Bijgewerkt: 8 augustus 2022

P60 programma week 35-36-37 2012

Nieuws -> P60

Bron: P60
28-08-2012

Vrijdag 31 aug | zaal open 19:30 | aanvang 20:00 | € 8,50 vvk | € 8,50 deur

Grote Prijs van Nederland; Halve Finale Singer-Songwriter. De Grote Prijs van Nederland is ‘s lands grootste competitie voor livemuziek. Sinds 1983 biedt de organisatie talentvolle muzikanten, bands en mc’s een opstap naar groter succes. Voor muziekliefhebbers is het dé kans om nieuwe muziek als eerste te ontdekken.

Recente winnaars en finalisten zijn o.a. Lucky Fonz III, Eefje de Visser, Kraantje Pappie, Case Mayfield, Zanillya, Mr. Polska, Boef & de Gelogeerde Aap, Nicole Bus, Dope D.O.D., Dret & Krulle, Roosbeef, Dio en Yori Swart.

Line-up: Rogier Pelgrim, Low Tide Island, Wolf In Loveland, Lieve Bertha, Leendert, Jana

Special guest: Yori Swart (winnares 2011)

Zaterdag 1 sep | zaal open 20:00 | aanvang 21:00 | €12,50 vvk | €15,00 deur

A Creedence Clearwater Revival Tribute: The Fortunate Sons. ‘Proud Mary’, ‘Who’ll Stop The Rain’, ‘Bad Moon Rising’, ‘I Put A Spell On You’… dit is slechts een kleine greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival op haar naam heeft staan. Met hun karakteristieke geluid en hun pakkende songs wisten John Fogerty en zijn mannen in de jaren '60 en '70 ongekende successen te boeken. Talloze hitnoteringen en een optreden op Woodstock waren dan ook het gevolg. De muziek van C.C.R. staat bij velen van ons als de ultieme soundtrack van de roemruchte jaren ’60 en ‘70 in het geheugen gegrift.

Fortunate Amstelveen
(Bron P60 - 2012)

A Creedence Clearwater Revival Tribute: The Fortunate Sons. 'Fortunate Son' is een liedje geweest van CCR, van het album Willy and the Poor Boys uit 1969. Het werd in september 1969 ook uitgebracht als single, tezamen met 'Down on the Corner' aan de B-kant


The Fortunate Sons vonden dat het C.C.R. repertoire niet voor de bühne verloren moest gaan en hebben zich ontpopt als trefzekere vertolkers van hun helden. Met hun spetterende ‘Tribute to C.C.R.’ hebben ze in de afgelopen jaren talloze wervelende shows in binnen- en buitenland gegeven.

Woensdag 5 sep | zaal open 20:00 | aanvang 21:00 | GRATIS

Woensdagen in het P60 café: Open Mic & Jam Night. De sleur van het werk/school zit er al goed in en het weekend is nog niet in zicht. Daarom hebben we goed nieuws! Want je kunt weer elke woensdagavond terecht in het P60 café. We hebben per maand vier woensdagen te vullen en dat doen we met verschillende concepten. Zo komen liefhebbers van comedy, akoestische muziek, spelletjes, nieuw talent en jammen allemaal aan hun trekken. De overeenkomst? Het is laagdrempelig, iedereen is welkom en het beste van dit alles is: Het is GRATIS!

De eerste woensdag van de maand is het elke maand tijd voor de Open Mic & Jam Night. Kun je zingen, dansen of heel goed je zusje door midden zagen? Meld je dan aan voor de Open Mic. Dit kan via de mail (danielle@p60.nl) of door gewoon even te bellen naar P60. Vind je dit allemaal te veel gedoe en wil je gewoon lekker jammen dan kan dat ook. Tussen de verschillende acts vindt er telkens een jamsessie plaats.

Vrijdag 7 sep | zaal open 19:30 | aanvang 20:00 | € 8,50 vvk | € 8,50 deur

Grote Prijs van Nederland; Halve Finale Rock/Alternative. De Grote Prijs van Nederland is ‘s lands grootste competitie voor livemuziek. Sinds 1983 biedt de organisatie talentvolle muzikanten, bands en mc’s een opstap naar groter succes. Voor muziekliefhebbers is het dé kans om nieuwe muziek als eerste te ontdekken.

Recente winnaars en finalisten zijn o.a. Lucky Fonz III, Eefje de Visser, Kraantje Pappie, Case Mayfield, Zanillya, Mr. Polska, Boef & de Gelogeerde Aap, Nicole Bus, Dope D.O.D., Dret & Krulle, Roosbeef, Dio en Yori Swart. Line-up: Misery Kids, Villeneuf, EinsteinBarbie, Panc, Karma’s Lab, KinKobra . Special guest: Woot (winnaar 2011)

Zaterdag 08 sep | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | €5,00 vvk | €7,00 deur

Local The Night. Iedere maand staan er tijdens de Local the Night een aantal lokale bands op het podium van P60. De tickets voor deze avonden zijn in de voorverkoop te koop bij de bandleden zelf en bij P60. Op de avond zelf zijn de kaarten te koop bij de kassa van P60. Binnenkort worden de bands bekend gemaakt!

Woensdag 12 sep | zaal open 20:00 | aanvang 21:00 | GRATIS

Woensdagen in het P60 café: Gamenight . De sleur van het werk/school zit er al goed in en het weekend is nog niet in zicht. Daarom hebben we goed nieuws! Want je kunt weer elke woensdagavond terecht in het P60 café. We hebben per maand vier woensdagen te vullen en dat doen we met verschillende concepten. Zo komen liefhebbers van comedy, akoestische muziek, spelletjes, nieuw talent en jammen allemaal aan hun trekken. De overeenkomst? Het is laagdrempelig, iedereen is welkom en het beste van dit alles is: Het is GRATIS!

Alleen op je zolderkamertje aan het darten als Barney en ook een soortgelijke bierbuik aan het creëren? Weg aan het kwijnen achter de PC met World of Warcraft? Kun je slecht tegen je verlies? Doorbreek de sleur en kom naar de Gamenight! Eén keer per maand kun je je skills tonen op verschillende disciplines. Denk aan Olympische sporten als pokeren, video games, darten en poolen.

Donderdag 13 sep | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 5,00 vvk | € 7,00 deur

Local The Night. Iedere maand staan er tijdens de Local the Night een aantal lokale bands op het podium van P60. De tickets voor deze avonden zijn in de voorverkoop te koop bij de bandleden zelf en bij P60. Op de avond zelf zijn de kaarten te koop bij de kassa van P60. Binnenkort worden de bands bekend gemaakt!

Vrijdag 14 sep | zaal open 19:30 | aanvang 20:00 | € 10,00 vvk | € 12,50 deur

Kwartfinale Clash of the Coverbands. In het negende seizoen van The Clash of the Cover Bands, inmiddels voor het 2e jaar The BENELUX Edition, komt deze grootste bandcompetitie voor het eerst naar P60. Op vrijdag 14 september en zondag 21 oktober 2012 vinden in de grote zaal 2 kwartfinales plaats voor regio West-Nederland (Noord Holland, Zuid Holland en Utrecht).

Per kwartfinale spelen 8 coverbands elk een half uur en worden beoordeeld in 2 categorieën: vakjury en publieksstemmen. In beide categorieën plaatsen de nrs. 1 en 2 zich voor de halve finales. Andere locaties waar de finalerondes van regio West-Nederland worden gehouden zijn Paard van Troje in Den Haag, Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer, Duycker in Hoofddorp en Podium de Vorstin in Hilversum.


The Clash of the Cover Bands is al vele jaren de grootste bandcompetitie en dé zoektocht naar de beste en populairste coverband. Tijdens de leerzame en spannende weg die de coverbands gedurende hun deelname af leggen, groeit niet alleen de kwaliteit van de bands, maar ook de betrokkenheid van het publiek en de enorme exposure. De internationale belangstelling neemt elk jaar toe, daarom vanaf 2011: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition!!!

De uiteindelijke winnaars van The Clash of the Cover Bands Awards in de BENELUX Grand Finale op zaterdag 27 april 2013 in Poppodium 013 Tilburg ontvangen een prijzenpakket met o.a. een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens. De deelnemende bands worden d.m.v. bandcoachingsdagen en workshops intensief begeleid in hun muzikale ontwikkeling en kunnen zich zodoende optimaal voorbereiden op elke volgende stap in deze boeiende en vaak verrassende bandcompetitie.

Zaterdag 15 sep | aanvang 11:00 | GRATIS

Stadspleinfestival 2012. Zoals elk jaar presenteert P60 samen met de Kunstuitleen en de Muziek- en Dansschool dit jaar wederom het Stadspleinfestival! De opening van het culturele seizoen in Amstelveen. Het Stadsplein zal weer omgetoverd worden tot een cultureel feest met voor ieder wat wils. Culturele organisaties kunnen een kraam reserveren voor de informatiemarkt (25 plaatsen) door een mail te sturen naar warenka@q-check.nl .

Zowel jong als oud

Voor de jonkies is er in de Schouwburg zoals elk jaar Kunst & Kids. Kunst & Kids is een echt feestje, met workshops, poppenkast, verkleed- en schminkpartijen en natuurlijk veel theater. De ervarencultuur liefhebber komt natuurlijk ook aan zijn trekken. Dit jaar wordt er groots uitgepakt met een concert van het METROPOLE ORKEST. Zij komen niet alleen maar nemen een verzameling bekende artiesten mee waaronder Carel Kraayenhof, Iris Kroes (winnaar Voice of Holland), Edsilia Rombley en Lucrectia.

Lokaal talent

En wat is het Stadpleinfestival zonder lokaal talent? Natuurlijk geeft het popkoor weer acte de présence en zijn er talenten van de muziekschool te bewonderen. Daarnaast kun jij ook een podium plek bemachtigen. Hoe dan? Vanaf 20.30 uur wagen de Amstelveen All Stars zich aan de uitvoering van 20 legendarische composities. Iedereen kan hieraan meedoen dus meld je snel aan!

Naarmate het programma meer vorm krijgt houden wij je op de hoogte via de website, www.stadspleinfestival.nl  en de diverse sociale media van de betrokken partijen. Het cultureel seizoen van Amstelveen wordt weer geopend met één groot feest. Zet het dus alvast in je agenda: zaterdag 15 september, het Stadspleinfestival 2012.

Zelf participeren

Er wordt nog gezocht naar lokaal talent voor de Amstelveen All Stars. Deze zullen de volgende composities ter gehore brengen: Music (John Miles), Pinball Wizard (The Who), The 5th (Ekseption), Gimme Gimme (Abba), Shut Up (Black Eyed Pies), Cry Me A River (Justin Timberlake), Let Me Entertain You (Robbie Williams), Rolling In The Deep (Adele), Amsterdam (De Dijk), She Blew Like Trumpets (Kyteman), Purple Rain (Prince), Bitter Sweet Symphony (The Verve), Chacing Cars (Snow Patrol), Wicked Way (Waylon), Like The Way I Do (Melissa Etheridge), Iedereen Is Van De Wereld (The Scene), We’ll All Right (Santana), Smoke On The Water (Deep Purple), Another Brick In The Wall (Pink Floyd) en eindigend met Bohemian Rhapsody (Queen).

Wil je meedoen met Amstelveen All Stars? Meld je dan aan via martinibartol@gmail.com en vermeld in welke nummers je wilt zingen/spelen met welk instrument. Repetities zijn gepland op 3,4, 5 en 10 september in de concertzaal van P60.

Zaterdag 15 sep | zaal open 22:30 | aanvang 22:30 | € 10,00 vvk | € 15,00 deur

Bollywood Dhamaka Amstelveens meest succesvolle Bollywood feest (Bollywood Dhamaka) is terug in september. Verwacht een avond vol entertainment en surprise acts. Naast de shows draaien de resident DJ’s DON en VJ DJ een mix van authentieke Indiase muziek met Europese dance. Multi-cultureler wordt het niet! Adres: P60  Stadsplein 100a 1181 ZM AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.