Bijgewerkt: 18 augustus 2022

P60 programma oktober 2013

Nieuws -> P60

Bron: P60
24-09-2013

Dinsdag 01 oktober 2013 | zaal open 19:45 | aanvang 19:45 | € 30,00 voor 3 avonden. Start cursus concertfotografie. Vraag je je soms af hoe we toch aan al die mooie foto’s van onze concerten komen? Frank Langeweg maakte de stap van fervent amateur naar professioneel concertfotograaf.

Daar zijn we bij P60 erg blij mee en daar kan jij binnenkort ook van profiteren. Op 1 en 3 oktober deelt Frank zijn kennis en ervaring met enthousiaste hobbyisten. Iets voor jou? Meld je dan gauw aan voor de workshop Concert Fotografie!

In deze cursus krijg je allemaal tips mee op het gebied van concertfotografie (neem dan dus ook je camera mee). Hoe werk je met het licht, welke instellingen kan je het beste gebruiken op je camera. Hoe krijg je die shot van een artiest die je echt wilt? Maar ook de praktische kant, hoe krijg je het zover, dat je bij een poppodium kan fotograferen? Vervolgens ga je zelf op stap om al deze adviezen in praktijk te brengen.

INFO

De eerste avond zal voornamelijk gericht zijn op de theorie achter het fotograferen tijdens concerten, het gebruik van de camera etc. Op donderdag 3 oktober krijg je de kans om tijdens een concert in P60 foto’s te maken en de opgedane kennis in praktijk te brengen. 15 oktober zal de avond worden nabesproken, waar ben tegenaan gelopen tijdens het fotograferen? Wat vind jij jouw mooiste foto van de avond? Wat kan Frank op basis van jouw foto’s je nog meegeven voor toekomstige fotosessies.

Over Frank Langeweg

Groot muziekliefhebber en concertfotograaf Frank Langeweg begint in 2003 met zijn hobby digitaal fotograferen. Na een cursus te hebben gevolgd bij Fotogram begint hij aan de fotoacademie. Door zijn passie voor muziek en fotografie komt Frank bij P60 terecht. Na diverse concerten en feesten te hebben gefotografeerd vonden wij het tijd Frank zijn talent te laten delen met andere liefhebbers.


Dinsdag 01 oktober 2013 | zaal open 20:00 | aanvang 20:00 | € 170,00 voor 15 avonden + uitvoering. Start popkoor Amstelveen

In 15 lessen wordt het popkoor klaargestoomd voor de uitvoering op 30 januari 2014 in P60. Het koor doet dit niet alleen, ze worden zelfs begeleidt door een live-band! Tevens zullen er 2 momenten plaatsvinden waarbij er een vocal coach aanwezig zal zijn om de zangtechnieken aan te stippen.

Het thema voor het aankomende seizoen zal zijn 'Popkoor Sings 4 U'. Hits en songs die de tand des tijd hebben doorstaan uit, hoe kan het ook anders, de jaren 1964, 1974, 1984, 1994 en 2004. Een niet geheel toevallige maar bovenal leuke bijkomstigheid is dat de uitvoering zal plaatsvinden op 30 januari 2014! Lijkt het je leuk om hedendaags, maar ook popliedjes van vroeger te zingen in een groep, geef je dan vooral op.


Vrijdag  04 oktober 2013 | zaal open 20:00 | aanvang 21:00 | € 22,50 vvk | € 24,00 deur. Colin Blunstone (the Zombies) + Band. Colin Blunstone zijn CV is bijna net zo lang als die van de Rolling Stones. In de jaren ’60 was hij mede verantwoordelijk voor het wereld succes van The Zombies. Met hits als She’s not There, Tell her No en Time of the Season wist hij menig vrouwen (en mannen) hart te veroveren. Nadat de bandleden besluiten ieder hun eigen kant op te gaan start Blunstone zijn solocarrière.

Begin jaren ’70 maakt hij de elpees One Year (1971), Ennismore (1972) en Journey (1974), die de hits Say you don’t mind, Caroline Goodbye, I don’t believe in Miracles, Wonderful en Weak For You opleveren.

De jaren ’80 bestaan vooral uit samenwerkingsverbanden met diverse artiesten als Mike Batt, Dave Stewert en The Alan Parson’s Project. In 1990 komen de oorspronkelijke Zombies-leden weer bij elkaar en nemen diverse albums op. Ook verschijnt in ’91 het greatest hits album van Blunstone. Verwacht vanavond een concert met nummers van The Zombies, The Alan Parson’s Project, Dave Stewart en talloze liedjes van eigen hand. Een staalkaart van zijn omvangrijke oeuvre.


Zaterdag 05 oktober 2013 | zaal open 20:30 | aanvang 21:30 | € 15,00 vvk | € 16,00 deur. Suicide Commando, Support: Consumer Junk + K-Bereit. Al een tijdje niet meer op het podium te bewonderen geweest in Nederland en generaal van de Industriële electro : Suicide Commando. Onze zuiderbuur zal werk van zijn onlangs uitgekomen langspeler When Evil Speaks laten horen. Daar zal het uiteraard niet bij blijven. Het is namelijk alweer het veertiende album van deze Belgische one-man band, die zich sinds 1986 heeft gespecialiseerd in de gitzwarte kant van het electro-spectrum. Compromisloos, morbide en snoeihard. Niet voor tere zieltjes.

CONSUMER JUNK (NL)

Rauwe techno/electro. CJ  onderscheidt zich van vele anderen door op het podium echt alles live te spelen! CJ heeft een imposante lijst met live gigs op hun naam staan en zal vanavond in p60 het dak eraf beuken. In 2013 is CJ samen gaan werken met de kunstenaarsgroep Must We Unite wat resulteerde in een nieuwe EP en een videoclip die in augustus gereleased zijn.

K-BEREIT (F)

Dominique Lallement is geen onbekende in de scene. Samen met Jean-Luc De Meyer(Front 242) vormde hij het legendarische Cobalt 60. Ook was hij de man achter Kriegbereit. K-bereit is al actief sinds de late jaren 80 en sinds 2012 zijn ze weer op tour en spelen alle podia plat in heel Europa!


Donderdag 10 oktober 2013 | zaal open 20:00 | aanvang 20:45 | € 12,00 vvk | € 13,00 deur. The Ploctones met o.a. Anton Goudsmit. Jazzrock? Blues? Funk? Het valt allemaal moeilijk te zeggen. De muziekstijl van the Ploctones is er één die grenzen verlegt en barrières doorbreekt. Begonnen in 2004, toen nog als Goudsmit, Trujillo, Vierdag & Vink, zette het legendarische optreden op het Live Op Het Dak Festival de band duidelijk op de kaart. Dit concert werd op CD uitgebracht, met een wereldwijde tour tot gevolg.

Sindsdien hebben de mannen absoluut niet stilgezeten. In 2009 kwam hun eerste officiële studioalbum ‘050’ uit. Bovendien won gitarist Anton Goudsmit in dat jaar de prestigieuze VPRO/Boy Edgar award. Een mooie erkenning voor zijn diverse werk. Goudsmit is voor de kenners sowieso geen onbekende meer natuurlijk, daar hij met gemak te typeren is als één van Neerlands grootste gitaristen. Bovendien maakte hij deel uit van New Cool Collective en werkte hij samen met onder andere Eric Vloeimans en John Zorn. In 2011 kwamen the Ploctones met hun laatste wapenfeit: ‘3… 2… 1…’, door zowel pers als fans ontvangen met lovende kritieken. Dit resulteerde in een Edison Jazz nominatie en opnieuw een uitgebreide tour.

Dit jaar komt de band met hun vierde album op de proppen. Ook hierop zal de grote verscheidenheid aan stijlen zich opnieuw aandienen. Een optreden wat je als echte jazz fan dus sowieso niet wilt missen. Temeer er hoogstwaarschijnlijk wel wat voorproefjes van het nieuwe album voorbij zullen komen.


Zaterdag 12 oktober 2013 | zaal open 21:00 | aanvang 21:00 | € 10,00 vvk | € 15,00 deur. Glutenvrij presenteert: Praise the Beat. We kennen het probleem. Je gaat stappen en wordt omringt door tieners. Als je dit niet wilt kom je al snel terecht op een 80's of 90's feest en die hits kun je inmiddels ook al dromen. Daarom nu Praise the Beat. Een feest voor mensen die de hits van nu waarderen maar dit liever delen met leeftijdsgenoten.

De Amtelveense dj’s Alex Cruz, Ramón Francisco, Sean en Jerry gaan deze nieuwe Amstelveense clubavond muzikaal invullen. De bedenkers van Hitfeest en Ezzentials zorgen voor de aankleding en het verdere vermaak. Nu al een winnende combinatie. Gewoon het nieuwe Amstelveense feest met pure klasse. Amen.


Donderdag 17 oktober 2013 | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 12,50 vvk | € 15,00 deur. Carl Verheyen featuring Stuart Hamm & Jason Harrison Smith. Support: Jeff Aug

Een gitarist in hart en nieren. Al 40 jaar is Carl Verheyen onlosmakelijk verbonden met het instrument dat hem bekend maakte. Als gitarist van Supertramp maakte hij het grote succes mee en stond voor afgeladen arena's wereldwijd, in zijn eentje kan hij er ook wat van.

Carl bracht reeds 11 cd's en 2 live dvd's uit, werd genomineerd voor een Grammy en speelde mee op honderden platen, soundtracks en televisie shows. Hij heeft zelfs een setje snaren en een lijn gitaren die zijn naam mogen dragen! Begin oktober komt zijn lang geanticipeerde gitaaralbum Mutang Run uit, P60 heeft dus een primeur. Vanavond op het podium, gitaar virtuoos en in de top 10 van gitaar spelers wereldwijd volgens guitar magazine: Carl Verheyen.

Als support nog een gitaar virtuoos, namelijk Jeff Aug. Jeff was vorig jaar al te bewonderen in P60 tijdens de avond met het Allan Holdsworth Trio, heeft het podium gedeeld met o.a. Jawbox, Shudder To Think en Ice-T & Bodycount en is te horen op het nieuwe album van Atari Teenage Riot. Het wapenfeit waar Jeff toch het meest beroemd om is geworden is zijn plaats in het Guinness Book of World Records. Hij tikte de meeste concerten af in verschillende landen in 24 uur. Eén brok energie.


Vrijdag 18 oktober 2013 | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 12,00 vvk | € 13,00 deur. Bettie Serveert. Support: Dyzack. 21 jaar na het debuut Palomine komt Bettie Serveert met het 10e studio album Oh, Mayhem! Eén van de grootste Nederlandse exportproducten en de moeder van de alternatieve scene uit de jaren ‘90 staat nog steeds haar mannetje op de nieuwe plaat. “Op Oh, Mayhem lijkt het kwartet…….weinig van dat jeugdig elan te hebben verloren”, aldus NU.nl. Ook op het podium lijkt de band de eeuwige jeugd te hebben gevonden met een energieke live-show waar klassiekers naast nieuw materiaal de revue passeren.

Bettie Amstelveen
(Bron P60 - 2013)

De leden van Bettie Serveert, een in 1991 opgerichte Nederlandse alternatieve rockgroep


Als support neemt Bettie Serveert Dyzack mee. Bekend om zijn explosieve gitaarriffs en melancholieke zang. Hij brak ruim 10 jaar geleden door en maakte intussen zes albums, speelde overal, waar hij werd uitgenodigd en won menig popprijs. Dyzacks krachtige performance neemt je mee in zijn droom, waarvan hij je graag deelgenoot maakt. Niet zomaar een man met gitaar…


Zaterdag 19 oktober 2013 | zaal open 13:00 | aanvang 14:00 | € 25,00 vvk | € 30,00 deur. Heavy Metal Maniacs Festival. De Heavy Metal Maniacs, opgericht in ’97, is al jaren mede verantwoordelijk voor het in stand houden van de traditionele Metal in de Randstad en Noord Holland. Zo heeft de stichting een eigen radio station en organiseert ze al jaren diverse concerten en festivals. Denk onder andere aan de Meesterlijk Metaal avonden in Almere en het Heavy Metal Maniacs festival in West Friesland. Na 13 (!) uiterst succesvolle edities in Manifesto te Hoorn is het nu tijd om een stapje groter te gaan: het Heavy Metal Maniacs festival komt naar P60!

Vanavond zal Amstelveen overspoelt worden met bands die helemaal gek zijn van de traditionele heavy metal uit de jaren 70. Muzikale raakvlakken zijn er met legendarische artiesten als Deep Purple, Iron Maiden en Black Sabbath, maar natuurlijk ook met de meer recente New Wave Of British Heavy Metal bands als Saxon en Raven. Heavy Metal Maniacs en P60 presenteren vanavond:

Holocaust (GB)

Opgericht in ’77 kan ervaring dit drietal niet ontzegd worden. De Schotten zijn heden ten dage nog steeds van grote invloed op modernere bands, wat wel blijkt uit het feit dat hun nummers nog vaak gecoverd worden door bijvoorbeeld Metallica en Six Feet Under. Uiteraard zal het absolute headbanganthem ‘Heavy Metal Mania’ vanavond niet op de setlist ontbreken. Met de legendarische John Mortimer op zang en gitaar is een memorabele show gegarandeerd.

RAM (SWE)

In 2004 nog werden deze Zweden uitgeroepen tot een van de beste nieuwe bands op heavy metal gebied door het Duitse Rock Hard magazine. Bij de bandleden leeft vooral het goeie ouwe tijd gevoel uit de jaren 80, alhoewel ze hier natuurlijk een eigen interpretatie van hebben. Waar tegenwoordig vooral de extreme metal stijlen floreren houd de band knap het hoofd boven water. De show tijdens Heavy Metal Maniacs zal bovendien het enige optreden in Nederland zijn dit jaar!

Dealer (GB)

Vaandeldrager van de NWOBHM. Sinds de vroege jaren 80 geliefd bij de echte fans, maar ook gewaardeerd door artiesten van andere genres, zoals bijvoorbeeld Gary Moore. Als voorprogramma van Motörhead voorspelde bijna iedereen de band een grote toekomst, maar verschillende bezettingswisselingen zorgden ervoor dat de band uit elkaar viel. In 2010 echter kwamen de heren weer bij elkaar en brachten ze livealbum ‘The Last Concert’ uit. Maar niks is minder waar, want vanavond komen ze P60 afbreken met hun nieuwe show!

More 2012

Ooit opgericht door ex-Iron Maiden zanger Paulo Mario Day, released de originele band More twee albums. Echter na een aantal bandwisselingen ging de band af en aan uit elkaar om vervolgens weer bij elkaar te komen. Dit gebeurde voor het laatst in 1998 en de band werd dood verklaard. In 2011 werd er een tribute band gevormd door een aantal ex-leden (Exmore) met als speciale gast Chris Tsangarides (bekend van zijn producties voor Judas Priest, Anvil, Helloween, Gary Moore, Thin Lizzy, Bitches Sin, Depeche Mode). More was weer van de dood opgestaan en de band veranderde de naam weer in More 2012. More 2012 is zeer kritisch op welke events ze wel en niet spelen, natuurlijk slaagde Heavy Metal Maniacs met vlag en wimpel!

Wild (SP)

Met debuut ‘Calles de Fuego’ zetten de Madrilenen van Wild zichzelf meteen op de kaart. Verschillende tours door Europa volgen, shows werden gespeeld met onder andere Martyr en Jaguar en in 2011 zag de langverwachte eerste full length het levenslicht. Voor deze Spanjaarden zal dit pas de tweede Nederlandse show ooit zijn. Verwacht een furieuze show, geheel in stijl met de traditionele heavy metal waar deze hele avond om draait.

Evil Invaders (BE)

Vanuit Belgie komt dit keer Evil Invaders het festival  versterken. Met hun razendsnelle Metal, die doet denken aan de begindagen van de Bay Area Thrash, bliezen ze al menig Metalhead omver. Snelheid, melodie, snerpende vocalen en een pompend ritme, Evil Invaders heeft het allemaal in huis. Jammer genoeg is er pas 1 EP van 25 minuten te verkrijgen bij deze sympathieke jongens. Want hij smaakt gewoon naar meer!

Bereid je dus voor op een avond vol traditionele heavy metal waar je vader ooit verliefd op werd. Om alvast in de stemming te komen is er de dag voor het festival, vrijdag 18 oktober, een pre-party in The Cave, Amsterdam. Hier spelen Ruler (IT), Game Over (IT) en Lizzies (SP), aanmelden voor het Facebook event kan hier!


Donderdag 24 oktober 2013 | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 14,00 vvk | € 15,00 deur. Pat Travers + Mississippi Mud Pie. De vier doorgewinterde rockers zijn ondanks hun jaren nog altijd springlevend. Op hun meeste recente langspeler, ‘Blues on Fire’ (2012) laat de Canadese zanger/gitarist, samen met gitarist Kirk McKim, drummer Sandy Gennaro en bassist Rodney McQuinn horen, dat hun sound allerminst versleten is. En dat terwijl de beste man sinds zijn debuut in 1976 een enorme waslijst aan platen heeft uitgebracht. Er zijn inmiddels liefst 32 Pat Travers-albums verkrijgbaar. Doe dat maar eens na.

De blues van gitaarhelden als Jeff Beck en Eric Clapton stonden aan de wieg van Travers’ herkenbare stijl, ergens tussen hard- en bluesrock in. De huidige bezetting vormt al jaren de ideale basis voor het gitaarspel van Travers en McKim, die beide leadgitaar spelen.

Strakke riffs, dynamisch samenspel en vooral power. De stevige classic (blues) rock van veteraan Pat Travers staat na meer dan 35 jaar nog steeds als een huis.


Vrijdag 25 oktober 2013 | zaal open 20:00 | aanvang 21:00 | € 13,50 vvk | € 15,00 deur. The Doors in Concert. Daar zijn ze weer! Zoals elk jaar één van de openers van het seizoen, het bezoek van de onovertroffen the Doors tributeband: the Doors in Concert. Ook in het jaar waarin legendarische toetsenist Ray Manzarek het leven moest laten is P60 het toneel van een puntgave hommage.

Doors Amstelveen
(Bron P60/ Foto Hans Schoo - 2012)

The Doors In Concert tribute band tijdens hun optreden in november 2012 in P60


The Doors in Concert nemen je mee naar de hoogtijdagen van the Doors, terug naar die ene Summer Of Love. Albums als ‘The Doors’ en ‘L.A. Woman’ hebben vandaag de dag nog ontegenzeggelijke invloed op de bands van nu. Nummers als ‘Light My Fire’, ‘Love Her Madly’ en ‘Riders On The Storm’ staat in de geheugens gegrift van jong en oud en zullen vanavond dan ook niet ontbreken.

Geïnspireerd door de verschillende live-cd’s is authenticiteit het handelsmerk van de muzikanten: er wordt uitsluitend op originele instrumenten gespeeld. Een echte Vox Continental, Gibson G-101, Gibson SG gitaar en een Fender Rhodes Piano Bass, ze zijn vanavond allemaal present. Bovendien speelt de band over oude Fender versterkers en originele microfoons.

Verwacht

Do 07 nov       Soul Sister Dance Revolution

Wo 13 nov      Uitvoering Senioren Rockschool

Vr 15 nov       Kayak

Za 16 nov       Douwe Bob

Do 21 nov       Danny Vera

Vr 22 nov       Di-Rect

Za 23 nov       The Posies

Vr 29 nov       Giovanca

Vr 06 dec        Clash of the Cover Bands

Za 18 jan        Clash of the Cover BandsAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.