Bijgewerkt: 3 mei 2024

P60 en Schouwburg Amstelveen krijgen subsidie voor energiekosten

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
28-06-2023

Sinds mei 2023 kunnen maatschappelijke organisaties in Amstelveen subsidie aanvragen als zij in (acute) problemen komen door de gestegen energiekosten. P60 en de Schouwburg Amstelveen hebben een aanvraag ingediend en worden via de subsidie gecompenseerd voor de hogere energiekosten.

De regeling ‘Subsidie tegemoetkoming energiekosten maatschappelijke instellingen Amstelveen 2023’ is voor instellingen op het gebied van cultuur, sport en welzijn. Het maakt onderdeel uit van het Noodfonds voor Stijgende Lasten dat is ingesteld om inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen in acute nood te helpen. 'De hogere energierekeningen kunnen een flinke hap nemen uit de begrotingen van culturele instellingen en sportverenigingen. Met het noodfonds kunnen we diegenen financieel helpen die dat het hardst nodig hebben. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat zij in deze financieel lastig tijd kunnen overleven' -zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst, Cultuur en Sport.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

De ingang van P60 in Amstelveen in mei 2023

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

De ingang van Schouwburg Amstelveen in mei 2023

Subsidie. De regeling dient om de gestegen energiekosten éénmalig te compenseren voor diegenen die in acute problemen zitten. Het maakt een onderscheid tussen kleinverbruikers en grootverbruikers. Waarbij voor grootverbruikers geldt dat de subsidie 50% van het verschil tussen de energielasten in het basisjaar en de (te verwachten) energiekosten in 2023 bedraagt, met als maximale subsidiebedrag € 60.000. Door kleinverbruikers kan maximaal € 15.000 worden aangevraagd. P60 en de Schouwburg zijn grootverbruikers. P60 ontvangt een subsidie ter waarde van € 21.712 en de Schouwburg Amstelveen ter waarde van € 51.814.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.