Bijgewerkt: 18 augustus 2022

P60 programma week 6-7-8 2012

Nieuws -> P60

Bron: P60
11-02-2012

Zaterdag 11 februari 2012 | zaal open 22:00 | aanvang 22:00 | € 22,50 vvk | € 22,50 deur Icon: The Freakshow part 2

Na de spectaculaire (uitverkochte) editie van Icon: Frantic Freak van 9 juli 2011 komt Cyndium op 11 februari 2012ruari 2012 met het tweede deel van 'The Freakshow'! De eerste editie staat zowel bij de organisatie, Frantic Freak en het publiek in het geheugen gegrift.

P60 in Amstelveen zorgde samen met liefhebbers van rauwe early hardcore voor de saamhorigheid en typische underground sfeer die Cyndium al jaren uitademt. Bovendien bewees Frantic Freak wederom dat hij als geen ander weet hoe hij  deze muziek moet brengen. Zeven uren lang werd er op hoog tempo gebeukt door dit icoon van de rauwe early hardcore. Geen slap gelul, geen breaks en vooral: geen hitjesparade!

Ook bleek het respect tussen artiest en zijn publiek ongekend. Wie herinnert zich bijvoorbeeld nog het slotakkoord van Frantic Freak, de vele wederzijdse kippenvelmomenten en de dankbetuigingen op Partyflock?

Voor deel 1 van The Freakshow moesten er heel wat platen worden weggestreept, maar er zijn nog meer dan genoeg tracks over uit Frantic Freak's indrukwekkende collectie die tegenwoordig nergens meer aan bod komen. Met andere woorden: zeven uur solo was veel te kort! Editie 2 wordt dus absoluut geen kopie.

Verwacht veel diversiteit en de meest onbekende platen, vol met scheurende, donkere synths, rauwe kickdrums en met een flinke dosis energie. Dit alles wordt zorgvuldig opgebouwd op een manier zoals alleen Frantic Freak dat kan. Wederom zal kwaliteit als een rode draad door het evenement lopen: zowel muzikaal gezien en op gebied van licht, geluid en aankleding. Hier wordt, zoals jullie van Cyndium gewend zijn, nooit op bezuinigd!

Dus heb je editie 1 gemist? Dan is dit je kans! Kaarten kosten € 22,50 per stuk en zijn verkrijgbaar bij Paylogic, Primera en www.cyndium.com. Heb je een Cyndium Member pas? Dan ben je verzekerd van een kaart! Bovendien kun je deze bemachtigen met een korting van € 2,50. Je betaaldt dan dus maar € 20. Deze actie geldt tot 31 december 2011.

Haal dus voor deze datum je kaart! Heb je nog geen Cyndium Member pas dan kun je er uiteraard een bestellen via de Cyndium website. Cyndium raadt je aan om snel een kaart aan te schaffen. P60 heeft een beperkte capaciteit en de organisatie verwacht, net als de vorige editie, vroegtijdig uit te verkopen!


Dinsdag 14 februari 2012 | zaal open 20:00 | aanvang 20:00 | € 7,50 vvk & deur Skate Dance Presents: Valentine Rollerdisco

In de P60 loopt het de dag van de liefde allemaal op rolletjes met de Valentine rollerdisco. Met je partner of met vrienden en vriendinnen, dat maakt niet uit: Trek de rollerskates van Skate Dance aan en glij over de dansvloer!


rollerdisco Amstelveen
(Bron P60 - 2012)

De flyer van de Valentine Rollerdisco


Skate Dance is expert op het gebied van rollerdisco’s, shows, workshops en cursussen, met als doel zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met het dansen op wielen. Note: voor de niet skaters, je mag ook komen jammen op je schoenen natuurlijk!


Woensdag 15 februari 2012 | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | GRATIS

Open Mic Night

Deze avond vindt plaats in het café. Iedereen is vanavond van harte welkom! Of je nou gitaar speelt, een stand-up comedian bent, poezie wil voordragen of een bekend nummer wilt komen zingen, kom maar op het podium staan!

Per avond hebben we 9 plekken waar iedereen zich voor kan inschrijven, dat kan door een mailtje te sturen naar danielle@p60.nl of bel naar 020-3453445.

Wil je gewoon lekker met andere muziekanten spelen dan kan dat natuurlijk ook! Tussen de ‘vaste plekken’ door kan iedereen die daar zin in heeft lekker komen jammen! Hiervoor hoef je je natuurlijk niet in te schrijven!


Vrijdag 17 februari 2012 | zaal open 20:30 | aanvang 21:00 | € 11,50 vvk | € 12,50 deur  Def P & The Beatbusters Def P & Beatbusters vormen samen de unieke en succesvolle combinatie van reggae, ska & raps, resulterend in aanstekelijke en dampende live-shows. Met tien man sterk op het podium, compleet met blazers, retestrakke ritme-sectie en dj, knallen ze als geen ander dikke reggae-grooves en stuiterende ska-knallers de zaal in, voorzien van Def P's scherpe raps.

Zo'n 10 jaar geleden ontstond dit unieke samenwerkingsproject, waarna ze met het album 'Aangenaam' en de top10 hit 'Bubbelbad', van Pinkpop tot Lowlands Alphatent en bijna alle andere podia in Nederland, compleet hebben plat gespeeld. Na een onderbreking van een flink aantal jaren, waarin Osdorp Posse en Beatbusters ieder weer hun eigen weg gingen, kwam er eindelijk een langverwacht vervolg.

Met hun nieuwe album zijn Def P & Beatbusters sinds half vorig jaar dus weer 'Hard op Weg', met klassiekers uit de 'Aangenaam' periode en bovendien een flinke partij ijzersterke nieuwe nummers met scherpe teksten. Def P & Beatbusters popelen om ook in 2012 opnieuw zalen en festivals op zijn kop te zetten en iedereen te laten meezingen en stuiteren, om te beginnen op 17 februari 2012ruari in P60, dus mis 'm niet.


Vrijdag 17 februari 2012 | zaal open 22:00 | aanvang 22:00 | GRATIS Dans Anders Deze avond vindt plaats in het café. Dans Anders is de gratis maandelijkse dansnacht in het P60 Café! DJ’s zorgen tussen 22:00 en 03:00uur voor de vetste mix van electro, indie, dubstep, rock en veel meer. Kom vroeg want tijdens het eerste uur is het happy hour!

DJ’s Meranti Tramelanti & Mighty Mouse, MariekeMarieke, Wilco en Dion draaien tot in de vroege uren de beste alternative tunes waarbij het lastig wordt om de voeten stil te houden. Toch niet zo’n danser? Er is niets mis mee om de muziek lekker tot je te laten komen onder het genot van een drankje aan de bar. Dans Anders dus! Of dans niet, dat kan dus ook….


Zaterdag 18 februari 2012 | zaal open 22:00| aanvang 22:00| € 10,00 vvk | € 12,50 deur Hitfeest. Oh jawel! Het is weer zover! Voetjes van de vloer en luidkeels meeblèren op de lekkerste plaatjes en de grootste hits uit de jaren 70, 80 en 90 tijdens het Hitfeest. Natuurlijk zijn DJ Appelmoes en zijn retro-liefhebbende vrienden ook weer van de partij. Tot in de kleine uurtjes slingeren zij al uw favoriete classics en vergeten discoplaatjes in de mix. Een feest van herkenning, maar bovenal ouderwets gezellig. Mis het niet! Kaarten zijn tevens verkrijgbaar via Free Record Shop

Woensdag 22 februari 2012 | zaal open 19:30 | aanvang 20:15 | €7,50 vvk & deur Jazzcafé: Barnicle Bill Trio

John Engels heeft zijn strepen in de jazzwereld lang en breed verdiend. De door de wol geverfde drummer speelde met Chet Baker en Dizzy Gillespie en nu met Mark Haanstra (akoestische basgitaar) en Miguel Martinez (sax), die op hun beurt diepgeworteld zijn in de hedendaagse jazzscene, waar ze speelden met New Cool Collective, Yuri Honing en Agog. Van een onoverbrugbare generatiekloof tussen de musici is geenszins sprake. Tijdens een jam, enkele jaren geleden sloeg de vonk over en besloten ze met zijn drieën gestalte te geven aan een traditionele sound in een modern jasje. Het drietal schroomt niet om popmuziek op een opgewekte en beheersde manier te bewerken, getuige hun versie van ‘Almost Blue’ van Elvis Costello. Barnicle Bill Trio voelt als een warm bad, bluesy jazz met liefde voor traditie een niet te stillen honger naar nieuwe geluiden. http://www.barniclebilltrio.nl/


Donderdag 23 februari 2012 | zaal open 20:30 | aanvang 21:00| € 5,00 vvk | € 7,00 deur Local the Night. Iedere maand staan er tijdens de Local the Night drie lokale bands op het podium om hun kunsten te vertonen. Dit keer zijn er optredens van onderstaande bands. Zorg dat je er bij bent!

Cold Metal Future

COLD METAL FUTURE uit Uithoorn bestaat sinds 2011, wanneer twee vrienden (één al tijden actief in metalbands, de andere in dancegroepen) besluiten om samen de beide invloeden te vermengen. Het resultaat is drum'n'bass / jungle met invloeden vanuit de metal en de ambient. Begin 2012 komt het debuutalbum uit op het Franse netlabel NKS International, die het gratis te downloaden aanbiedt, uiteraard ook te downloaden vanaf de bandsite ; www.coldmetalfuture.net

Where is Waldo?

Where is Waldo? is een combinatie van verschillende Amstelveens bands. Matthieu speelt bij Seadog, Casper speelde bij St.Ash, Mick speelt bij CuBe EyEs en Olivier is hard aan de weg aan het timmeren met Allergic To Horses. Samen zijn zij Where is Waldo? De bands waar Where is Waldo? zijn inspiratie vandaan haalt zijn The Black Keys, Led Zeppelin, Steppenwolf, The National en The Who. Met deze mix van Blues en Rock zal Where is Waldo? een stevige show neerzetten.

Deep Fried

De uit 3 muzikanten bestaande band uit Amstelveen! Deep Fried bestaat uit Dion Cuiper als zanger en gitarist, Wouter bakker als drummer en Maxim Levitski als toetsenist. De band is ontstaan in 2011 toen deze 3 vrienden een band project begonnen tijdens de muziek lessen op het Keizer Karel College. Na een paar optredens als coverbandje besloten ze toch door te gaan als band en serieus te beginnen met het schrijven van hun eigen muziek. De invloeden voor deze band zijn bands als: Coldplay, Oasis, Red Hot Chili Peppers en Muse! Verwacht 23 februari een show, die je zo een Spektakel kunt noemen! De kaarten voor deze avond zijn op verschillende manieren te verkrijgen. Allereerst zijn deze te koop bij de entree van Poppodium P60. Dit kan echter alleen op avonden dat het open is. Daarnaast zijn de kaarten te verkrijgen voor 5,00 euro in de voorverkoop bij de bandleden zelf. Op de avond zelf bedragen de kosten voor de kaartjes 7,00 euro bij de kassa aan de deur.


Zondag 26 februari 2012 | zaal open 13:00 | aanvang 13:00 | € 5,00 vvk & deur

Voorronde Kunstbende

Op 26 februari 2012 zal het centrum van Amstelveen trillen op zijn grondvesten. Meer dan 350 jongeren zullen hun talent presenteren tijdens de voorronde van Kunstbende Noord-Holland. Tijdens de voorrondedag in Amstelveen, zullen de jongeren strijden om de eerste drie plaatsen in hun categorie. Word je eerste, dan mag je op 15 april namens Noord-Holland meestrijden tijdens de landelijke finale in de Melkweg in Amsterdam.

Al een aantal jaren werkt Kunstbende Noord-Holland samen met het jongerenwerk en het Panta Rhei college in Amstelveen. Toen de kans werd geboden om de voorronde in verschillende culturele instellingen in Amstelveen te organiseren, was de keuze snel gemaakt om hier in 2012 de voorronde neer te zetten. Met hulp van de instellingen en de gemeente is dit fantastische evenement een feit.

De categorieën Dans en Fashion zullen te zien zijn in het vlakke vloer theater van Schouwburg Amstelveen. Muziek en DJ staan op het podium in P60. Voor Expo kunnen de bezoekers mee met de rondleiding in het Cobra Museum. In de bibliotheek Amstelland is een bioscoop met filminzendingen en in de zaal van de Muziekschool kan men kijken en luisteren naar Muziek, Theater en Taal. Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke activiteiten zoals nep-tattoo’s zetten, bezoek de PopSport stand of Pimp je eigen kleding.

Kunstbende organiseert al 22 jaar dè wedstrijd in kunst voor alle jongeren tussen de 13 en de 19 jaar. Dansliefhebber, fotograaf in de dop, modeontwerper, muzikaal talent, schrijftalent, iedereen kan en mag meedoen met Kunstbende.

Kortom het centrum van Amstelveen staat op zondag 26 februari 2012 bol van de activiteiten en het Noord-Hollandse talent.

Kom kijken en support de act die jij het leukst vind naar de landelijke finale! Het programma start om 13.00 uur met een spetterende openingsact, de entree is € 5,00 per persoon. Om 19.00 uur is de prijsuitreiking! De Voorronde van Kunstbende Noord-Holland wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland. Voor meer informatie kijk op www.kunstbende.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.