Bijgewerkt: 18 augustus 2022

P60 programma week 15-16 2012

Nieuws -> P60

Bron: P60
04-04-2012

Donderdag 12 apr | zaal open 19:30 | aanvang 20:30 | €17,50 vvk | € 19,- deur

BLOOD

BLOOD is een Japanse band die na een korte stopt weer sinds 2011 terug is. De band werd in 2002 opgericht door de charismatische gitarist en componist Kiwamu, tevens de eigenaar van de platenlabels Starwave Records en Darkest Labyrinth. Ook al wordt BLOOD vaak vergeleken met visual kei, de band verwijst naar zichzelf als een 'gothic band ".

BLOOD heeft getourd in Japan, Europa, de Verenigde Staten, Mexico en Australië. Ze zijn een van de eerste Japanse 'visual kei' bands op tournee in Australië. Blood werd regelmatig in de Gothic & Lolita Bijbel genoemd en hebben artikelen gehad in Westerse tijdschriften, waaronder 'Astan', 'Rumore' en 'Gothic Beauty'.

Liefhebber van JRock/Visual kei? Dan mag je deze show niet


Vrijdag 13 apr | zaal open 20:30 | aanvang 21:00 | €14,- vvk | € 15,- deur

The Beat & Support: Mr. Wallace The Beat stond samen met The Specials aan het einde van de jaren 70 van de vorige eeuw aan de wieg van de Britse 2-tone ska beweging. Sociaal geëngageerde, maar positief gestemde, typisch Britse ska. De veteranen uit Birmingham bewijzen nog steeds dat hun glas altijd halfvol is.

Door hun energieke shows en jeugdige dwarsheid is een avond met The Beat nog steeds onvergetelijk en vooral: Britse popgeschiedenis die je niet mag missen!

Support: Mr. Wallace

Sinds het voorjaar van 2010 knalt Mr. Wallace in volle vaart door Nederland. Retestrak, uptempo en met een poppy feel die je sinds No Doubt en The Selecter niet meer hebt gehoord weet de band elke  zaal plat te spelen. De band bestaat uit een knallend blazersduo, funky toetsenist, überstrakke ritmesectie en een steen goeie zangeres die haar mannetje staat.

De energie die deze band met veel overtuiging brengt zorgt ervoor dat bij iedere show het publiek steevast los gaat. Mr. Wallace laat de harten van de mensen dan ook sneller kloppen en niet alleen door het onvermijdelijke dansen…


Zaterdag 14 apr | zaal open 16:00 | aanvang 16:00 | GRATIS

Opening expositie: Serdar Pehlivan Vanaf 14 april is er in P60 een gloednieuwe expositie te zien. Changes van de Turkse fotograaf en grafisch ontwerper Serdar Pehlivan zal dan het café opsieren. De expositie valt samen met Turkey Now!. Het festival, dat in het teken staat van Turkse kunst en cultuur, zal tot 23 mei in een aantal grote steden in Nederland zal worden gehouden.

Pehlivan Amstelveen
(Foto S. Pehlivan - 2012)

Serdar Pehlivan: Cukurhan Domuz


De als grafisch ontwerper opgeleide Pehlivan werd in 1971 geboren in Ankara. Na zijn studie aan de Hacettepe Universiteit in Ankara werkte hij in Londen en Salzburg als docent. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en dus stortte de ontwerper zich sinds 2006 naast het lesgeven op fotografie. Op verschillende plekken in Turkije is het werk van de freelance fotograaf al te zien geweest. Buiten de eigen landsgrenzen heeft hij zijn werk echter nog niet tentoon gesteld.

Het stijlvolle en gracieuze werk van fotograaf Serdar Pehlivan is binnenkort voor het eerst in Nederland te zien en vormt een mooie aanvulling op het Turkey Now! festival. De expositie is gratis te bekijken in het P60 eetcafé.


Zaterdag 14 apr | zaal open 23:00 | aanvang 23:00 | €10,- vvk | € 15,- deur

Leanback: Jim Aasgier  Handen in de lucht en groeten aan je tante, 14 april, LeanBack P60! Eindelijk is het weer zover: LeanBack is back en hard ook!

Voor deze tweede editie hebben wist de organisatie niemand minder dan Jim Aasgier te strikken! Deze man is bekend van onder andere Yellow Claw en zal met zijn dikke eclectic sound de P60 afbreken! Naast Jim Aasgier draaien ook Daquillo, Novaro Deux, Gijs Scheeringa, Darryl Dwight & Kez en om dit feestje compleet te maken zijn MC Double D en MC Dirtykid ook van de partij!


Woensdag 18 apr | zaal open 19:30 | aanvang 20:30 | GRATIS

De Remi en Rodney Popquiz is meer dan zomaar een quiz. De heren Remi en Rodney hebben de afgelopen drie jaar in Amsterdam een spoor van uitpuilende cafe's, overwerkte barmannen en spontaan meezingende mensen achtergelaten met hun fameuze popquizzen.

Maar Amsterdam wordt te klein voor de heren en nu is Amstelveen aan de beurt voor de ultieme popquiz-ervaring. Fragmenten, vertalingen, omgedraaide songs, mash ups en nog veel meer maken deelname aan deze popquiz tot een onvergetelijke en gezellige ervaring. Meedoen is geloven!

Meedoen is gratis, meespelen kan met een team van max. 4 personen. Inschrijven kan op de avond zelf, maar om zeker te zijn van deelname en een goede plek te reserveren voor je team, meld je direct aan op popquiz@P60.nl.


Donderdag 19 apr | zaal open 19:30 | aanvang 20:30 | € 5,- vvk | €7,- deur

3rd Foor Magic – Cd Release Fusion Hop: Een aanstekelijke mengelmoes van verschillende muziekgenres in een Urban jasje gestoken.

3rd Floor Magic ontstond in Augustus 2011 in de homestudio van Tim “Tuxedo” Blok op de 3e verdieping, waar hij samen met Hilin Düyü songteksten, concepten ideeën en melodieën naar complete nummers vertaald; de “magic” in 3rd Floor Magic.

In een tijdspanne van 2 maanden stelden zij een band same...n (drums, bas, gitaar & keys), behaalden zij een plekje in de finale van de Amsterdamse Popprijs. Zoals elk jaar vindt deze plaats vindt in de grote zaal van de Melkweg. Daarnaast stonden ze zij als voorprogramma in een uitverkocht Paradiso, rockte ze 102FM in de studio bij Barry Paff van Radio 538 met hun track “Mister Money”, trokken ze de aandacht van VPRO’s 3voor12 die meerdere positieve recensies schreef over hun optredens.

Support: The Skakin' Monks Een reggae formatie met authentieke beats maar een vernieuwen vibe, dat zijn The Skakin' Monks uit Amsterdam. Inspiratie vinden de Monks in verschillende stijlen als reggae, rocksteady, soul, hip-hop en dub.

Krachtige drums en lekker basslines zorgen voor de Skakin sound. De Monks hebben een grote passie voor muziek en spreken een breed publiek aan om zo iedereen te kunnen laten genieten van deze prachtige mix van culturen.


Vrijdag 20 April | zaal open 22:00 | aanvang 22:00 | GRATIS

Dans Anders @ P60 Café is de gratis maandelijkse dansnacht in het P60 Cafe! DJ’s zorgen tussen 22:00 en 03:00uur voor de vetste mix van electro, indie, dubstep, rock en veel meer. Kom vroeg want tijdens het eerste uur is het happy hour!

DJ’s Meranti Tramelanti & Mighty Mouse, Pat, Wilco en Dion draaien tot in de vroege uren de beste alternative tunes waarbij het lastig wordt om de voeten stil te houden. Toch niet zo’n danser? Er is niets mis mee om de muziek lekker tot je te laten komen onder het genot van een drankje aan de bar. Dans Anders dus! Of dans niet, dat kan dus ook….


Zaterdag 21 apr | zaal open 22:00 | aanvang 22:00 | €17,50 vvk | €19,50 deur

Club R_aw staat in bloei .De lente heeft inmiddels zijn intrede gedaan en dus wordt het ook tijd dat Neerlands langstlopende en vooruitstrevendste industrial concept uit zijn lange winterslaap ontwaakt. 21 april staat de eerste Club r_AW editie van 2012 op het programma en de bijbehorende line-up zal bij enkelen even de wenkbrauwen hebben doen fronzen.

Na hun releases op PRSPCT weet nu ook Industrial en Drum & Bass liefhebbend Nederland wie deze mannen zijn. Lees het interview dat The Third Movement onlangs had met de mannen t.b.v. Club r_AW hier: http://www.thirdmovement.nl/mailing/1203.html .

De ultieme Club r_AW sterkhouders Rude Awakening en N-Vitral completeren de line-up. Eerstgenoemde heeft onlangs via zijn social media laten vallen aan een nieuw album te gaan werken, terwijl laatstgenoemde later deze maand met zijn nieuwe EP zal komen.

Overige info

Ditmaal zal er bij de garderobe weer de mogelijkheid zijn tot het aanschaffen van de meest recente vinyl releases op het The Third Movement label.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.