Bijgewerkt: 18 augustus 2022

P60 programma in november 2013

Nieuws -> P60

Bron: P60
23-10-2013

Vrijdag 01 november 2013 zaal open 20:00 aanvang 20:30 € 5,00 vvk € 7,00 deur Local the night met S.T.O.E.R., Dynamic Gentlemen en Orbit Outlaw

Vanavond een spiksplinternieuwe Local The Night met drie bands uit de regio. De afgelopen jaren is Local The Night in P60 voor meerdere lokale bands de opstap geweest naar groot succes. Acts worden gescout voor voorprogramma’s in onder andere P60 en komen in contact met andere bands om samen mee te spelen. Local The Night is daarom een prima manier om je netwerk te vergroten, podiumervaring op te doen en meer optredens te genereren.

Vanavond de bands: S.T.O.E.R., Dynamic Gentlemen en Orbit Outlaw.


Zaterdag 02 november 2013 zaal open 23:00 aanvang 23:00 € 16,00 vvk € 18,00 deur Heroes of techno

Begin 2003 was Heroes of Techno één van de eerste feesten die techno in de kleinere zaal programmeerden. Met succes. Door de sterke programmering en goede sfeer zat de P60 praktisch elke editie ramvol. Veel van de namen die toen geprogrammeerd werden kun je nu alleen nog maar zien op grote events en op festivals. Heroes wilt weer terug naar essentie. Een kleine ruimte (max 500) gevuld vol liefhebbers. Daarom op 2 november weer een Heroes vol met de beste en hardste Techno en natuurlijk weer een paar helden die je niet snel in zo’n intieme locatie ziet.

Uit Brazilië één van de grootste namen uit de hardtechno: PETDuo. Het echtpaar is een indrukwekkende verschijning, zo is ook de techno die ze letterlijk uit de speakers blazen. Het tempo en de mixkwaliteit die ze voorstuwen uit de zes decks en twee mixers (!) is amper bij te houden en uniek zijn soort. De waslijst aan festivals en hallen waar de Brazilianen hebben gestaan geven wel de kwaliteit weer van het duo: de helden van de hardtechno.

Voor Frank Kvitta is het een speciale avond. Hij viert namelijk zijn verjaardag! Het Duitse icoon is een graag geziene gast op Heroes of Techno, hoewel de laatste keer in 2008 was. Tijd dus voor een reünie. Kvitta staat garant voor gruwelijke sets en met zijn verjaardag gooit hij er uiteraard een schepje bovenop.

Het Belgische Dualizers maakt de avond compleet. Uit de stal van Kvitta kunnen deze talenten natuurlijk niet ontbreken op zijn verjaardagsfeestje. Met hun reeds verdiende sporen in het buitenland zijn Dualizers klaar om Nederland binnen te vallen met snoeiharde techno.

Al met al een line-up uit het hardere spectrum van de techno die je tegen zou kunnen komen op een groot festival, alleen dan in de intieme P60. Dit is hard, dit is techno, dit is Heroes of Techno!


Donderdag 07 november 2013 | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 7,00 VVK | € 8,00 deur. Soul Sister Dance Revolution. Support: Where’s Waldo + Alergic To Horses

Soul Sister Dance Revolution. Laat je niet gek maken door de naam, want deze gasten rocken als een malle! Na eerste single ‘Hold The Line’ (grijsgedraaid op 3FM), een tour langs de vaderlandse podia met Di-rect en een spetterend optreden op Noorderslag is het vanavond de beurt aan P60. Deze Haagse band heeft zichzelf in sneltreinvaart op de kaart gezet. Hun eigenwijze sound staat dan ook als een huis: stevige indie rock met invloeden van Queens Of The Stone Age en Kasabian. ‘Zo jong en dan al zo belachelijk goed, om gek van te worden!’, aldus Nico Dijkshoorn.

DI-RECT Amstelveen
(Foto Stefan Schipper - 2013)

Di-rect is een rockband uit Den Haag, die werd opgericht in 1999


Op 4 april presenteerden de Sisters hun debuut album 'Playground Kids' in een uitverkochte Supermarkt in Den Haag. Lovende recensies volgden en na een knallende minuut in 'De Wereld Draait Door' stootte het album door naar de nummer 1 positie in de iTunes Alternative Charts. Vanavond maakt P60 deel uit van de revolutie, sluit je aan en deel de liefde!

Als support worden twee lokale helden ingezet. Ten Eerste Where's Waoldo. De band met de kekke mutsjes is een vaak en graag geziene gast in P60. De band, of zoals ze zelf zeggen 'de evangelisten van het stevigere goed', is na de oprichting anderhalf jaar geleden tig optredens verder en staat garant voor een te gekke en strakke show met eigenzinnige trekjes.

Naast Where's Waldo, Allergic to Horses. ‘The next big thing’ uit Nederland. Dit trio heeft in een razendsnel tempo naam voor zichzelf gemaakt, niet in de laatste plaats door de catchy riffs en hooks die je uit duizenden zal herkennen. Bluesrock in de stijl van Led Zeppelin en the Black Keys, maar dan met een geheel eigen twist. Een live sensatie die voorlopig nog wel even op je netvlies gebrand zal staan. Vanavond staan ze in P60 voor een spetterende show.


Zaterdag 09 november 2013 | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 17,50 vvk | € 20,00 deur. Relight the Fire (30+)

Vroeger was natuurlijk alles beter, inclusief het uitgaan. Een avondje uit was nog echt een avondje uit. Zonder jongens die hun broek op hun knieën hadden hangen, of meisjes die hun BlackBerry interessanter vonden dan die leuke barman. Alleen maar leuke mensen die wel van een feestje hielden. Alles was nieuw en leuk. Die 1e zoen, die 1e keer te laat thuiskomen, die 1e keer stiekem toch een borreltje teveel gehad. Dat waren nog eens tijden.

Op zaterdag 9 november brengt P60 deze goede oude tijd weer tot leven. De poptempel van Amstelveen zal voor één avond in stijl van vroeger gehuld worden om een onvergetelijke avond neer te zetten. Even een avondje geen gezeur van je baas, kinderen of schoonmoeder maar gewoon weer los, net als vroeger, zonder gevolgen. In andere woorden: Relight the Fire!


Zondag 10 november 2013 | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 14,00 vvk | € 16,00 deur. Freak Kitchen. Support: Schizoid Lloyd

Eén van de headliners van Headway 2013 en al rockende sinds 1992. Freak Kitchen brengt Zweedse progmetal van een ongekend niveau, mede door frontman en gitaarvirtuoos Mattias Eklundh. Bekend van gitaarboeken en het bespelen van de gitaar met interessante objecten als dildo’s en groenten. Echte freaks dus.

Waarom ze weer in P60 staan? In het najaar komt het nieuwe album “Cooking with Pagans” uit. Een album vol riffs volgens de hogere wiskunde, en vol maatschappijkritische teksten. Precies wat de fans willen. Reden genoeg voor de organisatie van Headway om ze weer uit te nodigen. Wie bij Headway was kan het weten: vanavond worden we weggeblazen door Mattias Eklundh (vocalen, guitars), Christer Örtefors (bass, vocals) en Björn Fryklund (drums) oftewel Freak Kitchen!


Grote namen als Opeth, Radiohead, System of a Down, Gentle Giant, Mastodon, Pink Floyd, Devin Townsend, Bach en Steven Seagal zijn hoorbaar doch onherkenbaar van invloed op het spel van de zes scheepsjongens uit Haarlem.


Woensdag 13 november 2013 | zaal open 19:45 | aanvang 19:45 | € 5,00 vvk | € 5,00 deur. Uitvoering Senioren Rockschool

Grijs, oud en saai? Ik dacht het niet! In Amstelveen start de senioren Rockschool. Deelnemers (60+) hebben vanaf half september 10 nummers ingestudeerd onder muzikale leiding van drummer Jeroen Booij (The Scene en Roberto Jacketti & de Scooters) en zangeres Manuela Kemp (het Swingparadijs en De Vrienden van Amstel Live). Na de repetities volgen 6 optredens, vanavond het openingsconcert in P60.


Vrijdag 15 november 2013| zaal open 20:00 | aanvang 21:00 | € 32,00 vvk | € 21,00 deur. Kayak

Het begint zo ongeveer een traditie te worden, Kayak in P60. Deze editie wordt wel wat specialer, want Kayak bestaat 40 jaar! De jubileumtour ‘Journey Through Time’, die vorig jaar reeds van start ging, wordt in 2013 voortgezet met een grotendeels nieuwe show. Opnieuw zal er materiaal van alle ooit verschenen elpees/cd’s worden gespeeld. Vanzelfsprekend passeren de grote hits (‘Ruthless Queen’, ‘Starlight Dancer’, ‘Chance For A Lifetime’) en andere publiekslievelingen (‘Merlin’, ‘Before The Angels Fell’) de revue. Daarnaast zullen minder bekende, zelden of nooit eerder gespeelde nummers aan bod komen.

Kayak Amstelveen
(PDBfoto - 2013)

Kayak is een Nederlandse symfonische-rockgroep


De grote roerganger van Kayak is nog steeds oprichter/toetsenist Ton Scherpenzeel. De band kent verder de luxe van maar liefst drie leadvocalisten, te weten Cindy Oudshoorn, Edward Reekers en Rob Vunderink (tevens gitarist).

Joost Vergoossen, die onlangs door de lezers van het vakblak ‘Gitarist’ werd verkozen tot de beste gitarist van de Benelux, neemt op zijn instrument de meeste solo’s voor zijn rekening. De ritmesectie van Kayak bestaat uit bassist Jan van Olffen en drummer Hans Eijkenaar. Laatstgenoemde geldt als de meest gevraagde slagwerker van ons land.


Zaterdag 16 november 2013 | zaal open 20:00 | aanvang 21:00 | € 15,00 vvk | € 15,00 deur. Douwe Bob

Een muzikant in hart en nieren en een entertainer pur sang. Dat is niet zo vreemd, want Douwe Bob Posthuma was er namelijk al vroeg bij. Op zijn 11e trad hij al op voor zijn vader (kunstenaar en muzikant), moeder (rock ’n roll danseres) en hun vrienden. De appel valt dus niet ver van de boom.

Op zijn 15e pakte hij de gitaar op en begon met nummers schrijven. Niet op een muziekopleiding, nee de eigenwijze Amsterdammer moest het op zijn eigen manier doen. En natuurlijk werd het een succes, want dat Douwe Bob een talent voor schrijven heeft moge duidelijk zijn. Niet voor niets werden de critici overtuigd en kreeg hij in 2012 de titel van De Beste Singer Songwriter van Nederland.

Nu is daar het debuutalbum Born in A Storm. Zonder twijfel maakt Douwe Bob met dit pareltje de overstap van talent naar de gevestigde orde in muziekland. Een album vol tijdloze nummers met duidelijke invloeden uit de jaren 60 en 70. Zoals Douwe zelf zegt: "Ja, ik hou van de rauwe muziek uit de jaren zestig en zeventig en ik hou van verhalen vertellen. Ik probeer tijdloze liedjes te schrijven die ergens over gaan." En zo is het.


Dinsdag 19 november 2013 zaal open 19:30 aanvang 19:30 € 75,00 gehele cursus

Start vervolg dj workshop

Ben jij de nieuwe Tiesto, Flexican, Feest DJ Ruud of Deadmau5? Altijd al een keer achter the wheels of steal willen staan? Leer de kneepjes van het vak van DJ Koen van Dijk. In 5 lessen wordt je klaargestoomd om je favoriete tunes aan elkaar te plakken. Het is een kleine groep waardoor er genoeg tijd is voor persoonlijke aandacht.

INFO

DJ Koen van Dijk is eigenaar van Master Productions, welke behoort tot de top favoriete DJ scholen in Nederland. Ook is Koen al een paar jaar binnen P60 actief als DJ en workshopdocent. Daarnaast is hij in maart 2012 geselecteerd tot beste DJ van Nederland en hiermee in de halve finale beland. Niet de minste dus om les van te krijgen en je de kneepjes van het DJ vak te leren. De cursus die hij in september gaat geven is voor mensen die al wat meer ervaring hebben met draaien en die bij vorige DJ cursussen aanwezig zijn geweest.


Donderdag 21 november 2013 | zaal open 19:45 | aanvang 19:45 | € 14,00 vvk | € 15,00 deur. Danny Vera. Beïnvloed door de sound uit de 50’s en 60’s kocht Danny Vera zeventien jaar geleden in New Orleans zijn eerste gitaar, een Gretsch Tennessean ‘67. Hij koos voor deze oer-Amerikaanse gitaar om het geluid van zijn helden zo dicht mogelijk te benaderen.

Inmiddels is Vera 4 albums, een best of CD en een DVD verder en kunnen we hem de titel toekennen van de ongekroonde Nederlandse koning van Americana. Dit erkent ook Blues/Americana kenner bij uitstek Johan Deriksen, die hem een plek gaf in zijn populaire programma Voetbal International. Ken je hem niet van VI dan zou je misschien zijn nummer “Headin for the City” kunnen herkennen uit de Royal Club reclame met de welbekende tuinkabouter.

Na de zomer komt Vera met een nieuw album. Naast deze nieuwe nummers vanavond natuurlijk veel golden oldies die ook echt klinken als golden oldies van de jongen uit Middelburg met een oude Amerikaanse ziel.


Vrijdag 22 november 2013 | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 19,50 vvk | € 19,00 deur. Di-Rect. Support: Taymir Na een zomer vol festivals door het hele land is DI-RECT klaar voor een nieuwe rondtocht langs de Nederlandse podia. P60 kan met trots melden op 22 november het startschot van deze clubtour te geven.

Een passend begin voor de podiumbeesten uit onze Hofstad. ‘Clubs blijven de ultieme plek om te doen wat we doen, in een dampende zaal een high creëren in het moment, de meest intieme manier om onze muziek te delen, waarbij geen avond hetzelfde is. Wij kijken er naar uit!’, aldus DI-RECT.

De Haagse band bestaat inmiddels allang niet meer uit de broekies van ‘Inside My Head’ en ‘Don’t Kill Me Tonight’. Zes albums, een rockopera en een live cd later zijn de mannen nu druk in de weer met de opvolger van het in 2011 verschenen ‘Time Will Heal Our Senses’. De alternatieve rock staat nog steeds als een huis en zeker met nieuwe zanger Marcel Veenendaal (gekozen in BNN programma ‘Wie Is DI-RECT?’) is de band niet te stoppen.

Er zal vanavond zelfs al wat nieuw materiaal te horen zijn. Fans van het eerste uur zijn dus gewaarschuwd! Daar P60 de aftrap van de tour zal verzorgen is dit de allereerste mogelijkheid de nieuwe songs live mee te maken.

Zoals inmiddels traditie is geworden, neemt DI-RECT ook dit jaar weel een toffe jonge Haagse band mee op tour! Waar vorige jaar de mannen van Soul Sister Dance Revolution (7 november in P60) het publiek mochten opwarmen, is het nu de beurt aan Taymir! Vier gasten die te gekke Indie Pop knallers maken, in Den Haag hebben ze al menig podium onveilig gemaakt, nu is het aan de rest van Nederland om kennis met hen te maken! Taymir maakt authentieke pop songs in de beat traditie van de 60's, maar dan met de ballen van de Arctic Monkeys en het venijn van de Strokes.


Zaterdag 23 november 2013 | zaal open 20:00 | aanvang 21:00 | € 14,00 vvk | € 15,00 The Posies. Support: Some Weird Sin

Rock ‘n roll heeft nog nooit zo doordacht doch speels geklonken. The Posies, afkomstig uit Seattle, zijn er in geslaagd hun muziek gedurende hun gehele carrière spannend en uniek te houden. Best een prestatie als je bedenkt dat ze al zo’n dertig (!) jaar aan de weg timmeren. Sinds hun debuut ‘Failure’ uit ’88 heeft pers en publiek geprobeerd de muziek een naam te geven. Power pop, retro pop, grunge – noem het op en deze heren hebben het labeltje opgeplakt gekregen. Evenzoveel keer verrasten ze vriend en vijand met hun volgende plaat, die toch weer net even een ander geluid liet horen.

Vanavond zal dit album integraal gespeeld worden, aangevuld met overig materiaal uit de rijke catalogus die The Posies hebben opgebouwd. En ook niet onbelangrijk: de band speelt in de originele bezetting, dus met Jon Auer, Ken Stringfellow, Joe Skyward en Brian Young. Een avond die de geschiedenisboeken in kan.  

Als support Some Weird Sin. Sinds de winst van de Popprijs Amstelland is het hard gegaan met de Amstelveense samenstelling. Optredens door het land, een track op de Nederlandse film ‘Deal’ en een EP met lovende kritieken. Vanavond weer terug op het ouderlijk nest. Met piano, baritongitaar, Hammondorgel, basgitaar, elektrische gitaren, een batterij aan gitaareffecten en drums worden pareltjes gecreëerd, en dat hoor je.


Vrijdag 29 november 2013 | zaal open 20:00 | aanvang 20:30 | € 13,50 vvk | € 14,50 zaal. Giovanca

Een thuiswedstrijd voor één van de bekendste Amstelveners van Nederland. Soul en Jazz met een vleugje Pop. Geboren als Giovanca Desire Ostiana in 1977 maakte Giovanca in haar beginjaren furore als achtergrondzangeres. Samenwerkingen met o.a. Relax, Wouter Hamel, Typhoon, Tribute2bobmarley en vele anderen gaven haar een goede introductie in de Nederlandse muziekindustrie. Vooral de muzikale klik met Benny Sings deed haar inzien dat ze misschien wel meer potentieel had. En dat had ze.

Giovanca Amstelveen
(Bron P60 - 2013)

Giovanca Desire Ostiana (1977), is een Nederlandse zangeres, tekstschrijfster en model


Twee albums, een Edison nominatie, een Zilveren Harp en eigen radio programma later is Giovanca één van de bekendste soul zangeressen van Nederland. Na haar debuutalbum 'Subway Silence' (2008) en opvolger 'While I'm Awake' (2010) brengt Giovanca op 20 september haar derde album 'Satellite Love' uit. Een warme, soulvolle plaat, waarin Giovanca's muzikale roots en liefde voor haar favoriete muzikale tijdperk: the 70's doorklinken. Giovanca beschrijft het als een reis door tijd, gedachten en ritmes, Alice in Wonderland, of beter nog Dorothy in The Wiz. Van de ene wereld naar de andere, van de ene vibe in de ander. Samen met haar band vertolkt ze de songs van het album. Nummers met een nieuwe, eigen sound. Geïnspireerd door het vintage geluid van haar geboortejaar 1977 en de jaren daaromheen: The golden era of soul, latin, jazz, space and funk.

Een thuiswedstrijd die ze zeker als winnaar zal afsluiten. Want de immer sympathieke en vrolijke Giovanca weet vanavond vast ook weer het hart van haar stad te winnen.

Verwacht

Vr 06 dec        Clash of the Cover Bands

Za 18 jan        Clash of the Cover Bands

Do 06 feb        Zeno – tribute to Toto

Vr 18 apr        TRIBUTE2BOBMARLEY door RootsridersAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.