Bijgewerkt: 8 augustus 2022

P60 programma in juni 2011

Nieuws -> P60

Bron: P60
24-05-2011

Donderdag 2 juni 2011 | zaal open  20:00 uur | aanvang 20:00 uur | Gratis entree

Jamsessie

Iedere eerste donderdag van de maand: Jamsessie! Neem je eigen instrumenten mee, jam met andere artiesten of kom gezellig luisteren. Toegang is gratis!

De Jamsessie is een prima manier om in contact te komen met andere muzikanten en om op ongedwongen wijze een avond te jammen. Daarnaast biedt de Jamsessie de mogelijkheid je in de kijker te spelen als support voor grote acts in P60. Er is een goede backline aanwezig. Voor degene die alleen een avondje gezellige muziek willen, is er ook de mogelijkheid om langs te komen en alleen te luisteren.


Vrijdag 3 juni 2011 | zaal open 22:00 uur | aanvang 22:00 uur | € 12,50 vvk | € 15,00 zaal

Total Confusion: Angerfist

Total Confusion beukt door! De juni 2011 editie is voor rekening van Angerfist. Toegang vanaf 16 jaar. Hardcore DJ Angerfist is de afgelopen jaren de leading DJ in de scene met twee snoeiharde dubbelalbums en een internationaal CV aan optredens. In Nederland staat de DJ enkel op de uitzonderlijke feesten, waardoor Total Confusion zich rijk mag prijzen met de komst van deze man.

In 2003 brak Angerfist door met zijn Sons of Satan EP (Masters of Hardcore Records). Een jaar later volgde de Raise Your Fist EP en vanaf 2006 het succesvolle Pissin Razorbladez dubbelalbums en DVD. Als afsluiter van Sensation Black heeft Angerfist zijn sporen zeker verdiend in de hardcore wereld. Tijdens Total Confusion laat de DJ P60 en omstreken op haar grondvesten trillen – mis het niet!

Naast Angerfist presenteert Total Confusion onder meer Lunatic & Miss Hysteria. Met de release van de EP Death Before Life zette het duo zich onlangs op de kaart van hardcore minnend Nederland. Ook door de internationale scene worden Lunatic & Miss Hysteria opgemerkt, wat resulteert in wereldwijde optredens in onder andere Duitsland, Spanje en Zwitserland. The sky is the limit volgens Miss Hysteria. Naast de set van Lunatic draait de DJ ook nóg hardere tunes als darkcore en industrial – je bent gewaarschuwd!

Resident DJ Dr. Rude mag natuurlijk niet ontbreken tijdens Total Confusion. Met zijn debuutalbum Fire On The Floor weet de DJ het vuur zeker op te stoken. De basslines en filthy synths van deze sympathieke DJ uit Amstelveen reiken tot ver buiten de landsgrenzen, waar ook Frankrijk en België warm lopen voor zijn diversiteit aan hardstyle.

Thosba opent de avond, waarna Darknezz vs Demassus de draaitafels overnemen. De P60 suite is voor rekening van onder meer Oldschool, Jump, Hardstyle Ike en Rosko.


Zaterdag 4 juni 2011 | zaal open 22:00 uur | aanvang 22:00 uur | € 10,00 vvk | € 14,00 zaal

The Partysquad

The Partysquad is terug! Met de single Ik Ga Hard ft. Reverse & Adje gaat het dan ook héél hard voor Ruben en Jerry. Vijf optredens op een dag door het hele land, draait het duo haar hand niet voor om: dan maar met de helikopter! Tijdens Bevrijdingsdag dit jaar, vervoerde The Partysquad haar set naar diverse plaatsen om de menigte te trakteren op knallers als Wat Wil Je Doen, Non Stop en Rampeneren.

partysquad Amstelveen
(Bron P60 - 2011)

Ruben en Jerry van 'The Partysquad'


Ook met de banging shows en stampende DJ sets in de clubs trekken de mannen volle zalen. In april nog genomineerd voor de 3FM Award in de categorie hiphop en een wekelijkse radioshow bij SLAM FM. The Partysquad maken er zeker een feestje van. Naast de Nederlandse territoria, ontkomen ook populaire badplaatsen van Griekenland, Spanje, Italie en de Nederlandse Antillen niet aan de parties van het duo. Deze avond is het de beurt aan P60 en dat het een feest wordt, is geen twijfel over mogelijk!


Donderdag 9 juni 2011 | zaal open 20:30 uur | aanvang 21:00 uur | € 5,00 vvk | € 7,00 zaal

Rap & Rumoer

Hiphop en R&B leeft in de oordopjes en koptelefoon van de Amstelveense jongeren! Gek genoeg zijn er maar weinig feesten in de stad waar hiphop en R&B liefhebbers terechtkunnen. En daar komt verandering in, met Rap & Rumoer op donderdag 9 juni 2011!

Namen als Mizler, Angelo Harris, Tuxedo, Spuugzat, MC Regga, AlsGeroepe & Skillz4Breakfast zetten de boel op stelten in Poppodium P60. MC Makkie als host, DJ's Lost homeboy 2.0 en Rob Black & Harakiri maken de avond compleet.

Tijdens Rap & Rumoer presenteert Tuxedo zijn eerste en zomerse single Paper. Ook is zijn nieuwste CD deze avond verkrijgbaar. Het jonge talent laat gegarandeerd een impact achter in pak met zijn frisse mix van reggae, R&B, hiphop, lounge en zijn lyrics. De overige acts liegen er ook niet om: Het trio Skillz4Breakfast bestaat uit 2 MC's en DJ/Producer vormen een ijzersterk team die neo soul/hiphop weer tot leven brengt! Mizler is een Nederlandstalige Amsterdamse rapper met een diverse rapstijl. Met zijn stijl die varieert van ruige Dirty South tot R&B, heeft Mizler een opvallende manier van teksten schrijven en weet hij een sterke energieke performance neer te zetten.

De herkenbare, rauwe, Amsterdamse sound van MC Regga moet je liggen, maar laten we eerlijk zijn: je kunt tegenwoordig niet meer om mannen als Sjaak, Appa en Regga heen. Geen intro’s of een voorwoord, maar een paar dikke nummers waarmee Regga die zichzelf op de kaart zet. Strakke beats en een vernieuwende inzet van diverse muziekstromingen: Angelo Harris is met een verassende opmars bezig!

AlsGeroepe bestaat uit de vier rappers Bepée, RVR, Funkdabiss en Riddl. Sinds een jaar zijn deze jongens uit Amstelveen en omgeving succesvol bezig met het maken van hiphop. AlsGeroepe mag zich winnaar noemen van de grootste hiphop talentenjacht van Amsterdam:  Wanted 2010. Naast deze prijs heeft AlsGeroepe met voorprogramma optredens bij The Opposites en Winne al een mooie basis gelegd. Spuugzat sluit de line-up af en is een Nederlandstalige rapper/producer, zijn stijl is divers: old skool, new skool, he doesn’t care!


Vrijdag 10 juni 2011 | zaal open 20:00 uur | aanvang 21:00 uur | € 20,00 vvk | € 20,00 zaal

The Red Hot Chilli Pipers

Red Hot Chilli Pipers: brutaal, sexy en vooral enorm vermakelijk! Deze misschien wel grootste doedelzakband van de wereld, zorgt op 10 juni 2011 voor een exclusieve en vlammende show in P60! Met covers van bekende bands als Snow Patrol (Chasing Cars) en Robbie Williams (Let Me Entertain You) in de rockende doedelzak versie, blazen deze stoere mannen het P60 dak eraf. 

De Red Hot Chilli Pipers staan voor een unieke muzikale ervaring. In 2002 werd de band opgericht en zorgde al snel voor wereldwijd succes. Met drie sterke albums in de pocket heeft de band zojuist hun vierde plaat uitgebracht: Music For The Kilted Generation.


Het voorgaande live album en bijbehorende DVD is in Schotland al driemaal met platina beloond. Het tweede album Bagrock To The Masses ontving platina in Schotland en zilver in UK. On top of all won de band vorig jaar de Schottisch Live Act of the Year award.

En de Red Hot Chilli Pipers houden het niet alleen bij Engeland en Schotland, maar geven ook geweldige shows in heel Europa, Maleisië, Saoedi-Arabië, Beijing en New York. In juni 2011 staat de band eenmalig in Nederland, in het Amstelveense poppodium P60.


Zaterdag 11 juni 2011 | zaal open 20:30 uur | aanvang 21:00 uur | € 5,00 vvk | € 7,00 zaal

Metalmix: Ethereal e.a.

Liefhebbers van metal opgelet! Tijdens de Metalmix in P60 zorgen Ethereal, H.O.P. en Illucinoma voor een avond lang…juist, metal! Als winnaars van de Grote Prijs van Nederland én de Rob Acda Award zijn de 5 mannen van Ethereal hard bezig om de Nederlandse metalscene te veroveren.

De band maakt een perfecte combinatie van de complexiteit en melodie van Scandinavische trash/death met de brute kracht van Amerikaanse metalcore. De jonge helden van H.O.P. blazen zonder pardon de ruigste metal door de zaal. Bizarre solo's, zware riffs en gewoon recht door zee metal, Ilucinoma heeft hierin een mooie balans gevonden waardoor de muziek heel erg toegankelijk is.


Vrijdag 17 juni 2011 | zaal open 20:00 uur | aanvang 20:00 uur | € 12,50 vvk | € 15,00 zaal

FRIS! (12 t/m 15 jaar)

Het beroemdste feest voor jongeren van 12 tot 15 jaar: je bent pas cool als je fris bent!


Zaterdag 18 juni 2011 | zaal open 20:00 uur | aanvang 20:30 uur | € 5,00 vvk | € 5,00 zaal

N-H Pop Live!: Cirque Valentin, Captain Orthegon, Rodèlle en Bright Young Lights

Na twee succesvolle edities staat de derde editie van NH-Pop Live in de startblokken. NH-Pop Live is het platform voor de provincie Noord-Holland wat op zoek gaat naar de meest talentvolle bands.

Met deelname in eerdere edities van o.a. Tim Knol, Yori Swart en Rarely Alive heeft NH-Pop Live al bewezen een belangrijke rol in Noord-Holland te spelen. Alle grote podia van Noord-Holland werken mee aan het project. Ruim honderd bands hebben zich vorige editie aangemeld en alle daaruit voortvloeiende optredens werden erg goed bezocht en de eindresultaten van de studio-opnames en videoclips van de eindselectie ‘09/’10 zijn van hoog niveau!

In P60 presenteren vier bands zich deze avond: Cirque Valentin, Captain Orthegon, Rodèlle en Bright Young Lights. Cirque Valentin is het levende bewijs dat een band invloeden van Michael Jackson, The Roots en zowel The Muppets kan bevatten. Dit is een band met de missie om zichzelf op een ongegeneerde manier te ontdekken en het in een rauwe bombastische show aan het publiek tentoon te stellen.

Na meerdere gestelde diagnoses werd Insayno opgenomen in psychiatrie. 2 jaar later werd hij vrijgelaten. Momenteel is Insayno opgenomen in de studio voor verdere behandelingen. Insayno begon met op zijn 14e met het schrijven van lyrics. Hij heeft zich laten inspireren door Mike Shinoda, de MC van Linkin Park, nadat zijn plan om een rockband te beginnen in duigen viel.

Captain Orthegon vond zijn oorsprong in de lente van 2010. de band omschrijft haar stijl als alternatieve rock. Binnen dit genre creëerden ze een eigen stijl met funky drums, knallende gitaren en opmerkelijke basslijnen. Vol lof hebben verschillende lokale media al bericht over deze relatief jonge band. Vooral hun enthousiasme en energie tijdens live optredens werd geprezen.

Bright Young Lights is in één woord intens. Flarden van emoties; dat is waar de muziek om draait. Leidende solo’s en verwoestende drums bouwen vanuit het niets op tot enorme climaxen; nee, Bright Young Lights is niet bang om te experimenteren met dynamiek. Liveshows zijn doordrenkt van gedrevenheid en overtuiging; het komt vanuit de tenen. "De band brengt een mooie mix van frisse popsongs en langere nummers om bij weg te dromen" aldus3voor12 Noord-Holland.


Donderdag 23 juni 2011 | zaal open 20:00 uur | aanvang 20:30 uur | € 5,00 vvk | € 5,00 zaal

Popkoor Amstelveen: It’s A Man’s World

Vier maanden lang ploeteren de dames en heren van het Popkoor Amstelveen o.l.v. Boris Kothuis om de nummers van het thema ten gehore te brengen.

Deze editie is het thema 'It's a Man's World' waarbij nummers zoals: Michel - Anouk, Hey Jude - The Beatles en Jumping Jack Flash - The Rolling Stones zijn ingestudeerd! Vanavond zal het meidenkoor van de Muziekschool Amstelveen de support verzorgen.


Vrijdag 24 juni 2011 | zaal open 20:00 uur | aanvang 20:30 uur | € 10,00 vvk | € 12,50 zaal

Stream Of Passion: CD Presentatie

Exclusieve CD presentatie in P60! Mis deze eerste show met het nieuwe album: Darker Days niet.

Met hun debuutalbum Embrace the Storm knalde Stream of Passion in 2005 de female fronted metalscene in en wat toentertijd als een project begon, is uitgegroeid tot een full-time band. De follow-up van hun debuutalbum, The Flame Within, werd uitgebracht door Napalm Records in 2009. Na twee jaar van intensieve toeren en een indrukwekkende reeks van memorabele shows en optredens op festival in heel Europa en Canada, zijn ze klaar hun derde album te presenteren: Darker Days.

Resultaat van het album Darker Days: zware gitaar-gedreven songs met stevige drums, omlijst door razende piano's en welsprekende strijkkwartet arrangementen. Dit alles onder leiding van de betoverende stem van Marcela, wiens Latijns-Amerikaanse roots gedurfde Latijnse ritmes en stijlen bracht in de mix. De liveshows staan keer op keer als een huis en daarom komt de band terug naar P60 om dat wederom met hun nieuwe CD te bewijzen!

Maak je met de supportact Sin7Sins klaar voor dreunende drums, boosting gitaren en een adembenemende zang – zowel mooi en puur als verwrongen en pervers. De band met zangeres Lotus onderscheid zich met een unieke sound.

In 2006 opgericht, bracht Sin7Sins in 2007 haar eerste demo uit die de aandacht trok in de scene en zorgde voor een groot aantal shows, waaronder Paradiso en als onderdeel van de Dutch Jägermeister Tour. Afgelopen jaar volgde het album Perversion Ltd.


Zaterdag 25 juni 2011 | zaal open 22:00 uur | aanvang 22:00 uur | € 10,00 vvk | € 12,50 zaal

FYAH! N-Type, Cookie Monsta

Hèt dubstepfeest in Amstelveen en omstreken haalt voor deze tweede editie wederom de vetste DJ’s uit de kast. De uit de UK afkomstige Cookie Monsta brengt zijn platen uit op het Circus Records label van Doctor P. Hij staat bekend om zijn snoeiharde en heerlijk smerige producties en zal de dansvloer laten exploderen met zijn moddervette grime en dubstep. Met knallers als Blugh en Ginger Pubes gaat het dak er gegarandeerd af…. Je bent gewaarschuwd!


Multi dubstep award winnaar, DJ bij werelds no.1 underground radio station Rinse FM en eigenaar van Wheel & Deal Records N-Type zorgt voor sfeervolle dubstep tracks als Tred, Blind Fury en Way Of The Dub. Voor deze laatste hit maakte dubstep collega Caspa een vette remix. FYAH vult de line-up van deze editie aan met Nicon (NL / Subway Records), Insom (NL / Swagga & Cheeky Monday) en DJ Pat (NL / FYAH! / Dubsauce).


Donderdag 30 juni 2011 | zaal open 20:00 uur | aanvang 20:30 uur | € 10,00 vvk | € 11,50 zaal

Trio Windstreken & Gasten

In juli 2010 bracht het Trio Windstreken een nieuwe CD uit getiteld Nouzha. Hierop spelen een aantal gerenommeerde gastmusici mee: Oene van Geel (o.a. Zapp, Eric Vaarzon Morel), Kamal Hors (o.a. Weshm, Scapino ballet) en Jörg Brinkmann (o.a. Lavalu, Sikeda). Trio Windstreken brengt een unieke combinatie van wereld-, jazz- en klassieke muziek. De cd oogste alom vier en vijfsterren recensies van onder meer de Volkskrant, Parool en Jazzism. Trompettist Eric Vloeimans schrijft in de linernotes van Nouzha: “Hier wordt grensover-schrijdende muziek gemaakt. Een streling voor zowel het ‘arabische’, het ‘orgel‘, het ‘jazz‘, als het ‘klassieke oor’. Deze avond in P60 vormen Oene van Geel en Kamal Hors de gastmuzikanten van het Trio.

Verwacht:

Vr 8 juli          Combichrist & support Mortiis

Za 9 juli          Icon: Frantic Freak – The Freak Show!

Zo 10 juli        Anathema

Za 10 sept       Peter Pan Speedrock + supports Gewapend Beton & The Works

Vr 30 sept       DeWolff

Za 2 okt          The Doors in Concert (tribute)

Za 8 okt          Waylon

Za 29 okt        Diary of Dreams

Vr 4 nov         Gare du Nord

Vr 9 dec          KayakAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.