Bijgewerkt: 18 augustus 2022

P60 programma januari 2014

Nieuws -> P60

Bron: P60
16-12-2013

Zaterdag 04 januari 2014 | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 10,00 vvk | € 12,00 deur Hadewych Minis Er is niks wat de femme fatale Hadewych Minis niet kan. Ze is te bewonderen op de bühne met Toneelgroep Amsterdam, speelde in de films Loft en Borgman en vertolkte de rol van Rachel Hazes in de musical zij gelooft in mij. Toch was dit alles niet genoeg en was er altijd het verlangen om een eigen album te maken.

Hadewych Amstelveen
(Foto John Spijkers - 2013)

Hadewych Minis (1977) is een Nederlandse actrice en zangeres die zowel in films als in theaterproducties speelt. Zij is vast verbonden aan Toneelgroep Amsterdam


En als multitalent die Minis is, leerde zij zichzelf basgitaar spelen en startte daarmee haar muzikale carrière. Uiteindelijk schreef ze voor haar self-titled album de nummers, speelde ze de baslijnen en zong ze alles zelf. De uitkomst is een debuutplaat die staat als een huis met een verzameling van pop, punk en funk (electro-ponk, zoals Minis het zelf noemt). Aan talent niks te kort, niet voor niets wordt ze vergeleken met Wende Snijders. Vanavond laat ze zien dat ze meer op het podium kan dan alleen acteren.Vrijdag 10 januari 2014 | zaal open 20:00 | aanvang 21:00 | € 12,50 vvk | € 15,00 deur The Fortunate Sons (CCR Tribute) ‘Proud Mary’, ‘Who’ll Stop The Rain’, ‘Bad Moon Rising’, ‘I Put A Spell On You’… dit is slechts een kleine greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival op haar naam heeft staan. Met hun karakteristieke geluid en hun pakkende songs wisten John Fogerty en zijn mannen in de jaren '60 en '70 ongekende successen te boeken. Talloze hitnoteringen en een optreden op Woodstock waren dan ook het gevolg. De muziek van C.C.R. staat bij velen van ons als de ultieme soundtrack van de roemruchte jaren ’60 en ‘70 in het geheugen gegrift.

The Fortunate Sons vonden, dat het C.C.R. repertoire niet voor de bühne verloren moest gaan en hebben zich ontpopt als trefzekere vertolkers van hun helden. Met hun spetterende ‘Tribute to C.C.R.’ hebben ze in de afgelopen jaren talloze wervelende shows in binnen- en buitenland gegeven.

The Fortunate Sons weten als geen ander met hun ‘Tribute to C.C.R.’ de sfeer en het gevoel van de jaren ’60 en ’70, de bloeiperiode van de popmuziek, tot leven te wekken. Zanger en gitarist Toon Eppink komt met zijn bulderende stemgeluid en zijn energieke performance akelig dicht in de buurt van C.C.R. frontman John Fogerty. Door velen is hij dan ook al tot ‘de Nederlandse John Fogerty’ gekroond. Met de weergaloos swingende ritmesectie van Marco Oonincx op bas en Ipo van Drooge wordt het geheel tot een dampend feest. 


Hagen Amstelveen
(Bron P60 - 2013)

Catharina (Nina) Hagen (Oost-Berlijn, 1955) is een Duitse zangeres, actrice en songwriter


Zaterdag 11 januari 2014 | zaal open 20:00 | aanvang 21:00 | € 5,00 vvk | € 5,00 deur Romanza Brava Wegens het verplaatste optreden van Nina Hagen is er op deze avond gratis entree op vertoon van een kaartje voor het concert van Nina Hagen. Na de dood van Herman Brood trommelt drummer Jan ’t Hoen een handvol vrienden van Brood op om een week lang muziek te maken. De energie spat eraf en Romanza Brava is geboren: een band met gezamenlijk tientallen jaren aan rock & roll-ervaring maar met een nieuwe insteek. De band kent – en speelt – zijn klassiekers maar richt zijn blik op de toekomst en begint eigen materiaal te schrijven. Dan is de geest uit de fles. Zet frontman Roland Brons (Murphey’s Law), gitarist Dany Lademacher (The Wild Romance), gitarist en ook zanger Dirk Vermeij (Paris Dandies), toetsenist Otto Cooymans (Vitesse, The Scene), bassist Nico Heilijgers (Splitsing, Mick Taylor Band) en drummer Jan ’t Hoen bij elkaar op het podium en het universum implodeert. Van de creativiteit, de ambitie, de passie voor onderbuik-rock & roll en pure chemie.

Dany Lademacher vat het Romanza Brava-gevoel kernachtig samen: ‘Ik ben jarenlang met Herman Brood on the road geweest. Dacht je dat ik in een ouwelullen-clubje ga spelen? Er is nu meer rust om muziek te creëren en de ideeën blijven maar komen. Net als bij de anderen, er liggen wel honderd dingen klaar. Rock & roll is ons leven, het gaat dag en nacht door.’


Donderdag 16 januari 2014 | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 9,00 vvk | € 10,00 deur JP Den Tex. JP Den Tex heeft het singer/songwriterschap praktisch uitgevonden in Nederland. JP (aanvankelijk nog Jan-Piet) waagde zich in de vroege zeventiger jaren als één der eersten aan een originele Nederlandse adaptatie van Amerikaanse countryrock (wat ze tegenwoordig “Americana” noemen). Na de vele hoogtepunten in zijn carrière, “Emotional Nomads” (1998), “Bad French (2007)” of het veelgeprezen album “American Tune” (2009), nu een speciaal soloprogramma: "De Mooiste Liedjes Van JP Den Tex". Niet het standaard riedeltje waar de beste liedjes langskomen maar een Woody Guthrie/Lou Reed-achtige combinatie van liedjes en verhalen. Storytelling staat dus centraal, iets wat de troubadour Den Tex het beste doet. Geef de man een podium en een gitaar en hij weet door te dringen tot ieders hart.


Zaterdag 18 januari 2014 | zaal open 19:00 | aanvang 19:30 | € 10,00 vvk | € 12,50 deur Clash of the Cover Bands


Vrijdag 24 januari 2014 | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 14,00 vvk | € 15,00 deur Berget Lewis. Ze is uitgeroepen tot ‘beste zangeres van Nederland’. Ze staat tot ver over de grenzen met de bekendste artiesten op de grootste podia en betoverde haar publiek tijdens haar uiterst succesvolle theatertours . Ze schitterde als Maria in het televisiespektakelstuk ‘The Passion’ en wordt alom geroemd als een vocaal fenomeen met een prachtige carrière. We hebben het natuurlijk over Berget Lewis. Op 4 november kwam haar nieuwe selftitled album uit. Op het album wekte ze samen met Andreas Olsson (Jason Mraz, Mary J. Blidge, James Morrison) en muzikantencollectief The Suppliers. Ze schrijft, componeert en zingt de muziek die ze wil zingen, songs die rechtstreeks uit haar hart komen, muziek die laat horen waar zangeres, performer en songschrijver Berget Lewis voor staat. En dat is te horen, vanavond op het podium, waar de zangeres het beste tot haar recht komt.


Zaterdag 25 januari 2014 | zaal open 22:00 | aanvang 22:00 | € 15,00 vvk | € 18,00 deur An Evening with Angerfist. Na het succes van januari 2013 kon een nieuwe datum natuurlijk niet uitblijven. Daarom op 25 januari 2014 wederom dé Hardcore DJ van de wereld: Angerfist! We hebben allemaal nog mooi herinneringen aan een jaar geleden. Het zweet druppelde nog net niet van het plafond en de sfeer was fantastisch. Tijd om dat nog eens dunnetjes over te doen met één van de meest gerespecteerd Hardcore DJ's van de wereld. Aan de CV van Angerfist kan bijna geen enkele DJ in zijn genre tippen: optredens op Sensation Black, Thunderdome, Defqon.1, Mysteryland, The Voice of Mayhem, Dominator en Masters of Hardcore; de man die het anthem mocht maken voor Masters of Hardcore; de DJ met hits in de scene als Criminally Insane, Raise Your Fist en The World Will Shiver. Gewoonweg de hardste, agressiefsten misschien wel beste Hardcore DJ die Nederland kent. Op 25 januari gaan we goed los op Angerfist!


Donderdag 30 januari 2014 | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 5,00 vvk | € 7,00 deur Eindpresentatie: Popkoor sings4u. Popkoor Amstelveen, zonder enige twijfel het leukste en gezelligste koor van Amstelveen en omstreken. De wekelijkse repetities op de dinsdagavond zijn voorbij. Het koor is er klaar voor en maakt zich op voor een spetterende uitvoering. Met veel enthousiasme, gedrevenheid en meer koorpartijen dan ooit, zingt het Popkoor Amstelveen vandaag songs 4 you!

Of te wel Popkoor Amstelveen Sings 4 you. Lekkere meezingers uit de jaren 1964, 1974, 1984, 1994, 2004 met nummers van The Beatles, Dionne Warwick& the Spinners, ABBA, Cindy Lauper, The Supremes, Stevie Wonder, maar ook van Soundgarden, Seal, Maroon 5, Prince, TLC, Tears for Fears en the Vandellas. En wie weet sluiten we deze super gezellige avond wel af met een uitsmijter uit 2014.

Meer dan genoeg reden dus om te komen, mee te zingen en te dansen en wie weet is ons enthousiasme wel zo aanstekelijk dat je bij de volgende uitvoering medio juni 2014 bij ons op de planken staat!


Vrijdag 31 januari 2014 | zaal open 20:30 | aanvang 21:15 | € 10,00 vvk | € 12,50 deur Boast presents: Keizer. BOAST is de nieuwe Urban avond in Amstelveen! Het concept laat je gegarandeerd losgaan met de beste artiesten en DJ’s. Een combinatie van gevestigde namen en opkomend talent zal ervoor zorgen dat het elke keer weer een keihard feest wordt. Wees er snel bij want de eerste editie belooft een knaller te worden met een line up bestaande uit:

Keizer

Nederlands eigen "self-made man" met meer dan 81.000 volgers op Twitter en meer dan 46.000 likes op Facebook. Bekend van zijn deelnames aan ‘Ali B' op volle toeren’ en ‘Rappers in de sneeuw’ is Rozelsky Lie A Jen, beter bekend als Keizer, grotendeels verantwoordelijk voor zijn eigen succes. Met miljoenen views voor zijn 101Barz sessies en videoclips staat Keizer garant voor kwaliteit. In Duitsland heeft hij de laatste hand aan zijn album gelegd dat in 2014 zal verschijnen. Rond januari verschijnt de eerste single van zijn album.

Duane White. Duane White AKA Locust is een half Australische, half Japanse rapper. Op zijn 12e begon hij te rappen en heeft sindsdien de mixtapes ‘Weed n Passports’, ‘Golden Child’ en ‘ITSDUANEWHITEBITCH’ uitgebracht. Deze zijn gratis te beluisteren op www.datpiff.com. Hij wordt gekenmerkt door zijn grappige gekke punchlines, maar ook door zijn niet te evenaren flow. Op dit moment is Duane bezig met het uitbrengen van nieuwe videoclips en zijn mixtape “The Presence”.

DJ Chillz. Deze DJ uit Aalsmeer heeft zichzelf al meerdere malen bewezen in het lokale clubcircuit. Met zijn ervaring voelt hij zijn publiek goed aan en tilt hij elke avond naar grote hoogte.

Komende shows P60 Amstelveen


Za 01 feb        Bollywood Dhamaka

Do 06 feb        Zeno – tribute to Toto

Do 13 feb        Local the Night

Vr 14 feb        My brainbox ft Jan Akkerman + Bert Heerink

Za 15 feb        Yellow Claw

Za 22 feb        Crazy 90s met de party animals

Za 08 mrt        Relight the Fire

Vr 14 mrt        The Beat

Do 20 mrt       Adams

Vr 21 mrt        Anneke van Giersbergen

Vr 04 apr        Lilian Vieira’s Samba Soul

Za 05 apr        The Orb (Live)

Vr 18 apr        Tribute2BobMarley door Rootsriders

Za 03 mei       Headway festival dag 1

Zo 04 mei       Headway festival dag 2Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.