Bijgewerkt: 18 april 2024

P60 programma juni 2012

Nieuws -> P60

Bron: P60
09-05-2012

Zaterdag 2 jun | zaal open 22:00 | aanvang 22:00 | € 12,50 vvk | € 15,00 deur

Blessed: Firebeatz & Kenneth G. Tijdens deze tweede editie van Blessed zullen de heren van Firebeatz en Kenneth G hun goddelijke tonen ten gehore brengen.


Woensdag 6 jun | zaal open 19:30 | aanvang 20:30 | GRATIS

Quiz Night Met deze avond de Remi & Rodney Popquiz! Het is meer dan zomaar een quiz, de heren Remi en Rodney hebben de afgelopen drie jaar in Amsterdam een spoor van uitpuilende cafés, overwerkte barmannen en spontaan meezingende mensen achtergelaten met hun fameuze popquizzen. Maar Amsterdam wordt te klein voor de heren en nu is Amstelveen aan de beurt voor de ultieme popquiz-ervaring. Fragmenten, vertalingen, omgedraaide songs, mash ups en nog veel meer maken deelname aan deze popquiz tot een onvergetelijke en gezellige ervaring. Meedoen is geloven!

Meedoen is gratis, meespelen kan met een team van max. 4 personen. Inschrijven kan op de avond zelf, maar om zeker te zijn van deelname en een goede plek te reserveren voor je team, meld je direct aan op info@P60.nl.


Donderdag 7 jun | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 10,00 vvk | € 11,50 deur

Rochelle & Natalia Jayden In juni vorig jaar zagen zo’n 1,7 miljoen mensen hoe Rochelle Perts de finale van X-Factor won. Met 73% van de stemmen was haar overwinning overdonderend. Hoog tijd dus om de Brabantse zangeres naar Amstelveen te halen voor een show vol kwaliteits-pop. Tel daarbij op: de ijzersterke liedjes van de jonge zangeres Natalia Jayden en je hebt een avond met de popsterren van de toekomst. 

Rochelle Perts’ talent staat buiten kijf. Na haar X-Factor winst heeft de twintig-jarige diva zich met volle overgave gestort op haar album You vs. Me, dat op 2 april jl. verscheen. Het wereldwijd gerenommeerde platenlabel Sony BMG bracht haar debuutplaat uit en met vier singles in de Nederlandse Single Top 100 staat niets haar nog in de weg om de nieuwe superster te worden. Haar versie van Jordin Sparks’ hit No Air bereikte zelfs een nummer één notering.

De klasse van Natalia Jayden is niet te missen. De 23-jarige zangeres schrijft en componeert ook nog eens haar eigen liedjes. Dat ze het naast haar volle en zuivere stem ook van haar schrijf- en componeertalent moet hebben, bewees ze al met de singles Cherry en Finish Line. Niet voor niets riep 3FM haar in januari uit als Serious Talent. Het Londense multitalent werkte tijdens de opnames van haar debuutalbum samen met producer en Grammy-winnaar Martin Terefe, die medeverantwoordelijk was voor albums van Jason Mraz, James Morrison en Train.

Twee sterke vrouwen die de popmuziek van morgen vorm geven. Rochelle en Natalia zullen met briljante popsongs van hun gloednieuwe debuutalbums nog maar eens bewijzen dat ze de volgende generatie popsterren vertegenwoordigen.


Zaterdag 9 jun | zaal open 16:00 | aanvang 16:00 | Gratis

Opening Expo: Chiel Morssink Een nieuwe expo in het P60 café.


Zaterdag 9 jun | zaal open 20:30 | aanvang 21:30 | € 10,00 vvk | € 12,50 deur

80’s & More!: Live on stage The Cureheads

Pinkpop heeft dit jaar een van de grootste, bekendste en misschien wel beste bands van de jaren 80 weten te strikken. Niemand minder dan The Cure komt tijdens Pinksteren de show stelen. Voor diegenen die het weekend van 26 mei verhinderd zijn, of Landgraaf simpelweg veel te ver vinden heeft P60 het perfecte alternatief. De Britse tribute band The Cureheads zullen de tijdloze liedjes van Robert Smith en co op 9 juni ten gehore brengen.

Sinds 1990 brengen The Cureheads met grote regelmaat een ode aan de band die de jaren tachtig zwart kleurde. Inmiddels is hun eigen carrière ook zeer indrukwekkend te noemen. De Londense formatie staat al 22 jaar onder leiding van oprichter en leadzanger Gary Clarke. In elke uithoek van de wereld waar er een Cure schaarste dreigde, bracht het vijftal het repertoire van de legendarische rockband tot leven, van Barcelona tot New York.

Meezingen met legendarische rocksongs als Just Like Heaven, Friday I’m In Love en natuurlijk Boys Don’t Cry is nog lang niet alles wat deze avond vol nostalgie in petto heeft. Na het optreden van The Cureheads wordt het feest van herkenning voortgezet tot in de kleine uurtjes. DJ’s CO2 en Denniz & Marcel draaien het beste wat pop en rock in de tachtiger jaren te bieden hadden.


Vrijdag 15 jun | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 5,00 vvk & deur

NH Pop Live Showcase Tijdens deze 7e showcase zullen de volgende bands optreden:

3rd Floor Magic Fusion Hop: Een aanstekelijke mengelmoes van verschillende muziekgenres in een urban jasje gestoken, zo zou je 3rd Floor Magic het beste kunnen omschrijven. Deze 10-koppige band werkt keihard aan hun muzikale toekomst en niet zonder succes. Zo speelden ze in de studio van Radio 538 en Omroep Salto en stonden ze in het voorprogramma van The Gym Class Heroes. Recentelijk hebben ze hun eerste album uitgebracht en dit zal zeker niet de laatste zijn!

Gyo Kretz is een jonge gitarist, zanger én songwriter in het genre blues, rock en pop. Hij komt uit een muzikale familie en is al jong bezig met muziek luisteren en maken. Samen met zijn broer Seppl en zijn band brengt Gyo je in een vibe waarbij je je lichaam niet stil kunt houden: soulvolle grooves, fusionachtige breaks en scheurende gitaarsolo's. In de teksten probeert Gyo zijn diepste emoties te laten zien, met een edgy sfeer. Geïnspireerd door gitaristen als Jimi Hendrix neemt Gyo je mee op een ongelofelijk avontuur!

Headwear is een 4-koppige Zaanse band. De band is begin 2009 ontstaan nadat de vier bandleden elkaar ontmoeten op school en er achterkwamen dat ze samen één overduidelijke passie deelden: muziek!

De band heeft al een verrassend eigen geluid ontwikkeld, dat zich het best laat omschrijven als melodieuze gitaar rock/pop met Amerikaanse vloeden en een vleugje Indie. Dit heeft geleid tot een serie pakkende songs, die na een paar keren beluisteren zomaar een aantal dagen in je hoofd kunnen blijven hangen. Tevens maakt een band nog kans op een wildcard om op deze avond te mogen optreden!


Zaterdag 16 jun | zaal open 20:00 | aanvang 20:00 | € 10,00 vvk | € 13,00 deur

Fris Het beroemdste feest voor jongeren van 12 tot 15 jaar: je bent pas cool als je fris bent!


Woensdag 20 jun | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | GRATIS

Open Mic Night Deze avond vindt plaats in het café. Happy Hour van 20.00 – 21.00 uur: Bier, Fris en Wijn voor slechts 1,50 euro. De ideale plek om je te presenteren op een open podium! Per avond hebben we 9 plekken waar iedereen zich voor kan inschrijven. Dit betekent dat je als singer/songwriter, stand-up comedian, gitarist, noem het maar op, de kans hebt om voor een publiek jouw ding te doen!

Wil je gewoon lekker met andere muzikanten spelen dan kan dat natuurlijk ook. Tussen de 'vaste plekken' door kan iedereen die daar zin in heeft lekker komen jammen. Neem je vrienden, vriendinnen, bandleden en je muziekinstrument mee en laat je creativiteit gaan. Hiervoor hoef je je natuurlijk niet in te schrijven.

Voor de 9 plekken moet je je dus van tevoren inschrijven, dat kan door een mailtje te sturen naar danielle@p60.nl  of bel naar 020-3453445. Je krijgt dan direct te horen of je die avond kan optreden. Schrijf je snel in, wie het eerst komt, wie het eerst maalt.


Woensdag 20 jun | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 15,00 vvk | € 16,00 deur

She Wants Revenge & Support: Model Depose De postpunk-sensatie uit Los Angeles heeft voor hun enige show in Nederland hun oog laten vallen op P60. She Wants Revenge heeft in zes jaar tijd een grote reputatie opgebouwd in het alternatieve circuit. De oplettende muziekliefhebber is het duistere en catchy geluid van de indieband niet ontgaan, evenmin als enkele toonaangevende artiesten.

Het Amerikaanse duo toerde de afgelopen jaren met Depeche Mode en Placebo, werkte samen met Shirley Manson van Garbage en zelfs op Timbaland’s album Shock Value waren ze te horen. In 2006 kwam hun titelloze debuutalbum uit. De single Tear You Apart werd een hit in de Amerikaanse alternative chart, waarvan de bijbehorende videoclip werd geregisseerd door acteur Joaquin Phoenix. Een opvolger liet niet lang op zich wachten. Het daarop volgende jaar bracht het duo ‘This Is Forever’ uit. Momenteel toert de band met materiaal van hun meest recente album ’Valleyheart’ (2011) door de Verenigde Staten.

Vergelijkingen met Joy Division en New Order zijn al snel gemaakt. Niet alleen vanwege de zware baritonstem van zanger Justin Warfield, maar ook omdat de indieband electronische invloeden niet schuwt. Gitarist Thomas Froggatt en drummer Scott Ellis completeren de vierkoppige live-act.

Support: Model Depose De Groningse band mengt synth pop, prog en electronica en overgiet het geheel met een nostalgisch jaren 80 sausje. Een even dansbare als stijlvolle opening van de avond.


p60 Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

P60


Zaterdag 23 jun | zaal open 22:00 | aanvang 22:00 | € 12,50 vvk | € 15,00 deur

Wormhole Drum ‘n’ Base: Dieselboy & Black Sun Empire In samenwerking met het label PRSPCT organiseren we vanaf zaterdag 23 juni een gloednieuwe drum ‘n’ bass avond: Wormhole. Voor de eerste editie gaan natuurlijk alle remmen los. Dieselboy, Black Sun Empire, MC Dart en Silvahfonk zullen er hun opwachting maken. DJ Thrasher is als labelbaas van PRSPCT vanzelfsprekend ook van de partij.


Vrijdag 29 jun | zaal open 20:00 | aanvang 21:00 | €19,00 vvk | €20,00 deur

Ian Siegal & The Mississippi Mudbloods Je hebt mensen die de blues spelen en je hebt mensen die de blues door hun aderen hebben stromen. Ian Siegal is van de laatste categorie. De Britse autodidact beheerst alle facetten van het genre, maar weet als geen ander die onmiskenbare groove vanuit zijn tenen te spelen.


Dat getergde gelaat, die rauwe stem en die licks die door merg en been gaan, Siegal breekt je hart om hem vervolgens weer op te lappen. Blues zoals blues is bedoeld. Volkomen terecht wordt hij The voice of contemporary blues genoemd.

Door de jaren heen speelde Siegal met een keur aan blues- en rockartiesten. Zo was Matt Schofield (was op 18 november 2011 te zien in P60) gitarist in zijn eigen band. De virtuoze Schofield, die eigenlijk al een te grote reputatie had opgebouwd om tweede viool te spelen, bracht een succesvol soloalbum uit. Siegal zocht op zijn beurt de roots van zijn geliefde Southern blues op.

Waar anders dan in de bakermat van het genre, de Mississippi Delta, vond hij drummer Cody Dickinson, bassist Andy Graham en toetsenist Paddy Milner, ofwel The Mississippi Mudbloods. Met zijn nieuwe Amerikaanse bandleden toert de 40-jarige frontman dit voorjaar door Groot-Brittannië en Nederland. Een must see voor echte bluesfans.


Zaterdag 30 jun | zaal open 22:00 | aanvang 22:00 | €10,00 vvk | €12,50 deur

Hitfeest Breng de kinderen naar de oppas en party like it’s 1999! Op 30 juni wordt er weer ouderwets gehitfeest. Gezellig barhangen, bijkletsen en bovenal met die voetjes van de vloer. Het glitterpak-dragende gezelschap der diskjockeys, onder leiding van the one and only DJ Appelmoes, zullen u wederom voorzien van een muzikale tijdreis met de fijnste dansplaten. Het wordt een speciale editie, met vanaf half 2 de Hitfeest Nachtwacht, waarbij de rijke Nederlandse hitgeschiedenis centraal staat.

Komende shows P60 Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2012)





Do 5 jul           Presentatie Popkoor

Zo 15 jul         BOC Reunion

Za 1 sep          The Fortunate Sons – A Creedence Clearwater Rivival Tribute

Vr 21 sep        Dio

Vr 26 okt        Delain

Do 8 nov         De Dijk

Vr 7 dec          Kayak



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.