Bijgewerkt: 4 maart 2024

P60 programma juli-augustus 2013

Nieuws -> P60

Bron: P60
24-06-2013

Donderdag 04 juli | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 18,00 vvk | € 22,00 deur

Romain Virgo + Unit band. Toen de jonge Romain in het kerkkoor zat, vielen zijn zangkwaliteiten al op. Hij gaf zich op voor het Jamaicaanse tv programma Rising Star en won. De rest is geschiedenis. Na twee albums en diverse tournees is Romain Virgo een wereldwijd gevestigde Reggae naam. En dat is niet zonder reden.

De geboren en getogen Jamaicaan heeft namelijk een stem bereik, waar je u tegen zegt. Tevens werd Virgo door zijn producer Donovan Germain (o.a. Buju Banton) aangespoord zijn eigen teksten te schrijven. Niet zonder succes.

Virgo Amstelveen
(Bron P60 - 2013)

Romain Virgo (1990) is een zanger uit Jamaica, die gespecialiseerd is in de reggae muziek in rock stijl


Virgo weet namelijk zowel zijn hart te storten in zijn Lovers Rock (Wanna Go Home) als in de meer maatschappij kritische nummers (Can’t Sleep). Als een moderne Bob Marley trekt hij de wereld over en brengt hij met een strakke live show zijn boodschap van bewustzijn en liefde aan de man. In 2012 werd hij daarom winnaar van de Artist of the Year Award in Jamaica en de grote winnaar op de Linkage Reggae Awards in New York. Vanavond is P60 vereerd om hét nieuwe talent van Jamaica een podium bieden voor zijn enige show in Nederland: Romain Virgo.


Vrijdag 05 juli | zaal open: 22:00 | aanvang: 22:00 | € 12,50 vvk | € 15,00 deur

De Afterparty presents Shermanology. De lat wordt steeds hoger gelegd voor De Afterparty. Na Yellow Claw, Feest DJ Ruud en Fresku is het weer gelukt om een top artiest binnen te halen. Ze hebben een gaatje kunnen vinden in hun internationale tourschema: Shermanology!

Momenteel één van de hotste families in Showbizz, hoewel de Shermans al een tijdje meedraaien. In 2006 scoorde Andy en Dorothy al een dikke hit met de track 3 Minutes to Explain in samenwerkingen met Fedde le Grand en Funckerman. Neef Leon kwam er bij en de hitmachine Shermanology was geboren. In 2012 kwam dan de wereldwijde doorbraak met het nummer Can’t Stop Me Now in samenwerking met Nederlands grootste exportproduct Afrojack.  Kort daarop volgde de club banger Living 4 the City in samenwerking met R3hab.

shermanology Amstelveen
(Bron P60 - 2013)

Shermanology- Andy, Dorothy en Leon Sherman


Met deze hitjes en nog meer dikke tracks zorgen ze wereldwijd voor feest, gevulde dansvloeren en een positieve vibe. Dit zal vanavond niet anders zijn wanneer ze het dak van P60 afblazen!

Natuurlijk zijn ook de afterparty DJ’s Robby East, Flair Brothers, Tyro Maniac. Novaro deux en Mc Siddy van de partij om de line-up compleet te maken. Je zomer heeft meteen al een gruwelijke start tijdens De Afterparty presents Shermanology!


Zaterdag 06 juli | zaal open: 20:00 | aanvang: 21:00 | € 5,00 vvk | € 7,00 deur

Amstelveen All-Stars. Welbekend in de regio: de Amstelveens All-Star band. Veelzijdig, vol passie en vooral enorm getalenteerd. Net als vorig jaar zal dit samengestelde collectief tijdens het Stadspleinfestival een spetterende show weggeven, een uitgelezen gelegenheid om te laten zien wat voor talent er wel niet in onze gemeente rondloopt. In samenwerking met P60, Dansschool Mittelmeijer en Muziek – en Dansschool Amstelveen is er nu weer gestart met het vormen van een nieuwe allround talentenband!

Het repertoire zal bestaan uit ouderwetse knallers en nieuwe klassiekers. Denk hierbij aan songs van Paul Simon, Michael Jackson, Marco Borsato, Justin Timberlake en zelfs PSY! De uitvoering hiervan is echter wel altijd met een twist: er wordt een nieuwe, persoonlijke invulling aan de nummers gegeven om het een eigen smoel te geven en nog meer te laten rocken! Bovendien worden er dit jaar nieuwe elementen in de toch al indrukwekkende show geïntegreerd, te weten stijldans en streetdance.

Houd op www.amstelveenallstarband.nl  alle vorderingen en aankondigingen van de All Stars in de gaten; bekijk foto’s en filmpjes van de repetities, check de setlist en like ons op Facebook!


Vrijdag 12 juli | zaal open: 20:00 | aanvang: 20:30 | € 5,00 vvk | € 7,00 deur

5dolla Mosh. Het is tijd voor de derde editie van 5Dolla Mosh! Opnieuw vier bands die je weg zullen blazen met hun keiharde hardcore en nietsontziende metal. Grijp alvast iets stevigs vast, want P60 zal op zijn grondvesten trillen. Deze editie staat bovendien in ’t teken van de laatste show van Better Left Buried. Dit wil je dus sowieso niet missen!

Better Left Buried. Onstaan in 2008 door een gezamenlijke passie voor muziek. Het was tijd voor iets nieuws, een ander geluid. Met bandleden uit onder andere Strike-Out, Minus Plus en Price To Pay hadden deze heren hun sporen in de scene al ruimschoots verdiend. Wat volgde was een zegetocht langs de  vaderlandse podia, van Winston tot Tivoli. Ze deelden het podium met onder andere The Setup en My City Burning.

Hawser

‘Dordrecht Hardcore’. Dit viertal begon in 2011 met muziek maken. Hun donkere songs illustreren perfect waar de band voor staat: in deze kille wereld zijn we onze eigen vijanden geworden, onwetendheid is de dood zelf.  Eind vorig jaar nam dit gedachtengoed pas echt concrete vormen aan, toen Hawser hun eerste materiaal opnam.

Variscythe

Een mix van diepe grooves, uiterst fijngevoelige gitaarmelodieën en opgefokte vocals. Hun stijl? Technische thrash met death elementen. Rockt het een beetje? Keihard! Alhoewel het niet de meest toegankelijke muziek is die dit viertal maakt, stuit je op een goudmijn aan originele riffs en aparte songstructuren als je de band een eerlijke kans geeft.

Special Beam Cannon

Over de opener van de avond is nog weinig bekend. Een nieuw project waar metal de klok slaat. De bandnaam doet natuurlijk meteen terugdenken aan Piccolo van Dragonball-Z, maar welke kant het precies op gaat is evenwel nog onduidelijk. De bandleden laten geheimzinnig genoeg niks los. Ze verzekeren ons echter wel van een metalshow van de bovenste plank. Ook goed.

Om de sfeer er goed in te krijgen (en te houden) zal DJ Stefan Muys de avond opleuken met de allertofste platen. Na afloop is er ook nog eens een dikke Dans Anders party waar DJ’s Pat, Wilco, Mighty Mouse & Meranti Tramelanti je weer zullen verfrissen en verrassen met de vetste mix van rock, indie, electro, hiphop, bass en meer.


Woensdag 17 juli | zaal open 20:00 | aanvang 20:00 | GRATIS


Vrijdag 19 juli | zaal open: 20:30 | aanvang: 21:30 | € 14,00 vvk | € 15,00 deur

Frank McComb (Buckshot LeFonque). Frank McComb is in de afgelopen twee decennia uitgegroeid tot een fenomeen in de Soul en Jazz wereld. Begonnen in bars en clubs heeft Frank een soulstem ontwikkeld, naast zijn piano vaardigheden, waar je u tegen zegt. Na op het label MoJazz en Columbia getekend te zijn en een wereldhit gescoord te hebben met Buckshot LeFonque (Another Day) vond McComb het in 2000 tijd om solo te gaan. Niet zonder succes. Frank McComb (zang, toetsen), Glenn Gaddum (bas), Yoran Vroom (drum).


Zaterdag 24 augustus | zaal open: 22:00 | aanvang: 22:00 | € 15,00 vvk | € 20,00 deur

Cyndium presents Retrospect. Met Retrospect wilt Cyndium terug naar waar het allemaal mee begonnen is: party’s met een intieme sfeer en een underground karakter, waar de muziek centraal staat. Binnen dit concept is er plaats voor niks anders dan Early Hardcore, maar dan wel in de breedste zin van het woord. Verwacht op Retrospect optredens van jong en oud talent, gevestigde namen maar ook ‘vergeten’ namen die stuk voor stuk kwalitatieve sets zullen gaan neerzetten! De eerste editie vond plaats op 29 december. Voor deze tweede editie zal de organsatie weer dik uitpakken. Voorverkoop via www.cyndium.nl Facebook event: www.facebook.com/events/143713705804605

Verwacht

Vr 06 sep        Stream of Passion + Winter In Eden

Za 07 sep        Kevin Isaacs & Tallawah + Dubfactory

Za 14 sep        Stadspleinfestival (Metropole Orkest met gasten)

Do 26 sep       Zeno – Tribute to Toto

Vr 04 okt        Colin Blunstone (The Zombies) + band

Za 05 okt        Suicide Commando

Do 10 okt        The Ploctones

Do 17 okt        Carl Verheyen

Do 24 okt        Pat Travers + Mississippi Mud Pie

Vr 15 nov       Kayak

Za 16 nov       Douwe Bob

Do 21 nov       Danny Vera

Vr 29 nov       GiovancaAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.