Bijgewerkt: 8 augustus 2022

P60 programma maart 2012

Nieuws -> P60

Bron: P60
23-01-2012

Donderdag 1 maart 2012 | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 5,- vvk | € 7,- deur

Local the Night

De talentenavond van Amstelveen en omstreken. Iedere maand staan er tijdens de Local the Night drie lokale bands op het podium om hun kunsten te vertonen. Ben jij een muziekliefhebber en benieuwd naar de sterren van morgen? Zorg dan dat je er bij bent!

Colorful Novelty

Colorful Novelty is een alternatieve pop/rock band uit. Wat begonnen is als een project, groeide snel uit tot een werkende en complete band met een met harde en melodieuze songs beïnvloed door o.a. Paramore, Lostprophets en The Used. Met de release van de eerste EP getiteld ‘Smile’ is deze band klaar om ook op het podium te knallen!

Vrijdag 2 maart 2012 | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 14,00 vvk | € 15,00 deur

Julian Sas + support: Little Boogie Boy Bluesband

Julian Sas is een oorspronkelijk talent en een podiumbeest bij uitstek. Hij heeft dan ook meer dan eens een uitzinnig publiek achtergelaten en daardoor inmiddels een grote schare fans aan zich gebonden. Zijn spel kan keihard en agressief zijn, of bloedstollend ingetogen en er is niemand in Nederland die een boogie kan spelen zoals Sas dat kan. Zich baserend op riffs van John Lee Hooker, Freddy King, Willy Dixon, Memphis Slim en andere bluesgrootheden schrijft Julian de meeste van zijn nummers zelf.

Gevraagd naar zijn invloeden, antwoordt Sas "Als ik Jeff Beck hoor begint alles te kriebelen. Hij speelt met zo'n eenvoud en gelijktijdig met zo'n fanatisme. Ongelooflijke klasse. Ook ben ik een echte Jimi Hendrix fan. Hij is echt onovertroffen.

Stevie Ray Vaughan vind ik ook een beestachtig goede gitarist, maar het verschil tussen hem en Jimi is dat als je hem iedere avond hoort je maar kleine verschillen waarneemt in zijn spel, terwijl als je Jimi hoort hoe hij dan de ene avond struikelt over zijn snaren en de andere avond zo goed speelt dat je denkt om alles maar te verkopen."

Live is Julian Sas een belevenis, waar menig bluesrock artiest een puntje aan kan zuigen. Zijn gitaarspel is passievol en spectaculair, tevens bezit hij een krachtige, volle stem. Ook de ritme sectie staat z'n mannetje, wat de band compleet maakt. Zo worden Julian's soms grillige improvisaties moeiteloos door de band opgevangen.

Zaterdag 3 maart 2012 | zaal open 19:30 | aanvang 20:00 | € 13,00 vvk | € 14,00 deur

Boo! + support: Cirque Valentin

Het beste exportproduct van Zuid-Afrika. De uitvinder van het genre Monkipunk is na lange tijd terug! Na een pauze van 6 jaar heeft de band eind vorig jaar een nieuw album uitgebracht. Verwacht vanavond een uitbundige vrolijke show met wat serieuzere pitstops.

Boo Amstelveen
(Bron P60 - 2012)

The BOO! band uit Zuid-Afrika


BOO! ontstond in 1997 in de achterbuurten van Johannesburg. De bandleden gingen tegen de conventionele muzieknormen van de tijd in en begonnen hun eigen muzikale stroming, Monkipunk. Deze sound sloeg blijkbaar aan want in 7 jaar wist de band een enorme achterban te verzamelen zowel in Zuid-Afrika als in Europa en Noord Amerika. Met in het punt van de aanval de extravagante frontman Chris Chameleon speelde BOO! alle zalen plat waar zij kwamen en eindigde de avonden meestal in een swingende massa.

In 2004 nam de band een pauze na het opstappen van twee bandleden. Gelukkig wist BOO! zich te herpakken en kwam zij vorig jaar terug met het album The Three Of Us, het eerste album in 6 jaar. Het is geen toeval dat de Zuid-Afrikanen komen optreden in P60. BOO! heeft altijd al een sterke band met Nederland gehad en hun laatste album is zelfs opgenomen in Amsterdam.

Zaterdag 3 maart 2012 | zaal open 23:00 | aanvang 23:00 | € 12,50 vvk | € 15,00 deur

Fyah! Tek-One (UK | H.E.N.C.H.), ShockOne (UK | Viper) DJ Pat (NL | Fyah!)

3 maart 2012 is een belangrijke dag voor alle dubsteppers. Eén jaar geleden -give or take- introduceerde poppodium P60 namelijk het dubstepfeest FYAH!. Het bleek een schot in de roos, want het beantwoordde aan de toenmalige dubstep-schaarste in Amstelveen en omstreken. Om dit jubileum uitbundig te vieren worden Tek-One en ShockOne uitgenodigd.

De vaste crew DJ Pat en Swagga Boys Spud, Gibbo en Insom, die sinds jaar en dag aan het front van de lokale dubstep- en drum ‘n bass-scene staan, verdienen niets minder dan lof voor het succes van het feest en mogen op FYAH! One Year dus zeker niet ontbreken.

Tek-One stond in 2011 op Lowlands en brak de X-Ray-tent met haringen en al af. Met Felix Dickenson had de HENCH-act een onvermoeibare drummer in huis. Later dat jaar nam zijn vervanger, James May (ex Rinoa, ex The Dead Formats) zijn live-taken minstens zo bekwaam over. Howard Newman is de grote man achter het hele verhaal en bovendien een DJ én live-artiest met de souplesse en finesse van een volleerd jongleur. Met MC Tonn Piper geeft het trio zonder uitzondering een ongeëvenaarde en energieke liveshow weg.  

Toen de metalband van Karl Thomas uiteen viel, richtten zijn voormalige bandleden Rob Swire en Gareth McGrillen Pendulum op.

Zelf gooide hij het over een andere boeg. Hij vormde met Jay Burns een drum ‘n bass-duo en ShockOne was een feit. Inmiddels is de Australiër op de solo-toer en werd in 2009 door Viper Recordings gecontracteerd. De uit Perth afkomstige DJ wisselt breaks, vocalen en melodische synths af met een Pendulum-esque rave-sound. Zijn The ShockOne EP, samenwerkingen met Phetsta en diverse remixes bezorgden hem wereldwijde airplay en faam. In een jaar tijd is FYAH! uitgegroeid tot een instituut. Met Tek-One, ShockOne en de resident DJ’s Pat, Spud, Gibbo en Insom is FYAH! One Year één avond die je niet mag missen.

Woensdag 7 maart 2012 | zaal open 19:30 | aanvang 20:15 | € 7,50 vvk | € 7,50 deur

Jazzcafé: Thelonious4

Het Jazzcafé presenteert Thelonious4: de gezamenlijke liefde voor de muziek van Thelonious Monk bracht deze vier muzikanten samen. Thelonious4 is een gemêleerd en internationaal gezelschap en bestaat uit  de Argentijnse gitarist en componist Guillermo Celano, de Zwitserse contrabassist Andreas Metzler, saxofonist Iman Spaargaren en drummer Jurjen Bakker. Samen maken ze een welgemeende, diepe buiging naar het bebop-genie van Monk met natuurgetrouwe, maar vooral geïnspireerde interpretaties van klassiekers als ‘Work’ en ‘Light Blue’. Kraakheldere gitaarstukken, gecombineerd met swingende drums en marcherende basloopjes. De grote meester zelf overleed bijna dertig jaar geleden, maar Thelonious4 laat zijn muziek voortleven.

Donderdag 8 maart 2012 | zaal open 20:00 | aanvang 20:45 | € 15,00 vvk | € 16,00 deur

Dream Theatre Tribute Band

Solid Vision weet net als Dream Theatre de mix te benadrukken tussen de oude progrock en progmetal. Kenmerkend van Dream Theatre is, dat zij een toetsenist hadden wat de eerste progmetal bands niet hadden. Net als Dream Theatre bestaat Solid Vision uit leden die allen van het conservatorium kwamen en erg technisch werk leveren.

Complexe composities, metal en rock is hun herkenbaarheid. Meestermuzikanten die zich presenteren door de enorme virtuositeit met hun instrumenten. Solid Vision is een Tribute To Dream Theatre, de succesvolste en beste band in de progmetal scene. Een optreden van Solid Vision maakt het ongelooflijke werkelijkheid en de band wordt niet voor niets Europa's Nr.1 Tribute To Dream Theatre genoemd. Meer info is te vinden op: www.solidvision.it

Vrijdag 9 maart 2012 | zaal open 20:30 | aanvang 21:00 | € 12,50 vvk | € 13,50 deur

Tommy Tornado & Mr T-Bone and the Young Lions

Het mag een bijzondere avond worden vanavond want in deze dubbelshow presenteren zowel Tommy Tornado als Mr T-Bone hun nieuwe cd's! ‘Cool Down’ van Tommy Tornado en ‘Nothing to Lose’ van Mr T-Bone & the Young Lions

Tommy Tornado Amstelveen
(Bron P60 - 2012)

Thomas 'Tommy Tornado' Streutgers met zijn sax


Tommy Tornado is een van de saxofoon-helden van Nederland, die velen kennen van Rude Rich and the High Notes en tal van andere bands. Maar inmiddels is hij ook bekend van zijn meer dan uitstekende soloproject, met als ijzersterk debuut het album 'Sunrise'. Tommy Tornado bewees daarmee dat hij naast uitvoerend muzikant ook een uitstekende liedjesschrijver is. 'Sunrise' stond ook nog eens bol van de gastbijdragen van legendarische Jamaicaanse helden, Tommy's muzikale vrienden.

Op 24 februari 2012 zal zijn tweede album uitkomen, waarmee hij ongetwijfeld weer menig reggae-ziel zal weten te raken. Live zal hij worden bijgestaan door een nieuw samengestelde band, met de crème de la crème van de reggaescene. Dikke moddervette rootsy reggae, met jazzy solo's, van de bovenste plank, uit waar anders, Nederland. Zeker live ook een groot dampend feest!

Woensdag 14 maart 2012 | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | GRATIS

Pubquiz @P60 café

De Remi & Rodney Pubquiz is meer dan zomaar een quiz. De heren Remi en Rodney hebben de afgelopen drie jaar in Amsterdam een spoor van uitpuilende cafe's, overwerkte barmannen en spontaan meezingende mensen achtergelaten met hun fameuze popquizzen. Maar Amsterdam wordt te klein voor de heren en nu is Amstelveen aan de beurt voor de ultieme pubquiz-ervaring. Fragmenten, vertalingen, omgedraaide songs, mash ups en nog veel meer maken deelname aan deze popquiz tot een onvergetelijke en gezellige ervaring. Meedoen is geloven!

Meedoen is gratis, meespelen kan met een team van max. 4 personen. Inschrijven kan op de avond zelf, maar om zeker te zijn van deelname en een goede plek te reserveren voor je team, meld je direct aan op popquiz@P60.nl.

Donderdag 15 maart 2012 | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 13,00 vvk | € 14,00 deur

La Boutique Fantastique

Dit muzikale collectief uit de stal van Kyteman is niet in een hokje te plaatsen en wordt beschreven als "één van de meest creatieve bands van dit moment"

La Boutique Fantastique is een muzikaal collectief onder leiding van de Rotterdamse producenten Tijmen Bergman en Maurits Goossens. De prachtige muziek die deze band voortbrengt is niet te plaatsen binnen een categorie en wordt omschreven als "wat David Lynch zou doen met je oma’s platen collectie". Het klinkt als de soundtrack van een reis door de muziekgeschiedenis.

De titelloze debuut-cd is het eerste album wat uitkomt op Kyteman’s label ‘Kytopia’. Het album staat vol met melancholische en mysterieuze melodieën geworteld in de klassieke muziek, klezmer, triphop, circus muziek, soul en Franse chansons. De live shows van La Boutique Fantastique zijn even veelzijdig en een eerbetoon aan muzikaliteit.

Een waar feest, waarbij een grote verscheidenheid aan instrumenten (viool, cello, contrabas, gitaar, toetsen, samples, draaitafels, melodica, saxofoon, bariton, sopranino, concertina, drums, etc.) een rol spelen. Kom dus 15 maart naar de P60 en laat je meeslepen in de muzikale reis van La Boutique Fantastique, "een van de meest creatieve en onvoorspelbare bands van dit moment" (3voor12).

Vrijdag 16 maart 2012 | zaal open 20:00 | aanvang 20:00 | € 11,00 vvk | € 14,00 deur

Speakerz

Altijd vette muziek en altijd uitverkocht, Speakerz staat weer voor de deur! Zorg dat je je kaarten op tijd hebt! Ook verkrijgbaar via Free Record Shops. Speakerz zorgt voor een uitverkochte zaal en de beste line up aan DJ’s om de hele avond op los te gaan. De vetste tracks en de beste beats door de speakerzzz. Wees er snel bij, want voorgaande edities waren in no time uitverkocht. Toegang voor Speakerz is voor 12 t/m 15 jaar. Het feest duurt van 20:00 - 01:00 uur.

Zaterdag 17 maart 2012 | zaal open 22:00 | aanvang 22:00 | € 15,00 vvk | € 18,00 deur

D-Energy: Noisecontrollers Je aanbevolen dosis rammen en beuken in één avond: D-Energy. Deze keer met de nr. 35 van de Dj Mag: Noisecontrollers!

Zaterdag 17 maart 2012 | zaal open 00:00 | aanvang 00:00 | GRATIS

Dans Anders @P60 Café

Dans Anders Wedding Afterparty @ café. Afterparty van DJ Mighty Mouse’s Wedding. I.v.m. de trouwerij van DJ Mighty Mouse is het café besloten tot 00.00 uur. Na middernacht gaat het café open voor onze normale bezoekers voor de afterparty.

Dans Anders is de gratis maandelijkse dansnacht in het P60 Cafe! DJ’s zorgen tussen 22:00 en 03:00uur voor de vetste mix van electro, indie, dubstep, rock en veel meer. DJ’s Meranti Tramelanti & Mighty Mouse, MariekeMarieke, Wilco en Dion draaien tot in de vroege uren de beste alternative tunes waarbij het lastig wordt om de voeten stil te houden. Toch niet zo’n danser? Er is niets mis mee om de muziek lekker tot je te laten komen onder het genot van een drankje aan de bar. Dans Anders dus! Of dans niet, dat kan dus ook….

Woensdag 21 maart 2012 | zaal open 19:30 | aanvang 20:30 | GRATIS

Open Mic Night

Of je gitaar speelt, een stand-up comedian bent, poëzie wil voordragen of een bekend nummer wil komen zingen, kom maar op het podium staan!

Per avond zijn er 9 plekken, waar iedereen zich voor kan inschrijven. Dit betekent, dat je als singer/songwriter, stand-up comedian, gitarist, noem het maar op, de kans hebt om voor een publiek jouw ding te doen.

Wil je gewoon lekker met andere muzikanten spelen dan kan dat natuurlijk ook. Tussen de 'vaste plekken' door kan iedereen die daar zin in heeft lekker komen jammen! Neem je vrienden, vriendinnen, bandleden en je muziekinstrument mee en laat je creativiteit lekker gaan. Hiervoor hoef je je natuurlijk niet in te schrijven.

Voor de 9 plekken moet je je dus van tevoren inschrijven, dat kan door een mailtje te sturen naar danielle@p60.nl  of bel naar 020-3453445. Je krijgt dan direct te horen of je die avond kan optreden. Schrijf je snel in, wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Donderdag 22 maart 2012 | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 13,50 vvk | € 14,50 deur

Anneke van Giersbergen

P60 is vereerd om de host te zijn van de laatste show van Anneke van Giersbergen. Rond deze tijd is haar nieuwe album ‘Everything is Changing’ uit. Deze avond zullen veel nummers dit nieuwe album de revu passeren. Daarnaast natuurlijk ook de oude hits waarmee zij Nederland wist te betoveren.

Wanneer Anneke van Giersbergen in 2007 een solocarrière start, is ze maar liefst 13 jaar het boegbeeld van metal pioniers The Gathering geweest. Ze brengt met haar nieuwe band Agua de Annique in vlot tempo een aantal albums uit, die haar direct als solo-artiest op de kaart weten te zetten en zowel door pers als publiek goed ontvangen worden.Ze ging echter ook een aantal samenwerkingen aan met o.a. Within Temptation (‘Black Symphony’ 2008), de excentrieke muzikale duizendpoot Devin Townsend (‘Addicted’ 2009) en haar goede vrienden van Anathema (‘Falling Deeper’ 2011).

Muzikaal verkende Anneke van Giersbergen de afgelopen jaren volop haar grenzen. Met Racoon-zanger Bart van der Weide en enkele leden van Bløf zong ze in 2008 het Nederlandstalige “Als je ooit nog eens terug kan” naar de eerste plaats in de charts. Recent maakte ze, als onderdeel van de DWDD Recordings serie, grote indruk met haar uitvoering van U2’s ‘All I Want is You’. Dit optreden was dagenlang hét onderwerp van gesprek.

Live tourt Anneke van Giersbergen, met en zonder haar band, al vier jaar lang succesvol door binnen- en buitenland. Van Chili tot Libanon, van Mexico tot Finland, als support act van Smashing Pumpkins én voor de Dalai Lama. Gelukkig is ze haar koude kikkerland nog niet ontgroeid en sluit zij vanavond haar tour af in P60.

Zaterdag 24 maart 2012 | zaal open 22:00 | aanvang 22:00 | € 14,00 vvk | € 15,00 deur

Mindcamp: Plaid (live) + Funckarma (live) + Julien Mier (live)

And now for something completely different... Samen met Funckarama presenteren we een avond die je oren en ogen uitdaagt. Drie IDM acts zoeken de grenzen op van audiovisuele kunst. Live en experimenteel zullen deze geluidskunstenaars de mogelijkheden van electronische muziek in kaart brengen.

Plaid

De heren van Plaid brachten op 26 september ‘Scintilli’ uit, alweer hun negende album. In de afgelopen 21 jaar versleten ze minstens zoveel artiestennamen. Het Londense duo ging voorheen onder andere door het (nacht)leven als Baird Remo, Crewmunity, Moody Boyz en Repeat, maar staat inmiddels al geruime tijd als Plaid onder contract bij het roemruchte electronica-label Warp Records. Daarnaast brachten ze werk uit op Trent Reznor’s label Nothing Records. Na remixes en producties voor Björk, Red Snapper en Goldfrapp gelden Andy Turner en Ed Handley als grote meneren aan het IDM-front.

Funckarma

De in Den Haag gevestigde gebroeders Funcken brengen experimentele dance to the next level. Roel en Don geven je atmosferische soundscapes en zware baslijnen, maar net zo makkelijk dansvloerknallers. Soms funky, soms gebroken ritmes, soms acid. Een electronische mix van jazz, dub en drum ‘n bass is het verrassende, maar oh zo smakelijke resultaat. De mannen tekenden ook bij Warp, die hun post-electro sound een gepast platform gaf. Met naadloos op elkaar afgestemd beeld en geluid belooft het een hypotiserende dance-ervaring te worden.

Julien Mier

Het aanstormende talent van de vanavond is Julien Mier. Met zijn brede palet vol verknipte melodieën en percussie schildert de jonge producer een eclectisch landschap, geïnspireerd door alles wat geluid maakt. De muzikale idealist bracht de EP’s ‘Have Courage Funny Thing’ en ‘The Galaxy Twist’ uit op het label Ship Wrec. Zijn missie: de grenzeloosheid van electronische muziek aan de wereld laten zien.

Zondag 25 maart 2012 | zaal open 14:00 | aanvang 15:00 | € 7,50 vvk | € 7,50 deur

Fellows Bigband

De Fellows Bigband uit Amstelveen begint met een gedurfd project om een brug te slaan tussen de Amerikaanse bigband-cultuur en het Nederlandse levenslied. Enthousiaste sponsors dragen bij aan dit bijzondere initiatief, dat na twee workshops op zondagmiddag 25 maart zal uitmonden in een concert in poppodium P60 in Amstelveen. Gerenommeerde arrangeurs hebben speciaal voor het project succesnummers van Nederlandse artiesten een verrassend bigband-jasje gegeven. Het repertoire kent bekende namen als Johnny Jordaan, Jan Smit, André Hazes, de Zangeres Zonder Naam en Johnny Hoes.

De Fellows Bigband is een swingend 20-koppig orkest met een mix van professionele en gevorderde amateurmuzikanten dat regelmatig concerten geeft. In november en december trad de band bijvoorbeeld op bij benefietgala's van de Stichting ALS Nederland en speelde daarbij onder meer samen met Candy Dulfer. Kledingmerk Fellows is sponsor van de bigband. Sponsoren van het 100%NL project zijn de Gemeente Amstelveen, het VSB fonds en het Schipholfonds.

Woensdag  28 maart 2012 | zaal open 20:00 | aanvang 21:00 | GRATIS

Comedy Night @P60 café

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd! We gaan sowieso weer met tranen in de ogen en kramp in de zij naar huis na een avondje oud-Hollands stuk gaan op de nieuwe editie van Comedy Night. Gratis en voor niets in het café!

Vrijdag  30 maart 2012 | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 13,00 vvk | € 14,00 deur

Tim Akkerman

Na zijn vertrek bij DI-RECT heeft leadzanger Tim Akkerman alles behalve dan stil gestaan. De route die hij twee jaar geleden heeft gekozen om solo verder te gaan stond vooral in het teken van het schrijven van nieuw werk tot het vinden van de juiste mensen om hem heen. Na een succesvolle theatertour eind 2010 en begin 2011 zal hij met zijn vaste band wederom bewijzen dat hij vaker naar zijn hart moet luisteren! Met een debuut album op zak (september 2011) zal Tim met zijn band de zalen omtoveren in zijn muzikale wereld. Laat je meeslepen in een avond vol sfeer, fijne muzikanten en de charme van zijn stem. Te lang van weggeweest? Na één avond doet je dat weer gauw vergeten!

Komende shows P60 Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2012)

Wo 4 apr         Mary Davis Jr.

Vr 6 apr          De Dijk

Zo 8 apr          Black Easter Festival

Vr 13 apr        The Beat

Wo 16 mei      Allan Holdsworth Band

Zo 20 mei       Chambertones

Di 22 mei        Red Hot Chili Pipers

Vr 25 mei        DelainAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.