Bijgewerkt: 8 augustus 2022

P60 programma april 2014

Nieuws -> P60

Bron: P60
29-03-2014

2 t/m 4 april 2014  zaal open 10:00, aanvang 10:00, € 120,00 vvk, € 120,00 deur

Conferentie: The Future Is Not What It Used To Be

Trans Europe Halles, Melkweg en P60 organiseren van 2 t/m 4 april 2014 de interdisciplinaire conferentie The Future Is Not What It Used To Be, over nieuwe strategieën in de culturele sector voor zowel Nederlandse als internationale cultuurprofessionals. Het centrale thema tijdens de conferentie is de vraag, wat de vooruitzichten zijn voor culturele organisaties in een tijd van teruglopende financiële middelen en een snel veranderende (Europese) maatschappij. Aan de internationale conferentie nemen cultuurprofessionals afkomstig uit meer dan 20 verschillende landen deel.

Melkweg en P60 zijn beide lid van Trans Europe Halles, een Europees netwerk van meer dan 50 culturele centra over heel Europa. Het netwerk is 30 jaar geleden in het leven geroepen ter bevordering van internationale samenwerking en de uitwisseling van ideeën en ervaringen. In april komen afgevaardigden van de verschillende centra naar Amsterdam en Amstelveen voor de conferentie The Future is Not What It Used To Be. De conferentie is tevens het slotevenement van Engine Room Europe, een driejarig Europees project in samenwerking met 11 partners waarin de Melkweg en P60 een grote rol hebben gespeeld.


Programma en vraagstukken

Tijdens de conferentie komen verschillende onderwerpen aan bod als Europese samenwerking, strategische marketing, duurzaamheid (zowel ecologisch als financieel), toekomstige scenario’s, campagne voeren voor cultuur, nieuwe businessmodellen en conceptontwikkeling. De onderwerpen worden behandeld aan de hand van prikkelende keynote sprekers, hands-on workshops, masterclasses en internationale denktanks.

Wat zijn de huidige organisatiestructuren en verdienmodellen en in hoeverre zijn deze bestendig tegen toekomstige ontwikkelingen? Op welke wijze kunnen we kennisuitwisseling en samenwerking bevorderen tussen de culturele, commerciële en sociale sector? Innovatieve antwoorden op vragen als deze worden besproken door cultuurprofessionals afkomstig uit heel Europa.

Naast het dagprogramma is er ’s avonds meer ruimte voor informele netwerkmogelijkheden tijdens het diner en het artistieke avondprogramma, (waaronder de Contemporary Art Tour Amstelveen en de Europese editie van hét Melkweg festival Helemaal Melkweg).

Voor wie is het?

Het congres is bedoeld voor mensen die werken in, of banden hebben met de culturele sector. Daarnaast worden beleidsmakers en politici uitgenodigd om mee te discussiëren over de toekomst van de culturele sector. 2- 4 april 2014

The Future Is Not What It Used To Be - New Culture Strategies Conference

Trans Europe Halles, Melkweg en P60.


Vrijdag 4 april 2014 zaal open 20:30 aanvang 21:30 € 14,00 vvk € 15,00 deur

Lilian Vieira's Samba Soul Lilian Vieira is voor velen de verpersoonlijking van Brazilië. Eind 2013 brengt ze haar gelijknamige solo-album uit, waarvan de melodieën zich moeiteloos als een Braziliaanse canga om je heen wikkelen. De voor Braziliaanse oren ongewone mix van cavaquinho, Hammond orgel en akoestische gitaar, in combinatie met de geluidsfragmenten van haar vader en moeder brengen ons háár Samba Soul. Een ritmisch samenspel van soulvolle en groovy fragmenten, geïnspireerd door haar helden zoals Jorge Ben, Trio Mocoto en Tim Maia. Dit warme, persoonlijke album brengt ons bij haar jeugd, de seventies, haar geboortegrond en haar ouders die de liefde voor muziek door haar bloedlaten stromen.


Zaterdag 5 april 2014 zaal open 20:30 aanvang 21:00 € 18,00 vvk € 20,00 deur

The Orb (live) Vanavond gaan we van Little Fluffy clouds naar de recentere producties in samenwerking met Lee Scratch Perry en weer terug. Stap in de wondere wereld van The Orb en laat je meevoeren door de hypnotiserende klanken van deze meesters van ambient house.

De Britse act draait al meer dan 25 jaar rond het meesterbrein Alex Paterson samen met partner in crime Thomas Fehlmann. Met tien studioalbums heeft het repertoire van de mannen flinke vormen aangenomen sinds Paterson’s officiële debuut in de zomer van 1991.

‘The Orb’s Adventures Beyond the Ultraworld’ was het begin van een indrukwekkende carrière die het complete scala van ambient house belicht. Zo’n tien jaar geleden tekende Alex Paterson samen met Thomas Fehlmann bij het Duitse Kompakt-label. Het had grote invloed op hun sound, die meer en meer verschoof van onorthodoxe composities naar minimal techno. Desondanks klinkt hun ambient house en psychedelia nog altijd door in hun producties.

Donderdag 10 april 2014 zaal open 20:00 aanvang 20:30 € 5,00, € 7,00

Local The Night Vanavond een spiksplinternieuwe Local The Night met drie bands uit de regio. De afgelopen jaren is Local The Night in P60 voor meerdere lokale bands de opstap geweest naar groot succes. Acts worden gescout voor voorprogramma’s in onder andere P60 en komen in contact met andere bands om samen mee te spelen. Local The Night is daarom een prima manier om je netwerk te vergroten, podiumervaring op te doen en meer optredens te genereren.


Vrijdag 11 april 2014 zaal open 20:00 aanvang 20:00, € 10,00 vvk € 13,00 deur

FRIS! Op 17 maart 2007 vond de eerste editie van dit evenement plaats. Inmiddels is Fris actief in meer dan 21 steden (waarvan 3 in België), zijn er meer dan 300 Fris-Feesten geweest en is Fris nog steeds volop in groei. Op vrijdag 11 april vindt het beroemdste feest voor jongeren van 12 tot 15 jaar weer plaats in P60. Houd de websites van P60 en Fris in de gaten voor de line-up.


Zaterdag 12 april 2014  zaal open 22:00, aanvang 22:00,  € 12,00 vvk, € 16,00 deur

Onbezonnen Na het grote succes van de vorige keer is Onbezonnen weer terug om p60 op z’n kop te zetten. Heb je zin om een avond helemaal los te gaan dan kun je dit feestje niet laten lopen.


Vrijdag 18 april 2014 zaal open 20:30, aanvang 21:00, € 12,50 vkk, € 14,00 deur

TRIBUTE2BOBMARLEY door ROOTSRIDERS Met Conscious Party eren Rootsriders zowel Marley's strijdbare en voor sommigen minder toegankelijke kant als ook de goed in het gehoor liggende klassiekers, waarmee hij toch vooral bij het grote publiek bekend is geworden. Maar net als de 40 jaar Catch A Fire tour in 2013 creërt de band een evenwicht tussen songs die - zeker nu Legend 30 jaar geleden is verschenen - niet mogen ontbreken en minder bekend werk dat zelden tot nooit door Marley zelf is uitgevoerd.


Zaterdag 19 april 2014 zaal open 20:00, aanvang 20:30, € 12,00 vkk,  € 14,00

Foto Amstelveen
(Bron P60 - 2014)

Mister and Mississippi is een Nederlandse folk band. De band begon als een schoolproject van de Herman Brood Academie, een popacademie in Utrecht


Mister and Mississippi Mister and Mississippi is de nieuwe hype in Indie-land. Nog voordat het debuut uitkwam won het viertal, gevormd op de Herman Brood academie, de Amsterdamse popprijs. Ook voor Patrick Watson en Blaudzun bleek het talent geen geheim en ze mochten meerdere keren het voorprogramma van beiden verzorgen. In januari 2013 volgde het in de hemel geprezen naamloze debuut en in april een 3FM award. Niet gek, want Samgar Lemuël Jacobs, Tom Broshuisen, Danny van Tiggele en de Amstelveense Maxime Barlag schrijven tijdloze indiefolk-songs. Niet voor niets wordt de band genoemd in het rijtje Bon Iver, Sigur Rós en Fleet Foxes. Wees vanavond welkom in de magische wereld van Mister and Mississippi.


Donderdag 24 april 2014 zaal open 19:30, aanvang 20:00, € 14,00 vvk, € 15,00

ADAMS Op donderdag 24 april weer een stevige J-Rock avond in P60 met de jongens van ADAMS. Uit Japan, en even futuristisch, geven zanger ADAM en gitarist Shota Yokoyama aan dat zij eigenlijk nog moeten worden geboren. Toch werd er prenataal gedebuteerd met het album en de gelijknamige stroming “NEO SEXUAL” in 2011. Het voornaamste thema van de muziek is homoseksualiteit, beide leden zijn dan ook openlijk homoseksueel.

Met hun originele en revolutionaire muziek probeert de Visuel Kei band het scheppingsverhaal te herschrijven met ditmaal twee Adams. Tijdens de tour door Europa doen de Japanners als enige Nederlandse show P60 aan en spelen o.a. hun nieuwe single "Seseragi"

Met diepe, donkere baslijnen en ruige beats komt Nitronoise P60 op z’n kop zetten. De muziek die Nitronoise uit de speakers laat knallen wordt ook wel heftige en zware Industrial genoemd. Een stroom van adrenaline zal door je bloed vloeien bij een optreden van deze heren dus maak je klaar voor een duistere , snoeiharde avond.


Vrijdag 25 april 2014  zaal open 20:00, aanvang 20:30, € 15,00 vkk, € 17,50 zaal

Blacksun Corp: Nitro/Noise, Die Sektor e.a. Een speciaal Koningsnacht programma ;-) Blacksun Corp komt wederom met kontschoppende, donderende basslijnen met NITRO/NOISE, DIE SEKTOR, PHOSGORE en vele andere. Duister, elektronisch en voornamelijk snoeihard!

Met diepe, donkere baslijnen en ruige beats komt Nitro/Noise p60 op z’n kop zetten. De muziek die Nitronoise uit de speakers laat knallen wordt ook wel heftige en zware Industrial genoemd. Een stroom van adrenaline zal door je bloed vloeien bij een optreden van deze heren. Nitro/Noise is samengesteld uit het succesvolle Detroit Diesel en na hun eerste album, “Terre Humaine” ontstond er een nieuwe groep met Clutch.

Nu komen Kold, Efferus en Clutch naar Nederland om hun harde doch melodieuze beats ten gehore te brengen. De teksten van Nitro/Noise worden ook wel vergeleken met de dodelijke precisie van een sniper. Het raakt je en het komt hard binnen. Dus maak je klaar voor een avond dansen totdat je er bij neervalt.

Die Sektor, opgericht door de Amerikanen Scott Denman en Daniel Grant in 2004, produceert dark aggressive electronic music. In 2005 bracht Die Sektor  zijn eerste album uit. To Be Fed Upon was een succes en het gevolg was een golf aan optredens in Amerika en Mexico. In 2010 kwam het album Applied Structure In A Void uit. Volgens critici heeft dit album de muzikale lat hoger gelegd in de dark aggressive electronic music genre. Die Sektor brengt zijn duistere sound naar P60 en zal het publiek meeslepen met zijn donkere en agressieve beats. Wederom de top of the bill van de Industrial scene. Maak je op voor een heftig, gitzwart avondje.

Verwacht

Za 03 mei       Headway festival dag 1

Zo 04 mei       Headway festival dag 2

Vr 09 mei       Katatonia: unplugged and reworked

Za 10 mei       Heroes of Techno

za 17 mei        Michael Prins

Vr 30 mei       Nina Hagen

Do 05 jun        Shaking Godspeed e.a.

Vr 06 jun        New Cool Collective

Do 04 sep       De DijkAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.