Bijgewerkt: 18 augustus 2022

P60 programma week 18-19-20 2012

Nieuws -> P60

Bron: P60
02-05-2012

Woensdag 2 mei | zaal open 19:15 | aanvang 19:30 | € 10,- vvk & deur

Masterclass Singer/Songwriting  Ken je het moment, dat je vast zit in een song en niet meer verder komt? Of dat je een tekst hebt geschreven maar geen melodie kan vinden? Kom dan naar de masterclass singer/songwriting op 2 mei!

Kirsten Michel is singer/songwriter en schrijft al jaren liedjes voor zichzelf en inmiddels ook voor andere artiesten. Bij deze masterclass gaat ze zich met jullie richten op het schrijven van lyrics, de samenhang van tekst en muziek, en geeft ze tools mee om gerichter te kunnen schrijven. Aanmelden via workshops@P60.nl


p60 Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het logo van P60


Donderdag 3 mei | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 5,- vvk | € 7,- deur

Local the Night Iedere maand staan er tijdens de Local the Night drie lokale bands op het podium om hun kunsten te vertonen. Dit keer zijn er optredens van onderstaande bands. Zorg dat je er bij bent!

Daydreamer is een Utrechtse band bestaande uit 5 jonge gemotiveerde muzikanten van de Herman Brood Academie. Ze maken dromerige popmuziek die doet denken aan bands als Snow Patrol, Warpaint en Beach House. Nog maar een paar maanden geleden werd de band opgericht maar dat zou je niet denken als je hun indrukwekkende show ziet.

Black Rose Cult

Deze drie heren uit Amsterdam weten een beukend Hammond Orgel samen te  brengen met melodieus gitaarspel. Door de Hammond en gitaar samen te brengen ontstaat er een echte vintage '70s sound. De drums en Hammond vormen samen een strakke ritmesectie waarmee deze heren het publiek het ultieme psychedelische jaren zeventig gevoel kunnen geven. Droom weg in een psychedelische gitaarsolo, zing mee met aanstekelijke gitaarriffs en dans mee op groovy ritmes.

Cube Eyes is een band gevormd door 3 jongens in Amstelveen. De band bestond oorspronkelijk uit de drummer Erik Bloem en de bassist Mark Zijp, die later gitarist Mick Roché erbij hebben gevraagd. Ze zijn geïnspireerd door bands als The Jimi Hendrix Experience, The Black Keys, Band Of Skulls en Beady Eye. Ze zijn zelf ook bezig met nummers schrijven en nummers van andere artiesten omzetten in een eigen stijl. Het zijn 3 enthousiaste en leuke jongemannen en ze zijn erg gedreven om live op te treden!

De kaarten voor deze avond zijn op verschillende manieren te verkrijgen. Allereerst zijn deze te koop bij de entree van Poppodium P60. Dit kan echter alleen op avonden dat het open is. Daarnaast zijn de kaarten te verkrijgen voor 5,00 euro in de voorverkoop bij de bandleden zelf. Op de avond zelf bedragen de kosten voor de kaartjes 7,00 euro bij de kassa aan de deur.


Vrijdag 4 mei | zaal open 20:30 | aanvang 21:00 | € 12,00 vvk | € 13,00 deur

Sebkha-Chott De Franse avant-garde formatie Sebkha-Chott doet alles wat de rockgoden hebben verboden. Onder de bezielende leiding van zanger en opperhoofd Wladimir Ohrelianov II heeft het excentrieke collectief zich in twaalf jaar tijd ontpopt tot de cirusact van de progressieve rockscene. Metal, disco, techno, fanfare. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het sextet uit Le Mans gooit het vrolijk in de mix.

In 2008 stond het sextet al op ons Amstelveense podium. Toen al leek de ongeëvenaarde verbeeldingsdrang van Ohrelianov en co zelfs de edele kunst van muziek te ontstijgen. Sebkha-Chott houdt het midden tussen kleinkunst en een rockconcert, tussen een tot leven gekomen Fellini-nachtmerrie en een Monty Python-sketch.

De show van de groep in woorden vatten is een schier onmogelijke opgave. Het is een ervaring die je in het echt moet meemaken. Zien is geloven! Let wel, Sebkha-Chott is niet geschikt voor de conservatieven onder ons. Alleen de avontuurlijkste muziekliefhebbers zullen de doldwaze fratsen van Sebkha-Chott op waarde schatten.

 

Zaterdag 5 mei | zaal open 22:00 | aanvang 22:00 | € 9,00 vvk | € 12,00 deur HighTech Pleasures; Liberationday party Compleet iets anders dan gewent: een psy-trance avond in samenwerking met HighTechPleasures! Een avond vol met Progressive, Trance, Psytrance, Goa en ‘Full on’ om helemaal los op te gaan!Progressive,Trance,Psytrance,Goa,Full On

 

Woensdag 9 mei | zaal open 19:30 | aanvang 20:30 | GRATIS

QuizNight: Pubquiz Deze avond vindt plaats in het café. Happy Hour van 20.00 – 21.00 uur: Bier, fris en wijn voor slechts 1,50 euro.

Staat de inhoud van Wikipedia niet alleen op je computer maar ook opgeslagen in je hoofd, zit jij tijdens That’s the question niet verlegen om correcte antwoorden? Dan is de pubquiz voor jou!

Wij hebben een (woensdag) avond gecreëerd waar al jouw nutteloze wist-je datjes opeens het verschil kunnen maken tussen winnen en verliezen, glorie of vergetelheid.

Tijdens de P60 Pubquiz vliegen de vragen je als hete bitterballen om de oren, alles komt voorbij: films, muziek, actueel; noem maar op. Dit natuurlijk allemaal onder begeleiding van PowerPoint, beamer, bier en presentator.

Aanmelden doe je in teams van max 5 personen. Aanmelden kan via de mail of op de avond zelf. Aanmelden via de mail kan via info@p60.nl Leukste teamnaam krijgt een rondje van de zaak.


Donderdag 10 mei | zaal open 20:00 | aanvang 21:00 | € 5,00 vvk | € 6,00 deur

Minutes to Midnight is het afstudeerproject van Joris IJland, Diwa Meijman en Daniël Krakers. Na drie jaar studeren aan het Art & Entertainment College is het nu tijd om af te sluiten met een knallende show.

De drie studenten laten zien en horen waar ze tijdens hun muzikale studie mee bezig zijn geweest. Met inspiratiebronnen als Ray Charles, Sia en The Allman Brothers Band, brengen zij in verschillende bezettingen muziek die spreekt namens hun hart en ziel. Stijlen als blues, funk, pop en rock ontbreken niet op deze avond.


Vrijdag 11 mei | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 5,00 vvk | € 7,00 deur

Popprijs Amstelland Finale. Na de drie voorrondes in P60 Amstelveen, de N201 in Aalsmeer en de Mix in Uithoorn heeft de jury besloten om de volgende bands mee te laten spelen in de finale: Daydreamer, van Hoek en Whitley & The Hot Males.

Daarnaast heeft het publiek tijdens alle voorrondes gestemd. De band met de meeste stemmen gaat ook door naar de finale. Dit is de band 20"Crash geworden!

Aan het einde van deze avond komen we te weten welke band zich de winnaar van de Popprijs Amstelland mag noemen!


Zaterdag 12 mei | zaal open 20:30 | aanvang 21:00 | € 14,00 vvk | € 15,00 deur

Kraak & Smaak De onweerstaanbare funk van Kraak & Smaak heeft het trio een wereldwijde fanbase opgeleverd. Sinds hun hitsingle ‘Squeeze Me’ maakt de Leidse groep dansvloeren van New York tot Moskou onveilig. Mark Kneppers, Oscar de Jong en Wim Plug hebben sindsdien een lifetime supply aan airmiles bij elkaar verzameld.

Het trio toert de hele wereld over ter ere van ‘Dynamite’, hun derde studioalbum. Smakelijker en krokanter dan ooit hebben ze de onweerstaanbare basloopjes, funky loopjes en ondeugende knipoogjes weer van stal gehaald.

Sziget, Lowlands, SXSW, Glastonbury, oftewel alle festivals die ertoe doen hebben K&S mogen ontvangen. De heren zijn inmiddels een household name geworden in de electro-funk scene en hebben ze remixes gemaakt voor internationale sterren als Moby, Jamiroquai en Junkie XL.

Een avond met Kraak & Smaak is geen avond voor muurbloempjes. Bereid je voor op een ongeëvenaard dansfestijn en verbrandt die calorieën!  


Woendag 16 mei | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 19,00 vvk | € 20,00 deur

Allan Holdsworth Trio

Gitarist, bandleider en producer Allan Holdsworth is een door de wol geverfde artiest. De 65-jarige muzikant speelde een belangrijke rol in de Britse gitaarcultuur. Op 16 mei doet de fusion pionier P60 aan, met ruim veertig jaar muziekgeschiedenis in de vingers, een heuse wereldrecordhouder in het voorprogramma en een meesterlijke drummer en bassist.

Holdsworth is als gitarist van een zeldzaam niveau. Al decennia lang wordt hij door fans collega’s beschouwd als een van de meest vooraanstaande vernieuwers van jazz-rock fusion. In zijn rijke carrière nam de gitaarvirtuoos albums op met bands als Soft Machine, Tony Williams Lifetime en Gong. Zowel als instrumentalist als componist heeft hij door zijn vooruitstrevende opvattingen over muziek veel betekend voor zowel rock als jazz.

De muzikanten die Holdsworth om zich heen heeft weten te verzamelen voor de Europese tour zijn stuk voor stuk briljant. Hij zal worden bijgestaan door bassist Jimmy Haslip, bekend van fusionband The Yellowjackets. Drummer Virgil Donati is onder drummers evenwel bekend en van uitzonderlijke klasse. Lezers van het Modern Drummer magazine weten dat Donati onlangs de nr. 1 Clinic of the Year Award in de wacht sleepte.

Zelfs de support act is er een van wereldniveau. Daarmee is niks te weinig gezegd, want gitarist Jeff Aug heeft een officieel wereldrecord op zijn naam staan. De ambitieuze muzikant wist het klaar te spelen om ruim onder de 24 uur negen concerten te geven in negen verschillende landen. Het leverde de gitarist een welverdiend plekje in het Guinness Book of World Records op.

Het Allan Holdsworth Trio is een jazz-fusion band van een buitengewoon hoog niveau. Ze kennen de klappen van de zweep door en door en zijn stuk voor stuk hun instrument meer dan meester. Op 16 mei zal er in Amstelveen een bijzonder stukje Britse muziekgeschiedenis te aanschouwen zijn.

 

Donderdag 17 mei | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 15,00 vvk | € 17,00 deur

De Staat: Psycho Disco Tour & Support Birth of Joy. Eén van de beste (misschien wel de beste) Nederlandse rockbands doet Amstelveen aan!

De opvallende machine van De Staat, die nog een hoofdrol speelde tijdens hun optreden in de Alpha-tent op Lowlands afgelopen editie, moet deze keer helaas thuisblijven. Daarvoor in de plaats belooft De Staat nieuwe songs te gaan spelen in hun live set.

Krijgen de bezoekers van de Psycho Disco Tour de onverwachte alternatieve kersthit “Let it Snow” ook nog te horen? “Tja. Het is wel een vette song geworden, hoor. En het is psycho. En behoorlijk disco. Ik vraag me alleen af of mensen erop zitten te wachten in mei. In november schrok het publiek al een beetje van zo'n kerstnummer tijdens onze vorige clubtour. We willen mensen niet al te ongerust maken natuurlijk…. ”

Birth of Joy In het voorprogramma is de band Birth of Joy te zien. De band, die onlangs nog te zien was in DWDD, heeft op 2 maart jongstleden hun debuutalbum uitgebracht bij Suburban. De support act is een persoonlijke keuze van De Staat zelf, die dit onstuimige rock ‘n’ roll trio-met-orgel al een tijdje volgt.

“Wij touren altijd het liefst met bands die toffe muziek maken waar we zelf ook van houden. Zo begonnen we met Go Back To The Zoo, Shaking Godspeed, Death Letters, en nu vinden het we het heel tof dat Birth of Joy met ons mee wil doen.”, aldus frontman Torre Florim van De Staat.


Donderdag 17 mei | zaal open 22:00 | aanvang 22:00 | GRATIS

Dans Anders is de gratis maandelijkse dansnacht in het P60 Cafe. DJ’s zorgen voor de vetste mix van electro, indie, dubstep, rock en veel meer. Maak je op voor een mix die staat als een huis!


Vrijdag 18 mei | zaal open 22:00 | aanvang 22:00 | € 5,00 vvk | € 7,00 deur

Local the Night

Iedere maand staan er tijdens de Local the Night drie lokale bands op het podium om hun kunsten te vertonen. Met deze keer onder andere optreden van onderstaande band. Zorg dat je er bij bent!

Instant Rush

Instant Rush is een jonge, energieke rock coverband uit de Haarlemmermeer. Een vijftal muzikanten met een passie voor rockmuziek uit verschillende decennia. De band begon begin 2011, met singer/songwriter Marc-Philippe Verschuren en gitarist Rick van den Berg. Later werden ze bijgestaan door drummer Ronny Bogaart en gitarist Jeroen Groen.

Na een periode van intensief repeteren speelt Instant Rush sinds kort live. De band entertaint én betrekt het publiek bij hun performance en handelt altijd vanuit liefde voor de muziek. Deze muziek varieert van aanstekelijk 'meezingrock', tot hardere songs met krachtige drums en snerpende gitaren. Behalve voor een fantastische sfeer, ben je bij hen verzekerd van muziek op niveau.

De kaarten voor deze avond zijn op verschillende manieren te verkrijgen. Allereerst zijn deze te koop bij de entree van Poppodium P60. Dit kan echter alleen op avonden dat het open is. Daarnaast zijn de kaarten te verkrijgen voor 5,00 euro in de voorverkoop bij de bandleden zelf. Op de avond zelf bedragen de kosten voor de kaartjes 7,00 euro bij de kassa aan de deur.


Zaterdag 19 mei | zaal open 22:00 | aanvang 22:00 | € 12,50 vvk | € 15,00 deur

Fyah!: Document One, Stinkahbell, Eddie K, DJ Pat. Sinds FYAH! in maart 2011 voor het eerst op het volk werd losgelaten, hebben we dubstep in een waanzinnig rap tempo zien uitgroeien tot een wereldwijd fenomeen. De artiesten die prijken op de line-up van de aankomende editie van dé dubstep-bijeenkomst van Amstelveen en wijde omtrek, weten er alles van. Document One, Eddie K en Stinkahbell zijn praktisch dagelijks in een ander land te vinden, om de mondiale dubstep-honger te stillen.

Document One (UK // Buygore | Never say die) Never Say Die Records deed er goed aan om producers Matt King en Joe Froud vorig jaar vast te leggen. Het veelzijdige duo schuwt geen enkel instrument. Tezamen met een ongenaakbaar gevoel voor melodie speelt Document One het klaar om bij iedere track onverwachts uit de hoek te komen. Het frisse, funky geluid van het Britse tweetal is funest voor ieder muurbloempje.

Eddie K (UK // Hench | Dsr) Dat Hench altijd de beste nieuwe artiesten weet vast te leggen bewijst het label wederom met Eddie K. Nadat hij bij drum ‘n’ bass label Stereotype werd weggekaapt, bracht hij met ‘The Shivers / Who’s The Hardest’ zijn eerste dubstep release uit. Diens opvolger, ‘Serial Killa’ was in 2010 een van de meest gedraaide tracks in de scene. Nog steeds zijn de drum ‘n’ bass invloeden en bijbehorende, ongeremde intensiteit van de Brit overduidelijk te horen.

Stinkahbell (UK / Sin City | Terrorhythm) Hiphop-producer Nutty P en MC/producer Janset begonnen in 2008 met Stinkahbell, een experiment dat uitmondde in hits als ‘Something In Your Eyes’ en ‘Switch Up The Gears’. Het duo is kind aan huis in de Londense dubstep scene, waar ze hun unieke sound geregeld laten horen in clubs als Cable en Plan B. Vorig jaar maakten ze zelfs hun festivaldebuut op Glastonbury.

Dj Pat (NL / Fyah) Dit alles en nog veel, heel veel meer. Wat te denken van ‘Mister FYAH!’, DJ Pat? Als iedere FYAH! belooft ook deze editie weer een memorabele te worden. Kaarten zijn tevens verkrijgbaar via Free Record Shop en Ben's Corner (busstation Amstelveen).


Zondag 20 mei | zaal open 15:00 | aanvang 15:45 | € 10,00 vvk & deur

Jazzcafé: Chambertones Jesse van Ruller vertegenwoordigt al jaren in binnen- en buitenland de jazzgitaar. Hij speelde met Benjamin Herman van New Cool Collective in zijn jazzkwartet en in de Clemens van der Feen Band. Met laatstgenoemde gaat hij nu een nieuw avontuur aan. Zijn nieuwe project heet ‘Chambertones’ en dit dekt de lading perfect. Lichtvoetige kamermuziek met de nadruk op de melodische escapades van Ruller en Joris Roelofs, die loepzuivere solo’s uit zijn altsaxofoon en klarinet tovert.

Het ritmische vernuft van Van der Feen maakt percussie volledig overbodig. Naast de eigen ingetogen composities speelt het trio covers als ‘Norwegian Wood’ van The Beatles en ‘Everytime We Say Goodbye’ van Cole Porter. De muziek van de drie heren klinkt alsof ze al een eeuwigheid samen zijn.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.