Bijgewerkt: 5 maart 2024

Overzicht van kerstvieringen 2017 in Amstelveen en Amsterdam

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
18-12-2017

Wie op zoek is naar een kerstviering in Amstelveen of Amsterdam, kan de website www.Kerst020.nl raadplegen. Met meer dan 200 kerstvieringen heeft de site iets te bieden voor iedereen die stil wil staan bij Kerst. De kerken trekken de aandacht met een ontroerend filmpje waarin op geheimzinnige wijze een koor van engelen gaat zingen op de mobieltjes van passanten. Op die manier willen ze laten zien dat het goed is om even stil te staan bij Kerst: waar gaat het nu werkelijk om?

Een gevarieerd kerstaanbod van de kerken in Amstelveen en Amsterdam vult de website. Van een sfeervolle kerstviering met kaarslicht in de Westerkerk (Centrum) tot een levende kerststal op IJburg. Van een kinderkerstfeest in de Paaskerk of de Kruiskerk in Amstelveen tot een concert van het wereldberoemde Chapel Choir of the Royal Holloway van de universiteit van Londen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Dominee Werner Pieterse van de Paaskerk Amstelveen



‘Ons grootse kerstfeest begint met een klein intiem verhaal’, antwoordt Werner Pieterse, stadsdominee in Amstelveen op de vraag wat Kerst betekent. ‘In alle kerken en talloze huizen horen we hét tweeduizend jaar oude verhaal. Wie kent het niet? Maria en haar kind. Ver van huis, geboorte in de nacht. Een engel roept: Vrede! Herders gaan op weg. Terwijl zoveel groots ons bezig houdt, oorlogen zonder einde, vluchtelingenstromen, dreiging van terrorisme, vertelt Kerst ons van een klein nieuw begin van hoop. Of je nu in God gelooft of niet: kom en vier het geheim van leven. Een kind in de nacht - een en al belofte. Gods geboortefeest.' Kerst020.nl is een initiatief van de Protestantse Kerk Amsterdam, de Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert en de Evangelisch Lutherse Gemeente Amsterdam.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.