Bijgewerkt: 8 augustus 2022

P60 programma september 2012

Nieuws -> P60

Bron: P60
13-08-2012

'

Vrijdag 31 aug 2012 | zaal open 19:30 | aanvang 20:00 | € 8,50 vvk | € 8,50 deur

Grote Prijs van Nederland; Halve Finale Singer-Songwriter

Zaterdag 1 september 2012 | zaal open 20:00 | aanvang 21:00 | € 12,50 vvk | € 15,00 deur

A Creedence Clearwater Revival Tribute: The Fortunate Sons

‘Proud Mary’, ‘Who’ll Stop The Rain’, ‘Bad Moon Rising’, ‘I Put A Spell On You’… dit is slechts een kleine greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival op haar naam heeft staan. Met hun karakteristieke geluid en hun pakkende songs wisten John Fogerty en zijn mannen in de jaren '60 en '70 ongekende successen te boeken. Talloze hitnoteringen en een optreden op Woodstock waren dan ook het gevolg. De muziek van C.C.R. staat bij velen van ons als de ultieme soundtrack van de roemruchte jaren ’60 en ‘70 in het geheugen gegrift.

The Fortunate Sons vonden, dat het C.C.R. repertoire niet voor de bühne verloren moest gaan en hebben zich ontpopt als trefzekere vertolkers van hun helden. Met hun spetterende ‘Tribute to C.C.R.’ hebben ze in de afgelopen jaren talloze wervelende shows in binnen- en buitenland gegeven.

The Fortunate Sons weten als geen ander met hun ‘Tribute to C.C.R.’ de sfeer en het gevoel van de jaren ’60 en ’70, de bloeiperiode van de popmuziek, tot leven te wekken. Zanger en gitarist Toon Eppink komt met zijn bulderende stemgeluid en zijn energieke performance akelig dicht in de buurt van C.C.R. frontman John Fogerty. Door velen is hij dan ook al tot ‘de Nederlandse John Fogerty’ gekroond. De weergaloos swingende ritmesectie van Marco Oonincx op bas en Ipo van Drooge maakt het geheel tot een dampend feest.

p60 Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De P60 neonletters


Vrijdag 7 september 2012 | zaal open 19:30 | aanvang 20:00 | € 8,50 vvk | € 8,50 deur

Grote Prijs van Nederland; Halve Finale Rock/Alternative

Zaterdag 08 september 2012  | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 5,00 vvk | € 7,00 deur Local The Night

Iedere maand staan er tijdens de Local the Night een aantal lokale bands op het podium van P60. De tickets voor deze avonden zijn in de voorverkoop te koop bij de bandleden zelf en bij P60. Op de avond zelf zijn de kaarten te koop bij de kassa van P60. Binnenkort worden de bands bekend gemaakt!

Donderdag 13 september 2012  | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 5,00 vvk | € 7,00 deur Local The Night

Iedere maand staan er tijdens de Local the Night een aantal lokale bands op het podium van P60. De tickets voor deze avonden zijn in de voorverkoop te koop bij de bandleden zelf en bij P60. Op de avond zelf zijn de kaarten te koop bij de kassa van P60. Binnenkort worden de bands bekend gemaakt!

Vrijdag 14 september 2012  | zaal open 19:30 | aanvang 20:00 | € 10,00 vvk | € 12,50 deur

Kwartfinale Clash of the Coverbands In het negende seizoen van The Clash of the Cover Bands, inmiddels voor het 2e jaar The BENELUX Edition, komt deze grootste bandcompetitie voor het eerst naar P60. Op vrijdag 14 september en zondag 21 oktober a.s. vinden in de grote zaal 2 kwartfinales plaats voor regio West-Nederland (Noord Holland, Zuid Holland en Utrecht). Per kwartfinale spelen 8 coverbands elk een half uur en worden beoordeeld in 2 categorieën: vakjury en publieksstemmen. In beide categorieën plaatsen de nrs. 1 en 2 zich voor de halve finales. Andere locaties waar de finalerondes van regio West-Nederland worden gehouden zijn Paard van Troje in Den Haag, Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer, Duycker in Hoofddorp en Podium de Vorstin in Hilversum.

The Clash of the Cover Bands is al vele jaren de grootste bandcompetitie en dé zoektocht naar de beste en populairste coverband. Tijdens de leerzame en spannende weg die de coverbands gedurende hun deelname af leggen, groeit niet alleen de kwaliteit van de bands, maar ook de betrokkenheid van het publiek en de enorme exposure. De internationale belangstelling neemt elk jaar toe, daarom vanaf 2011: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition!!!

De uiteindelijke winnaars van The Clash of the Cover Bands Awards in de BENELUX Grand Finale op zaterdag 27 april 2013 in Poppodium 013 Tilburg ontvangen een prijzenpakket met o.a. een cd-contract met videoclip met plugging en distributie in de Benelux en een tour van 20 optredens. De deelnemende bands worden d.m.v. bandcoachingsdagen en workshops intensief begeleid in hun muzikale ontwikkeling en kunnen zich zodoende optimaal voorbereiden op elke volgende stap in deze boeiende en vaak verrassende bandcompetitie.

Zaterdag 15 september 2012  | aanvang 11:00 | GRATIS

Stadspleinfestival 2012

Zoals elk jaar presenteert P60 samen met de Kunstuitleen Amstelveen en de Muziek- en Dansschool dit jaar wederom het Stadspleinfestival! De opening van het culturele seizoen in Amstelveen. Het Stadsplein zal weer omgetoverd worden tot een cultureel feest met voor ieder wat wils. Culturele organisaties kunnen een kraam reserveren voor de informatiemarkt (25 plaatsen) door een mail te sturen naar warenka@q-check.nl .

\Zowel jong als oud

Voor de jonkies is er in de Schouwburg zoals elk jaar Kunst & Kids. Kunst & Kids is een echt feestje, met workshops, poppenkast, verkleed- en schminkpartijen en natuurlijk veel theater. De ervaren cultuur liefhebber komt natuurlijk ook aan zijn trekken. Dit jaar wordt er groots uitgepakt met een concert van het METROPOLE ORKEST. Zij komen niet alleen maar nemen een verzameling bekende artiesten mee waaronder Carel Kraayenhof, Iris Kroes (winnaar Voice of Holland), Edsilia Rombley en Lucrectia.

Lokaal talent

En wat is het Stadpleinfestival zonder lokaal talent? Natuurlijk geeft het popkoor weer acte de présence en zijn er talenten van de muziekschool te bewonderen. Daarnaast kun jij ook een podium plek bemachtigen. Hoe dan? Vanaf 20.30 uur wagen de Amstelveen All Stars zich aan de uitvoering van 20 legendarische composities (voor de volledige lijst klik hier). Iedereen kan hieraan meedoen dus meld je snel aan!

Laatste nieuws

Naarmate het programma meer vorm krijgt houden wij je op de hoogte via de website, http://www.stadspleinfestival.nl  en de diverse sociale media van de betrokken partijen. Het cultureel seizoen van Amstelveen wordt weer geopend met één groot feest. Zet het dus alvast in je agenda: zaterdag 15 september, het Stadspleinfestival 2012.

Zelf participeren

Er wordt nog gezocht naar lokaal talent voor de Amstelveen All Stars. Deze zullen de volgende composities ter gehore brengen: Music (John Miles), Pinball Wizard (The Who), The 5th (Ekseption), Gimme Gimme (Abba), Shut Up (Black Eyed Pies), Cry Me A River (Justin Timberlake), Let Me Entertain You (Robbie Williams), Rolling In The Deep (Adele), Amsterdam (De Dijk), She Blew Like Trumpets (Kyteman), Purple Rain (Prince), Bitter Sweet Symphony (The Verve), Chacing Cars (Snow Patrol), Wicked Way (Waylon), Like The Way I Do (Melissa Etheridge), Iedereen Is Van De Wereld (The Scene), We’ll All Right (Santana), Smoke On The Water (Deep Purple), Another Brick In The Wall (Pink Floyd) en eindigend met Bohemian Rhapsody (Queen).

Wil je meedoen met Amstelveen All Stars? Meld je dan aan via martinibartol@gmail.com en vermeld in welke nummers je wilt zingen/spelen met welk instrument. Repetities zijn gepland op 3,4, 5 en 10 september in de concertzaal van P60.

Zaterdag 15 september 2012  | zaal open 22:30 | aanvang 22:30 | € 10,00 vvk | € 15,00 deur Bollywood Dhamaka Amstelveens meest succesvolle Bollywood feest (Bollywood Dhamaka) is terug in september. Verwacht een avond vol entertainment en surprise acts. Naast de shows draaien de resident DJ’s DON en VJ DJ een mix van authentieke Indiase muziek met Europese dance. Multi-cultureler wordt het niet!

Donderdag 20 september 2012  | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 14,00 vvk | € 15,00 deur Pat Travers & Support; Mississippi Mud Pie

De vier doorgewinterde rockers zijn ondanks hun jaren nog altijd springlevend. Op hun meeste recente langspeler, ‘Fidelis’ (2010) laat de Canadese zanger/gitarist, samen met gitarist Kirk McKim, drummer Sandy Gennaro en bassist Rodney McQuinn horen, dat hun sound allerminst versleten is. En dat terwijl de beste man sinds zijn debuut in 1976 een enorme waslijst aan platen heeft uitgebracht. Er zijn inmiddels liefst 31 Pat Travers-albums verkrijgbaar. Doe dat maar eens na.

De blues van gitaarhelden als Jeff Beck en Eric Clapton stonden aan de wieg van Travers’ herkenbare stijl, ergens tussen hard- en bluesrock in. De huidige bezetting vormt al jaren de ideale basis voor het gitaarspel van Travers en McKim, die beide leadgitaar spelen. Strakke riffs, dynamisch samenspel en vooral power. De stevige classic rock van veteraan Pat Travers staat na meer dan 35 jaar nog steeds als een huis.

Support: Mississippi Mud Pie’s naam is afgeleid van de delicatesse die in de Mississippi delta haar oorsprong vond. De band zelf doet haar publiek smullen met hun liefde voor de bluesrock: nummers recht uit het hart.

Vrijdag 21 september 2012  | zaal open 20:30 | aanvang 21:00 | € 11,50 vvk | € 12,50 deur Dio

Als Dio een tijdmachine had, dan had hij de afgelopen vijf jaar ongetwijfeld precies hetzelfde gedaan. Sinds zijn grote doorbraak ‘Dom Lomp en Famous’ met The Opposites in 2007 is het namelijk hard gegaan voor Diorno Braaf. Hij won de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland, de Gouden Greep en twee TMF Awards. Belangrijker nog, hij heeft met zijn catchy hiphop heel Nederland binnen no time aan zijn voeten gekregen.

Met zijn debuutalbum ‘Rock ‘n Roll’ vestigde de Amsterdammer definitief zijn naam in hiphop-land. De Heineken Music Hall (als support act van N*E*R*D, Akon en Lil’ Wayne), Lowlands, Noorderslag en veel, heel veel andere podia moesten er al aan geloven.

De 23-jarige rapper krijgt ieder publiek aan het springen. Hij is openhartig, goudeerlijk, bijdehand en vooral een onvervalst feestbeest. ‘‘Dio en zijn vrienden zetten een fantastische show neer, ze stomen in sneltreinvaart door het repertoire en nemen het publiek moeiteloos mee. Zelfs de oude hits worden op een frisse en opzwepende manier gebracht’’, aldus 3voor12, die zijn show op Noorderslag 2012 tevens beloonde met een 8.

Dio is hard op weg om een van de grootste popsterren van Nederland te worden en verplichte kost voor iedere Nederhopfanaat, zeker nu hij binnen niet afzienbare tijd met gloednieuw materiaal op de proppen zal komen.

Zaterdag 22 september 2012  | zaal open 22:00 | aanvang 22:00 | € 12,50 vvk | € 15,00 deur

Fyah!: Zomboy, Tunnidge and more Line-up:

Zomboy (UK / Never Say Die)

Tunnidge (UK / Chestplate)

Akkachar (NL / Rwina Records)

Pat (NL / Fyah)

Obey (NL / Acces FM)

Die onvervalste dubstep-madness, bij jullie beter bekend als Fyah! brengt ook in het nieuwe seizoen weer de meest aansprekende dubstep-acts naar Amstelveen. Tijdens deze editie van de hoeksteen van de Amstelveense dubstep-scene verwelkomen we niemand minder dan Zomboy!

De 22-jarige producer en DJ wordt niet moe van de vergelijking met Skrillex. Toegegeven, qua stijl zijn er zeker overeenkomsten, maar Zomboy’s dubstep is uniek. Hij ‘chopt’ en ‘glitcht’ zich een weg door electro en dance en creeërt composities die even aansprekend als toegankelijk zijn. Hij spreekt met zijn progressieve, doch dansbare sound een groot publiek aan en verschuilt zich niet krampachtig in de underground.

Dinsdag 25 september 2012  | zaal open 19:00 | aanvang 19:30 | € 15,00 vvk & deur The Battle of the Business Bands is een muzikaal feest tussen verschillende organisaties met een bedrijfsband. Het maakt de deelnemende muzikanten de beste collega's aller tijden en levert tegelijkertijd een bijdrage aan het goede doel. Vorig jaar leverde de Battle maar liefst 10.000 Euro op voor Unicef.

Op 25 september strijden in P60 in Amstelveen zeven bedrijfsbands om de eer van Beste Bedrijfsband 2012. KPMG’s Community of Noise zal zijn titel moeten verdedigen want zij wonnen vorig jaar met overtuiging de allereerste Battle!

De avond wordt weer gepresenteerd door de welbekende cabaretier Jörgen Rayman. Het valt te verwachten dat ook dit jaar in het muzikale geweld een stukje humor niet zal ontbreken. Jörgen, bekend van het late-night programma 'Raymann is Laat' is tevens Ambassadeur van Unicef. De bedrijfsbands die dit jaar met elkaar de muzikale degens zullen kruisen zijn:

· Back II Basics (ING Band)

· SP11 (de huisband van SAP)

· The Tax Pistols (KPMG Meijburg & Co)

· PWC Band

· Conclusion Undercover band (Conclusion)

· Hairy S & the UGGS (De huisband van Gemeente Amsterdam)

· Namens KPMG zal natuurlijk the Community of Noise alles in de muzikale strijd werpen om de titel opnieuw in de wacht te slepen!


Een vakjury zal aan het eind van de avond bekend maken wie zich de beste bedrijfsband van 2012 mag noemen en wie de opbrengst van de avond mag overhandigen aan Unicef. Kaartverkoop ook via KMPG en de bands.

Vrijdag 28 september 2012  | zaal open 20:00 | aanvang 20:00 | € 11,00 vvk | € 14,00 deur Speakerz Altijd vette muziek en altijd uitverkocht, Speakerz staat weer voor de deur! Zorg dat je je kaarten op tijd hebt! Speakerz verzorgt de beste feesten voor jongeren tussen de 12 en de 15 jaar. Op 28 september is het weer zover, dan organiseert Speakerz weer een vet feest, dus zorg dat je erbij bent!

Zaterdag 29 september 2012  | zaal open 22:00 | aanvang 22:00 | € 16,50 vvk | € 18,50 deur

Club r_AWDe eerste Club r_AW wordt weer rammen beuken! Hou de website in de gaten voor de line up. Kaarten voor deze avond zijn tevens te koop bij See Tickets (Free Record Shop).

Komende shows P60 Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2010)

Do 04 okt       The Ploctones met o.a. Anton Goudsmit

Vr 05 okt        Mr. Polska & Nouveau Riche

Vr 12 okt        The Scene

Za 13 okt        French Connection: Niveau Zero & La Fine Equipe

Vr 19 okt        Sabrina Starke

Za 20 okt        Rude Rich CD presentatie

Vr 26 okt        Delain

Za 27 okt        LTJ Bukem

Do 01 nov       The Doors in Concert: The Doors Tribute

Za 03 nov       The Aggrolites

Zo 04 nov       BOC Reunion

Do 8 nov         De Dijk

Do 29 nov       The Orb (live)

Vr 30 nov       Matt Schofield

Vr 7 dec          Kayak

Vr 14 dec        Only Seven Left

Vr 08 mrt        Gare du NordAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.