Bijgewerkt: 18 augustus 2022

P60 absoluut niet in nood

Nieuws -> P60

Bron: Amstelveens Weekblad
22-03-2007

Het gaat goed met poppodium P60, zegt directeur Gerard Lohuis. Volgende week publiceert P60 de jaarcijfers waaruit blijkt dat de bezoekersaantallen blijven groeien. Een vorige week gepubliceerd verhaal in de Volkskrant waarin staat dat het poppodium zich in een neerwaartse spiraal bevindt klopt volgens Lohuis niet.

Gerard Lohuis P60 Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Gerard Lohuis, directeur van P60 in zijn kantoor


Strekking van het artikel is dat popzalen in Nederland te snel uit de grond gestampt worden en dat gemeenten vaak enthousiast zijn totdat de kosten te hoog worden en er moet worden bezuinigd. Bij het artikel zijn foto’s geplaatst van een bijna lege zaal tijdens een concert in P60 en ook wordt een optreden van de Bintangs in P60 genoemd als een voorbeeld van de neerwaartse spiraal waarin poppodia zitten.

 P60 Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De ingang van P60


Suggestief en onwaar reageert Lohuis. ,,Ik weet dat het verhaal voor sommige poppodia opgaat, maar het gaat juist goed met P60. Als je kijkt naar de bezoekersaantallen zie je dat die al twee jaar boven de 40.000 zitten.” Ook de aantallen van 2007 zijn tot nu toe veelbelovend. Ten opzichte van de eerste twee maanden van 2006 is het aantal bezoekers met 22 procent gestegen.

 P60 Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Een zeer drukke avond in P60, op 2 december 2006


De foto’s van de bijna lege zaal kan Lohuis verklaren: ,,De Volkskrant maakte die tien minuten nadat de zaal open ging. Dan is er nog niemand.” En dat het concert van de Bintangs wordt gebruikt als voorbeeld van een podium dat zich in een neerwaartse spiraal bevindt, vindt Lohuis onzinnig. ,,We hadden er al rekening mee gehouden dat het niet vol zou raken bij de Bintangs. Maar met de 150 bezoekers die er nu kwamen kom je ook gewoon uit de kosten. Bovendien, de meeste concerten zijn gewoon uitverkocht. De fotograaf had gewoon naar onze housefeesten moeten komen, of naar een concert van de Dijk.”

Volgende week komt P60 naar buiten met de jaarcijfers van 2006. Vast staat nu al dat die goed zijn en dat P60 winstgevend is. Lohuis: ,,We zijn niet in nood en juist een voorbeeld voor andere podia.”


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.