Bijgewerkt: 29 november 2023

Overzichtstentoonstelling Herman Brood in Museum vd Togt

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan van der Togt
05-11-2008

29 november 2008 – 25 januari 2009

De overzichtstentoonstelling van Herman Brood (1946-2001) is samengesteld door Koos van Dijk, de Erven Brood en het Museum Jan van der Togt met spectaculaire ‘Brood werken’ uit diverse privé collecties. Een groot deel van de tentoonstelling bevat onbekend werk van deze veelzijdige kunstenaar. Er zullen schilderijen, tekeningen, grafiek en zeer speciale items te zien zijn.

Brood  Amstelveen
(Wikipedia - 2008)

Herman Brood in het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds in Amsterdam


Bijzonder onder de grafiek wat getoond wordt, zijn de ‘originelen’ van het kinderboekje ‘Biggetje Bennie’. Dit verhaaltje werd oorspronkelijk geschreven voor het VPRO televisieprogramma Villa Achterwerk, dat tijdens de uitzending geïllustreerd werd door Herman Brood en werd voorgelezen door Jan Wolkers.

Ook zal het unieke Herman Brood Atelier, in Amsterdam waar de kunstenaar meer als 13 jaar woonde, schilderde en componeerde worden herbouwd met de echte originele voorwerpen zoals kledingstukken, muziekinstrumenten maar ook de door Bono (U2) geschonken cactus etc.

Brood  Amstelveen
(Museum Jan vd Togt - 2008)

Biggetje Bennie


Manager Koos van Dijk: “Herman Brood is tijdloos. Zolang wij over onze lieve Herman praten, zijn boeken en gedichten lezen en naar zijn rock & roll muziek luisteren, maar niet in de laatste plaats naar zijn absoluut intensieve kunst kijken, dan is Herman Brood niet Dood!”. Rondom deze Herman Brood overzichtstentoonstelling zullen er allerlei verrassende activiteiten plaatsvinden. Deze zullen nader worden bekendgemaakt.

Lees meer over: Herman Brood op WikipediaAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.