Bijgewerkt: 18 augustus 2022

P60 programma week 8-9-10 2012

Nieuws -> P60

Bron: P60
22-02-2012

Woensdag 22 feb | zaal open 19:30 | aanvang 20:15 | € 7,50 vvk & deur

Jazzcafé: Barnicle Bill Trio John Engels heeft zijn strepen in de jazzwereld lang en breed verdiend. De door de wol geverfde drummer speelde met Chet Baker en Dizzy Gillespie en nu met Mark Haanstra (akoestische basgitaar) en Miguel Martinez (sax), die op hun beurt diepgeworteld zijn in de hedendaagse jazzscene, waar ze speelden met New Cool Collective, Yuri Honing en Agog. Van een onoverbrugbare generatiekloof tussen de musici is geenszins sprake.

Tijdens een jam, enkele jaren geleden sloeg de vonk over en besloten ze met zijn drieën gestalte te geven aan een traditionele sound in een modern jasje. Het drietal schroomt niet om popmuziek op een opgewekte en beheersde manier te bewerken, getuige hun versie van ‘Almost Blue’ van Elvis Costello. Barnicle Bill Trio voelt als een warm bad, bluesy jazz met liefde voor traditie een niet te stillen honger naar nieuwe geluiden.


Donderdag 23 feb | zaal open 20:30 | aanvang 21:00| €5,00 vvk | € 7,00 deur

Local the Night Iedere maand staan er tijdens de Local the Night drie lokale bands op het podium om hun kunsten te vertonen. Dit keer zijn er optredens van onderstaande bands. Zorg dat je er bij bent!

Cold Metal Future

COLD METAL FUTURE uit Uithoorn bestaat sinds 2011, wanneer twee vrienden (één al tijden actief in metalbands, de andere in dancegroepen) besluiten om samen de beide invloeden te vermengen. Het resultaat is drum'n'bass / jungle met invloeden vanuit de metal en de ambient. Begin 2012 komt het debuutalbum uit op het Franse netlabel NKS International, die het gratis te downloaden aanbiedt, uiteraard ook te downloaden vanaf de bandsite; www.coldmetalfuture.net

Where is Waldo?

Where is Waldo? is een combinatie van verschillende Amstelveense bands. Matthieu speelt bij Seadog, Casper speelde bij St.Ash, Mick speelt bij CuBe EyEs en Olivier is hard aan de weg aan het timmeren met Allergic To Horses. Samen zijn zij Where is Waldo? De bands waar Where is Waldo? zijn inspiratie vandaan haalt zijn The Black Keys, Led Zeppelin, Steppenwolf, The National en The Who. Met deze mix van Blues en Rock zal Where is Waldo? een stevige show neerzetten.

 Deep Fried

De uit 3 muzikanten bestaande band uit Amstelveen! Deep Fried bestaat uit Dion Cuiper als zanger en gitarist, Wouter bakker als drummer en Maxim Levitski als toetsenist. De band is ontstaan in 2011 toen deze 3 vrienden een band project begonnen tijdens de muziek lessen op het Keizer Karel college.

Na een paar optredens als coverbandje besloten ze toch door te gaan als band en serieus te beginnen met het schrijven van hun eigen muziek. De invloeden voor deze band zijn bands als: Coldplay, Oasis, Red Hot Chili Peppers en Muse! Verwacht 23 februari een show, die je zo een Spektakel kunt noemen! De kaarten voor deze avond zijn op verschillende manieren te verkrijgen. Allereerst zijn deze te koop bij de entree van Poppodium P60. Dit kan echter alleen op avonden dat het open is. Daarnaast zijn de kaarten te verkrijgen voor 5,00 euro in de voorverkoop bij de bandleden zelf. Op de avond zelf bedragen de kosten voor de kaartjes 7,00 euro bij de kassa aan de deur.


Vrijdag 24 feb | zaal open 22:00 | aanvang 22:00| € 9,00 vvk | € 12,00 deur

Hightechpleasures

Compleet iets anders dan gewend: voor het eerst een psy-trance avond in samenwerking met HighTechPleasures! Een avond vol met Progressive, Trance, Psytrance, Goa en Full On om helemaal los op te gaan!


Zaterdag 25 feb | zaal open 22:00 | aanvang 22:00| € 11,00 vvk | € 13,00 deur

Salsa Gala Night

Lekker de hele avond salsa dansen? De P60 wordt deze avond warm van Cubaanse invloeden. Er worden deze avond verschillende workshops gegeven zo is er voor ieder wat wils, van beginner tot gevorderde.


Zondag 26 feb | zaal open 13:00 | aanvang 13:00 | € 5,00 vvk & deur

Voorronde Kunstbende

Op 26 februari zal het centrum van Amstelveen trillen op zijn grondvesten. Meer dan 350 jongeren zullen hun talent presenteren tijdens de voorronde van Kunstbende Noord-Holland. Tijdens de voorrondedag in Amstelveen, zullen de jongeren strijden om de eerste drie plaatsen in hun categorie. Word je eerste, dan mag je op 15 april namens Noord-Holland meestrijden tijdens de landelijke finale in de Melkweg in Amsterdam.

Al een aantal jaren werkt Kunstbende Noord-Holland samen met het jongerenwerk en het Panta Rhei college in Amstelveen. Toen de kans werd geboden om de voorronde in verschillende culturele instellingen in Amstelveen te organiseren, was de keuze snel gemaakt om hier in 2012 de voorronde neer te zetten. Met hulp van de instellingen en de gemeente is dit fantastische evenement een feit.

De categorieën Dans en Fashion zullen te zien zijn in het vlakke vloer theater van Schouwburg Amstelveen. Muziek en DJ staan op het podium in P60. Voor Expo kunnen de bezoekers mee met de rondleiding in het Cobra Museum. In de bibliotheek Amstelland is een bioscoop met filminzendingen en in de zaal van de Muziekschool kan men kijken en luisteren naar Muziek, Theater en Taal. Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke activiteiten zoals nep-tattoo’s zetten, bezoek de PopSport stand of Pimp je eigen kleding.

Kunstbende organiseert al 22 jaar dè wedstrijd in kunst voor alle jongeren tussen de 13 en de 19 jaar. Dansliefhebber, fotograaf in de dop, modeontwerper, muzikaal talent, schrijftalent, iedereen kan en mag meedoen met Kunstbende.

Kortom het centrum van Amstelveen staat op zondag 26 februari bol van de activiteiten en het Noord-Hollandse talent. Kom kijken en support de act die jij het leukst vind naar de landelijke finale! Het programma start om 13.00 uur met een spetterende openingsact, de entree is €5,00 per persoon. Om 19.00 uur is de prijsuitreiking! De Voorronde van Kunstbende Noord-Holland wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland. Voor meer informatie kijk op www.kunstbende.nl

Woensdag 29 feb | zaal open 20:30 | aanvang 21:00| GRATIS

Comedy Night @P60 café

Is je dosis humor van januari al weer uitgewerkt, dan kan je hem vanavond weer opladen voor de maand februari. Het is namelijk weer tijd voor een nieuwe editie van Comedy Night gratis en voor niets in het  P60 café. Warm je lachspieren maar alvast op want deze keer hebben we een dubbele dosis voor je met maar liefst 3 comedians!

Voor de pauze maar liefst twee acts: Donald Olie en Frank Brasser. De headliner is voormalig winnaar van Cameretten: Vincent Geers. De presentatie ligt in handen van Tex de Wit. Een nieuwe ster aan het firmament die de avond kleur geeft door het publiek op te warmen en in de mood te brengen voor de hoofdacts.Progressive,Trance,Psytrance,Goa,Full On


Donderdag 1 mrt | zaal open 20:00 | aanvang 20:30| € 5,00 vvk | € 7,00 deur

Local the Night

Iedere maand staan er tijdens de Local the Night drie lokale bands op het podium om hun kunsten te vertonen. Dit keer zijn er optredens van onderstaande bands. Zorg dat je er bij bent!

View Apart

De band is aan het begin van 2010 opgericht en heeft al vele succesvolle optredens achter de rug, en alhoewel de band dit ‘coverprogramma’ zeker nog een tijdje wil volhouden is tevens de ambitie ontstaan om dit jaar een aantal eigen nummers te gaan uitbrengen. Het zelf geschreven nummer ‘On Your Knees’ is reeds een feit. Deze kan men beluisteren op de website http://www.view-apart.nl/

Colorful Novelty

Colorful Novelty is een alternatieve pop/rock band uit Nederland. Wat begonnen is als een project, groeide snel uit tot een werkende en complete band met een met harde en melodieuze songs beïnvloed door o.a. Paramore, Lost Prophets en The Used. Met de release van de eerste EP getiteld ‘Smile’ is deze band klaar om ook op het podium te knallen!

Bird on the wire

Met oude orgeltjes, accordeon, drums, gitaar en xylofoon maakt Bird on the Wire muziek over kleine prinsen en cowboys op zee. Van de straten van Parijs tot de favoriete podia in thuisstad Amsterdam, Bird on the Wire maakt luisterliedjes met een melancholisch karakter, die overal op hun plaats zijn. Onlangs werd er een fijne videoclip gemaakt bij het nummer Noise of a Quiet Man. Voor de toekomst hebben zij al menig plan in hoofd en handen. Singles, albums, vinyl en attributen zullen van zich laten horen in 2012. 

Ze Mannschaft

Amsterdamse band naar Duits model. Stampend ritmisch als de fabriekmachines uit het ruhrgebiet, wendbaar als de sportmodellen van Audi und Mercedes, tekstueel verfrissend oppervlakkig, altijd voorzien van hooks. Totalmusik – Luisteren is meedoen en meedoen is winnen.

De kaarten voor deze avond zijn op verschillende manieren te verkrijgen. Allereerst zijn deze te koop bij de entree van Poppodium P60. Dit kan echter alleen op avonden dat het open is. Daarnaast zijn de kaarten te verkrijgen voor 5,00 euro in de voorverkoop bij de bandleden zelf. Op de avond zelf bedragen de kosten voor de kaartjes 7,00 euro bij de kassa aan de deur.

Vrijdag 2 mrt | zaal open 20:00 | aanvang 20:30| € 14,00 vvk | € 15,00 deur

Julian Sas -  Support; Little Boogie Boy Bluesband

De Julian Sas Band bewees ruim vijftien jaar geleden dat een goede bluesband niets meer nodig hoeft te hebben dan een drummer, een bassist en een virtuoze gitarist. Het power-trio komt op 2 maart in Amstelveen tonen dat dit nog steeds het geval is. Ondanks dat Julian Sas zijn fans ruim twee jaar heeft laten wachten op nieuw materiaal, weet de geboren gitarist met het nieuwe schijfje wederom een klassieker af te leveren. Als Bluesliefhebber mag je deze avond niet missen!


Zaterdag 3 mrt | zaal open 19:30 | aanvang 20:00| € 13,00 vvk | € 14,00 deur

Boo! - Support; Cirque Valentin

De uitvinder van het genre Monkipunk is na lange tijd terug! Na een pauze van 6 jaar heeft de band eind vorig jaar een nieuw album uitgebracht. Verwacht vanavond een uitbundige vrolijke show met wat serieuzere pitstops.

BOO! ontstond in 1997 in de achterbuurten van Johannesburg. De bandleden gingen tegen de conventionele muzieknormen van de tijd in en begonnen hun eigen muzikale stroming, Monikpunk. Deze sound sloeg blijkbaar aan want in 7 jaar wist de band een enorme achterband te verzamelen zowel in Zuid-Afrika als in Europa en Noord Amerika. Met in het punt van de aanval de extravagante frontman Chris Chameleon speelden BOO! alle zalen plat waar zij kwamen en eindigde de avonden meestal in een swingende massa.

In 2004 nam de band een pauze na het opstappen van twee bandleden. Gelukkig wist BOO! zich te herpakken en kwam zij vorig jaar terug met het album The Three Of Us, het eerste album in 6 jaar. Het is geen toeval dat de Zuid Afrikanen komen optreden in P60. BOO! heeft altijd al een sterke band met Nederland gehad en hun laatste album is zelfs opgenomen in Amsterdam. 

Cirque Valentin

'A party you've never experienced before' Zo beschrijven de leden van Cirque Valentin hun optredens. Ze zijn het bewijs dat je invloeden van The Muppets, The Roots en Micheal Jackson kan samenvoegen in een band en dit tot een succes kan maken. Met hun energieke, rauwe en dansbare muziek weten ze een geweldige en bombastische show neer te zetten. Er wordt al geroepen dat ze de festivalhit van 2012 worden, dus kom dat zien!


Zaterdag 3 mrt | zaal open 23:00 | aanvang 23:00 | € 12,50 vvk | € 15,00 deur

Fyah! One Year

3 maart 2012 is een belangrijke dag voor alle Amstelveense dubsteppers. Eén jaar geleden -give or take- introduceerde poppodium P60 namelijk het dubstepfeest FYAH!. Het bleek een schot in de roos en om dit jubileum uitbundig te vieren werden Tek-One en ShockOne uitgenodigd. Dus gympies aan en knallen maar!

Woensdag 7 mrt | zaal open 19:30 | aanvang 20:15 | €7,50 vvk & deur    

Jazzcafé: Thelonious 4

Hun gezamenlijke liefde voor de muziek van Thelonious Monk bracht deze vier muzikanten samen. Thelonious 4 is een gemêleerd en internationaal gezelschap en bestaat uit  de Argentijnse gitarist en componist Guillermo Celano, de Zwitserse contrabassist Andreas Metzler, saxofonist Iman Spaargaren en drummer Jurjen Bakker. Samen maken ze een welgemeende, diepe buiging naar het bebop-genie van Monk met natuurgetrouwe, maar vooral geïnspireerde interpretaties van klassiekers als ‘Work’ en ‘Light Blue’. Kraakheldere gitaarstukken, gecombineerd met swingende drums en marcherende basloopjes. De grote meester zelf overleed bijna dertig jaar geleden, maar Thelonious 4 laat zijn muziek voortleven. 


Donderdag 8 mrt | zaal open 20:00 | aanvang 20:45 | € 15,00 vvk | € 16,00 deur

Solid Vision; A tribute to Dream Theater

Dream Theater geldt sinds het einde van de jaren 80 als een van de belangrijkste en meest innovatieve bands in de Amerikaanse prog-metal scene. Een ode aan de Amerikaanse groep is dan ook op zijn plaats. Hiervoor komt op het Europese vasteland eigenlijk maar één band in aanmerking: Solid Vision. Het vijftal zal op 8 maart in P60 een bijzonder eerbetoon geven aan deze legendarisch band.

Solid Vision Amstelveen
(Bron P60 - 2012)

Solid Vision


Toen de broers Yan en Brian Maillard tien jaar geleden samen met drie vrienden Solid Vision oprichtten, hadden ze nooit durven dromen dat ze enkele jaren later podium en studio zouden delen met Charles Dominici, de voormalige leadzanger van Dream Theater. Daar bleef het echter niet bij. In 2007 tourde de Italiaanse band met Dream Theater door heel Europa, naast bands als Megadeth en Riverside.

Met onnavolgbare riffs en onstuitbare energie zal Solid Vision op 8 maart het legendarische Dream Theater tot leven brengen in Amstelveen. Prog metal van het hooste niveau. Een optreden van Solid Vision maakt het ongelooflijke werkelijkheid en de band wordt niet voor niets Europa's Nr.1 Tribute To Dream Theater genoemd. Meer info is te vinden op: www.solidvision.it


Vrijdag 9 mrt | zaal open 20:30 | aanvang 21:00 | €12,50 vvk | €13,50 deur

Tommy Tornado & Mr. T-Bone and the Young lions

Het mag een bijzondere avond worden vanavond want in deze dubbelshow presenteren zowel Tommy Tornado als Mr T-Bone hun nieuwe cd's!

Cool Down van Tommy Tornado en Nothing to Lose van Mr T-Bone & the Young Lions

Tommy Tornado, is een van de saxofoonhelden van Nederland, die velen kennen van Rude Rich and the High Notes en tal van andere bands. Maar inmiddels is hij ook bekend van zijn meer dan uitstekende soloproject, met als ijzersterk debuut het album 'Sunrise'. Tommy Tornado bewees daarmee dat hij naast uitvoerend muzikant ook een uitstekende liedjesschrijver is. 'Sunrise' stond ook nog eens bol van de gastbijdragen van legendarische Jamaicaanse helden, Tommy's muzikale vrienden.

24 februari zal zijn tweede album uitkomen, waarmee hij ongetwijfeld weer menig reggaeziel zal weten te raken. Live zal hij worden bijgestaan door een nieuw samengestelde band, met de crème de la crème van de reggaescene. Dikke moddervette rootsy reggae, met jazzy solo's, van de bovenste plank, uit waar anders, Nederland. Zeker live ook een groot dampend feest!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.