teksten dan voorheen.

Puur, eerlijk, direct. Het album heeft de titel Lilywhite Soul en dat duidt op de plek waar de liedjes vandaan komen en het is tevens het koosnaampje van de heren voor de zangeres van hun liedjes. Het album verscheen op 7 oktober. op het befaamde New Yorkse platenlabel Blue Note Records, voorafgegaan door de nieuwe single Love Will Find A Way.

De nieuwe songs vormen de basis van de nieuwe 50-city Live Tour van Gare du Nord die op 4 november P60 aandoet. De show is high energy; Gare du Nord staat erom bekend het publiek aan het swingen te krijgen. De zes-man sterke live band kent glansrollen voor gitarist Aron Raams, saxofonist Paul Ensink en uiteraard zangeres Dorona Alberti. De vaste bandleden Arthur Antoine, Oscar Stone en Frank deAngelis leggen als vanouds de strak swingende energieke basis voor de solisten. Uiteraard komen, naast de nieuwe songs, de classic hits van succesalbums als Sex 'n' Jazz en Love For Lunch in volle glorie voorbij.


Zaterdag 5 nov | zaal open 20:30 | aanvang 21:00 | € 5,00 vvk | € 7,00 deur

Local The Night

Springplank voor lokaal talent. Dit keer met Sputnik Effekt, Goldsick Monkey en de Discoband.

Sputnik Effekt

De Utrechtse popband Sputnik Effekt werd in het voorjaar van 2011 opgericht. De gezamenlijke passie voor het maken van muziek resulteerde al snel in een aantal stevige, aanstekelijke en gevoelige nummers. De muzikale invloeden van Sputnik Effekt strekken van Radiohead tot Foo Fighters, van The Smiths tot Balthazar en van Damien Rice tot The Strokes. Breed, maar dat is ook precies wat de band is.

Rob van Weeghel – zang en gitaar

Kristiaan Asscheman – gitaar

Pim van de Moosdijk – basgitaar

Rick Heunis – drum

Goldsick Monkey

GoldSick Monkey is een 4-koppig RapRockmonster uit Zaanstad geformeerd door ex-leden van het Zaandamse "4Ward" en Amstelveense "AlsGeroepe". Bekend om een zeer energieke liveshow en rauw geluid, een zware en ongepolijste clash tussen Rock en Hip-hop.


De kaarten voor deze avond zijn op verschillende manieren te verkrijgen. Allereerst zijn deze te koop bij de entree van Poppodium P60. Dit kan echter alleen op avonden dat het open is. Daarnaast zijn de kaarten te verkrijgen voor 5,00 euro in de voorverkoop bij de bandleden zelf. Op de avond zelf bedragen de kosten voor de kaartjes 7,00 euro bij de kassa aan de deur.


Donderdag 10 nov t/m zaterdag 19 nov| P60, Schouwburg, Cobra Museum, Stadsplein

Moving Buildings Festival

Van 10 t/m 19 november 2011 vindt de 5e editie van Moving Buildings plaats in en rondom P60, Amstelveen. Moving Buildings is het jaarlijkse audiovisuele evenement dat de afstand tussen high en low art wil verkleinen. VJ performances, video art, projection mapping en interactieve media vloeien tijdens het evenement samen en inspireren de bezoekers. Deze editie van Moving Buildings staat in het teken van Architectuur wat in de diverse programma onderdelen wordt uitgelicht.

De videoprojecties op de voorgevel van P60 en de Schouwburg Amstelveen door (inter)nationale videokunstenaars geproduceerd, maken Moving Buildings uniek. Via deze weg maakt het publiek op een speelse manier kennis met ontwikkelingen binnen de moderne visuele kunstuitingen. Ook tijdens de muzikale programmering van het festival waaronder ambient act Biosphere (NOR) en de Japanse formatie the fool, komen bezoekers in contact met diverse vormen van audiovisuele kunst.  

Moving Buildings ontwikkelt en ontdekt graag nieuw talent via de workshops en masterclasses die voorafgaand aan het festival worden gegeven door professionals als Born Digital, IJver en Matthias Oostrik. Visual artists, scholieren (12-18 jaar) en jongeren (16-30 jaar) zijn van harte welkom om hieraan deel te nemen. Voor het volledige programma, inschrijvingen voor workshops of masterclasses en details over de mogelijkheid zelf werk te tonen tijdens Moving Buildings, bezoek www.movingbuildings.nl.


Donderdag 10 nov| P60, Schouwburg, Cobra Museum, Stadsplein | GRATIS

Opening Moving Buildings Festival

P60 presenteert met trots de vijfde editie van het audiovisuele festival Moving Buidlings. Tijdens deze lustrumeditie kan er genoten worden van visuele kunst en een aansluitende muziekprogrammering.

Deze donderdag vindt de officiële opening plaats in het P60 café van 20:00 tot 20:30. John Levie, wethouder cultuur van de gemeente Amstelveen, geeft het startschot voor negen dagen kunst, muziek en spektakel rond het Stadplein.

Aanvullend op de opening is er een audiovisuele show op het Stadsplein. Born Digital en BeamSystems zorgen voor mind blowing projecties op de 30 meter brede strip van P60 en de Stadschouwburg. Matthias Oostrik verzorgt met meerdere video artist een interactieve vloerprojectie. Hierbij wordt de bezoeker uitgedaagd om de vorm van het geprojecteerde object te beïnvloeden. Voor het complete programma kunt  terecht op de website van Moving Buildings: www.movingbuildings.nl .

Moving buildings wordt mede mogelijk gemaakt door Trans Europe Halles, de Provincie Noord-Holland, BeamSystems, de Rabobank, deGemeente Amstelveen, het Cobra museum, de Schouwburg Amstelveen en P60.


viral radio Amstelveen
(Bron P60 - 2011)

De flyer van Viral Radio


Do 10 nov | zaal open 20:00 | aanvang 21:30 | € 14,00 vvk & deur

Viral Radio met Biosphere & Funckarma

Biosphere is een Noorse ambient act die begin jaren 90 dit genre op de kaart zette samen met acts als The Orb. Dit is het enige optreden in Nederland.

Geir Jenssen (alias Biosphere) is een ervaren rot op het gebied van ambient techno. Voor zijn nieuwste album, de eerste sinds vijf jaar, zocht de Noor inspiratie in Japan. Hij vond die in de industriële grauwheid van de vele kerncentrales aldaar. Gek genoeg liggen ze meestal ook nog te midden van natuurschoon. Dat contrast wilde Biosphere vangen in zijn muziek. Helemaal nadat zich in maart het nucleaire drama in Fukoshima voltrok. D

e albumtitel N-Plants (waarbij de N staat voor nuclear) zegt wat dat betreft genoeg, met tracks die klinken als centrales: Monju, Fujiko of Ikata. Je ervaart tijdens het luisteren ook een bepaalde dreiging en desolate sfeer, noem het  futuristisch minimalisme. Maar tegelijkertijd bevat deze plaat ook een aangename onderlaag, dankzij de warme beats en synths op de achtergrond.

Biosphere lijkt bovendien weer een beetje terug te keren naar zijn sound uit de jaren 90. De stukken op dit album zijn meer uptempo en melodieuzer dan voorheen. Dat maakt deze Biosphere een stuk toegankelijker, af en toe neigt het naar dubstep en drum & bass. Het is hoe dan ook een album geworden die het wachten waard was.

Tijdens het concert kun je je weer ouderwets onderdompelen in Biosphere’s betoverende klankenpalet. Funckarma is het project van Don en Roel Funcken. Twee Nederlandse broers berucht om hun met zware bassen en funcky grooves gevulde IDM. Als geen ander heeft Funckarma een experimentele benadering van alle vormen van elektronische muziek.

Funckarma LIVE is een spontane mix van materiaal uit hun brede catalogus van verschillende (eigen) producties. Hierdoor krijgt het publiek een kijkje in de nieuwste releases en zorgen de heren waar ze ook komen voor een unieke set en beleving. Tijdens de avond wordt je langzaam meegetrokken in Funckarma wonderland!


Vrijdag 11 nov | zaal open 19:30 | aanvang 20:00 | € 15,00 vvk | € 16,00 deur

the fool

De J-Rock sensatie wist vorig jaar P60 om te toveren in een Japanse club. Geniet van de beste Rock van de andere kant van de wereld! the fool is een J-Rock band die ontstaan is in 2009. De leden komen uit de “visual kei” hoek, wat zich typeert in de make-up, kleurrijke kapsels en hun modieuze kledingstijl (zie foto). Hun diverse muziekstijl is te omschrijven als een lekkere mix van rock, techno en overige elektronische muziek.

Helemaal op de hoogte van de laatste technische snufjes maken de bandleden gebruik van bepaalde computerprogramma’s om zo een persoonlijke draai aan de muziek te geven. the fool behoort tot het Japanse label Starwave, en in oktober 2010 werd hun laatste album gelanceerd; Crazy Frogs Around The World.


Vrijdag 11 nov | zaal open 22:00 | aanvang 22:00 | GRATIS

Dans Anders @ P60 Café Onderdeel van het Moving Buildings Festival

Dans Anders is de gratis maandelijkse dansnacht in het P60 Cafe! DJ’s zorgen tussen 22:00 en 03:00uur voor de vetste mix van electro, indie, dubstep, rock en veel meer. Kom vroeg want tijdens het eerste uur is het happy hour!

DJ’s Meranti Tramelanti & Mighty Mouse, MariekeMarieke, Wilco en Dion draaien tot in de vroege uren de beste alternative tunes waarbij het lastig wordt om de voeten stil te houden. Toch niet zo’n danser? Er is niets mis mee om de muziek lekker tot je te laten komen onder het genot van een drankje aan de bar. Dans Anders dus! Of dans niet, dat kan dus ook….

Als onderdeel van Moving Buildings zal Dans Anders deze editie ook visueel alles uit de kast halen binnen het thema Architectuur. De DJ’s trakteren je op nummers als Under The Bridge (Red Hot Chilli Peppers’), Metropolis (Emalkay), Here I Dreamt I Was An Architect (Decemberists), The Suburbs (Arcade Fire) or Street (Jamie Woon)? Maak je op voor een mix die staat als een huis!

Wil je eerst nog het concert van the fool (Jp) in de grote zaal bijwonen? Dat kan! Vanaf 23.00u is je toegangskaartje voor dit concert geldig voor een drankje tegen Happy Hour prijs in het P60 Café. Dans Anders is onderdeel van het audiovisueel festival Moving Buildings. Voor meer informatie en de gehele programmering, bezoek www.movingbuildings.nl


Zaterdag 12 nov | zaal open 20:30 | aanvang 21:30 | vvk & deur € 12,00

Viral Radio met Raimé (UK), Pierre Bastien (Rephlex FR), Juha (Viral Radio NL)

Voor deze avond is een voordelig passepartout mogelijk met donderdag.  Deze is alleen online te verkrijgen en kan gekocht worden onder het programma van donderdag, 'bestel tickets' en vervolgens 'kortingskaart'.

Raime (UK)

Het Londense duo Joe Andrews en Ton Halstead hebben in korte tijd veel bekendheid vergaard, mede door hun twee EP releases op het Black Ever Black label. In de eigentijdse stijl die zij als geen ander weten neer te zetten zijn de invloeden te horen van duistere dubstep, post-punk, industrial, techno en misschien wel tintje gothic. Eerder dit jaar deden de boys al gerenommeerde festivals als Sonar, Unsound en Todays Art aan. Nu mag Raime live hun kunsten vertonen op Moving Buildings.

Pierre Bastien (Rephlex, FR)

Wat hebben Robert Wyatt, Issey Miyake, Pierrick Sorin en het Stedelijk museum met elkaar gemeen? Ze hebben allemaal samengewerkt met Pierre Bastien.

 Pierre Bastien kan omschreven worden als een soort mad scientist. Geboren in 1953 en afgestuurd in Franse literatuur is deze Fransman bekend geworden om zijn muzikale installaties. Zeg maar muzikale machines. In 1986 bouwde hij zijn eigen orkest Mecanium door meccano onderdelen te koppelen aan elektromotoren en deze weer akoestische instrumenten te laten bespelen. Sindsdien treedt hij over de hele wereld op met zijn mechanische instrumenten en werkt hij samen met mensen uit de modewereld, museumwereld en andere culturele stromingen. Is het muziek of hoort het in een museum? Oordeel zelf op deze zaterdagvond tijdens Moving Buildings.

Juha van ’t Zelfde (Viral Radio, NL)

En wie kan de avond beter aanvullen dan de oprichter van Viral Radio zelf? Bekend van zijn tweewekelijkse radio show op 3voor12. Dè kenner van (experimentele) elektronische muziek binnen Nederland. Altijd vernieuwend. De avond van Viral Radio is onderdeel van het audiovisueel festival Moving Buildings. Voor meer informatie en de gehele programmering, bezoek www.movingbuildings.nl.


Wo 16 nov | zaal open 20:00 | aanvang 20:00 uur | aanvang 20:00 uur | GRATIS

Open Mic Night

Kom langs en doe je ding! Alles is mogelijk: kan je jongleren, zingen, vrouwen doormidden zagen of gewoon zingende zaag spelen? Er is voor iedereen een podium. Tussen de optredens door vinden er Jam sessies plaats. Een heerlijk zooitje.


Donderdag 17 nov | zaal open 20:00 uur | aanvang 20:30 uur | € 11,00 vvk | € 12,50 deur

Autumn & support Only Fate Remains

Met een nieuw album op komst deze herfst, belooft de najaarstour van Autumn weer vol verrassingen te zitten. Het nieuwe album waarvan de titel nog niet bekend is, is de opvolger van de succesvolle plaat Altitude die in 2009 uitkwam. Momenteel zijn de bandleden druk in de studio om het vijfde album vorm te geven.

Het rock-collectief Autumn met frontvrouw Marjan Welman, houdt het qua bekendheid niet alleen bij Nederland. De band heeft zowaar in Brazilië, Griekenland en Italië heuse fansites. Niet zo verwonderlijk ook, wanneer je weet dat voor de band iedere seconden van het voorgaande album telt, aldus gitarist Mats.

'We zijn in veel opzichten een album-band: we zijn opgegroeid in tijden dat als je een album kocht, je op een muzikale ontdekkingsreis ging, je jezelf in een nieuw avontuur stortte. Tegenwoordig heb je vaak alleen maar een collectie songs in handen, sommigen geweldig, sommigen slechts opvullers. Voor ons heeft elke noot op een album een doel.' Met deze woorden is het dus dagen tellen tot de show in P60!

De supportact wordt deze avond verzorgd door Only Fate Remains. De voorkeur van deze muzikanten varieert van black metal tot rock 'n roll, maar de gezamenlijke passie voor sterke, melodieuze maar subtiele muziek brengt het vijftal bij elkaar.

Invloeden van gothic, sferische, melodieuze en progressieve sound zijn duidelijk terug te horen en worden aangevuld met de sterke, clean vocals van zangeres Eva Kokken. Meer dan eens wordt de band dan ook vergeleken met grootheden als The Gathering, Lacuna Coil en Evanescence.

Dat een CD niet alleen in een hoesje kan scoren, bewijzen de meer dan 30.000 downloads van de demo 'V' in meer dan 100 landen. Live klinkt de band nog veel indrukwekkender. Een set die je absoluut niet mag missen.


Vrijdag 18 nov | zaal open 20:00 uur | aanvang 20:30 uur | € 15,00 vvk | € 16,00 deur

Matt Schofield + Charlie Parr

Blueslegende Matt Schofield keert terug naar Europa naar aanleiding van zijn langverwachte nieuwe studioalbum “Anything But Time” dat reeds in de platenzaken ligt. Naast festivals doet de gitarist ook clubs aan en wederom is P60 een van de podia die getalenteerde muzikant mag ontvangen.

Het nieuwe album Anything But Time is geproduceerd door John Porter, wederom een gerespecteerde Brit door de wijze waarop hij de authentieke sound van de American Blues weet te pakken. "Ik groeide op met platen die door John Porter waren geproduceerd, zoals B.B. King, Buddy Guy, Otis Rush en tientallen anderen." aldus Schofield. 

"We zijn direct met schrijven begonnen en zaten op één lijn. Ik wist dat het materiaal in goede handen was en het geeft een rustgevend gevoel wanneer je alleen met schrijven, spelen en zingen bezig bent. New Orleans is geweldig. Ik denk dat het de muziek beinvloed heeft - wellicht niet direct, maar wel met de vibe, het enthousiasme en de spirit die eromheen hangt."

“Anything But Time” kenmerkt zich door Matt Schofield's virtuositeit. Een soulvolle mix van hedendaagse en klassieke blues, blues-rock, funk en Schofield's onderscheidende swingende grooves. De Britse bluesartiest Matt Schofield wordt wereldwijd gezien als een van de meest onderscheidende en innovatieve blues gitaristen.

Volgens het Guitar & Bass Magazine behoort hij tot de top 10 bluesgitaristen aller tijden, tussen Eric Clapton en Peter Green. Schofield bracht onlangs nog de NPS opname Live From The Archive uit. Met nummers die bij de trouwe fans als favoriet worden gezien, maar nog nooit eerder waren uitgebracht.

In zijn relatief korte carrière brachten Schofield’s kwaliteiten hem al naar twaalf verschillende landen. Men heeft Matt kunnen bewonderen op het podium met Robben Ford en zijn sound leverde hem vier sterren op in het Penguin Book of Blues Recordings. Een onderscheiding die maar twee levende gitaristen ooit behaalden.

Charlie Parr

Charlie Parr is een uit Austin, Minnesota afkomstige countryblues gitarist/zanger. Met een stijl geïnspireerd door Charlie Patton, Bukka White en Reverend Gary Davis klinkt Charlie Parr puur, authentiek en ongepolijst. Met reeds acht goed ontvangen albums op zak bereikt Charlie Parr een steeds groter publiek en doet hij zijn naam als bluesman in hart en nieren eer aan. In 2008 werd een nummer van Parr gebruikt in een internationale Vodafone reclame. Kortom, voor de echte bluesliefhebber wordt dit een avond om van te genieten.


Zaterdag 19 nov | zaal open 22:00 | aanvang 22:00 | € 12,50 vvk | € 15,- deur

FYAH! – The Others, Gemini, Kaizoku, Pat

The Others

Het project The Others werd in het leven geroepen door Alex Crawford en Paul Baker. Dat deze jongens talent hadden werd al snel opgepikt door N-Type die de releases van het duo ook vaak draaide op zijn radioshow.  Het duurde niet lang voordat The Other gevraagd werden voor het Dub Police label van Caspa. 

In 2011 gaat Alex solo verder, niet dat dit hem minder productief maakt. The Other is nog steeds de Dj op het Dub Police label met de meeste releases achter zijn naam.  Hij zit echter niet alleen maar in de studio. Je kan The Others vinden in verschillende clubs over de hele wereld waar hij dansvloeren spontaan laat ontvlammen. Waar beter dan bij FYAH!


Gemini

FYAH staat erom bekend om het nieuwste (voornamelijk Brits) talent te strikken en over de zee heen te trekken. Zo wordt deze editie Gemini om Nederlandse bodem gepresenteerd. Deze 21 jarig pianospeler uit Leicester is de Beethoven van de Dubstep. Hij weet zijn piano skills perfect te combineren met keiharde bassen. Hierdoor klinkt zijn sound rauw, agressief doch altijd melodieus.

Inspector Dubplate hoorde dit talent en besloot meteen zijn debuut EP ‘Blue’ te presenteren aan het grote publiek. Deze EP viel zo goed op de dansvloer en bij internationale producers dat Gemini al gepeild is om remixen te doen voor Deadmau5, Nicole Scherzinger, French-Soler, Diddy, Willow Smith, Jamiroquai, Kelis and Hadouken. Kom hem nu nog zien in de relatief kleine setting van P60 voordat hij de kleinere concertzalen ontstijgt!

Kaizoku

Dit dubstep duo uit Rotjeknor bestaat uit Ej van de Wal en Jor Timmermans. De heren winden er geen doekjes om, ze komen keihard. Met energievolle, grommende bassen kan je je oordoppen maar beter inhouden. Zoals te lezen is op hun facebookpagina: “Rotterdam dub bass beat make your face bleed.” En dat is geen leugen.

DJ Pat

En dan denk je dat je niet meer op je benen kunt staan, en dan komt DJ Pat. De Amsterdamse DJ en trotse resident van FYAH! weet als geen ander de beuk erin te houden. Zijn brute DJ kundigheid blijkt wel uit de diversiteit van stijlen die tijdens een set voorbij komen. Van Dubstep naar Drum & Bass en alles er tussenin, zolang het maar hard is. DJ Pat laat het bloed met een rap tempo door je aderen stromen en verzorgd je spieren weer van zuurstof. En doorgaan!

SPUD, INSOM & GIBBO

Beter bekend als de resident DJ's van de wekelijkse Swagga en Cheecky Monday nachten in het Winston Kingdom. Deze avond zullen ze, nadat ze de grote zaal hebben verwoest, lekkere Drum & Bass draaien in de Suite!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.