Bijgewerkt: 2 maart 2024

Overzicht van incidenten in Amstelveen Westwijk week 50-2017

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
22-12-2017

Woensdag 13 december 2017 om 11:00 Jasmijnlaan verdachte omstandigheden Melding : in de wijk rijdt al voor de 2de keer vandaag een zwarte Mercedes taxi. Kenteken beginnende met 25 ???? In het voertuig 3 à 4 mannen. Rijden door de wijk en gaan nu weer richting Legmeerdijk. Melder vertrouwt dit niet i.v.m. de vele inbraken de laatste tijd. Tussenrapportage: 3301: voertuig niet meer aangetroffen nemen het wel mee in de surveillance vandaag

- 13 december 2017 tussen 12:00 en 16:00 Herman de Manlaan inbraak woning. Dader(s) zijn binnen gekomen d.m.v. kerntrekken voordeur.

-13 december 2017 om 20:56 Rosa Spierlaan vernieling. Melding, dat een bewoner bij de flat kwam en zag, dat de haldeur geforceerd was en niet meer op slot stond. Toen melder enkele minuten daarvoor van huis weg ging stonden er 3 a 4 mannen voor de deur. De melder heeft het kenteken van die mannen genoteerd. Zaak is in onderzoek bij de recherche.

Donderdag - 14 december 2017 om 6:16 Jane Addamslaan belediging. Melding : op parkeerplaats staat een voertuig geparkeerd. De muziek in de auto staat erg hard en er zitten 2 personen in. Witte Mercedes, geen kenteken opgenomen. Toen de melder langs het voertuig liep, werden er beledigingen/bedreigingen door de personen geroepen. Eindrapportage: 3401: meldster gesproken. de beledigende woorden waren niet persoonlijk. Maar waren algemene opmerkingen die uit de auto zijn geroepen. De melder zag de Mercedes wegrijden en heeft geen kenteken genoteerd. Voertuig niet aangetroffen.

-14 december 2017 om 22:02 Asserring overlast jeugd. Was er een melding gekomen, dat er een groep jongeren voor het winkelcentrum stond en voor overlast zorgden. De afd. Handhaving van de Gemeente Amstelveen nam de melding over, sprak de jongens aan en vroeg ze om hun identiteitsbewijs. Een van de jongens weigerde medewerking te verlenen en weigerde zijn ID te tonen. Ook nadat de politie ter ondersteuning ter plaatse kwam. De jongen is vervolgens aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek, dat hij zijn ID wel bij zich had, maar niet wilde tonen. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Vrijdag - 15 december 2017 om 1:36 Hammarskjöldsingel rijden zonder rijbewijs. De collega’s surveilleerden op de Hammarskjöldsingel en zagen een auto wat aarzelend rijden. De collega’s moesten keren om de bestuurder een stopteken te kunnen geven. Zij zagen, nadat ze gekeerd waren, dat het voertuig inmiddels 'snel' en behoorlijk scheef in een vak geparkeerd stond. De aanwezige bestuurder werd gecontroleerd en verklaarde niet in het bezit te zijn van enig rijbewijs. Hij verklaarde ook schoorvoetend, dat hij aan het lessen was. Proces-verbaal werd opgemaakt.

-15 december 2017 om 21:31 Josephine van Gasterenlaan  verkeerstwist. Melding : een auto met speedbumps, waar vonken onder auto uit komen, rijd met 95 km per uur door woonwijk heen. De melder was bijna aangereden door deze bestuurder. Eindrapportage: 3401: Melder gesproken. Die had niet veel aan de melding toe te voegen. Uitgelegd, dat wij op basis van zijn waarneming de bestuurder enkel konden aanspreken op zijn gedrag. Bestuurder gesproken. Deze gaf aan, dat zijn auto verlaagd is, en met elke snelheid de vonken er van de bodem afspringen. Verder verklaarde hij wel iets te hard hebben gereden. Hij zou voortaan wel op zijn rijgedrag gaan letten. Dit nadat de collega’s hadden uitgelegd, dat zijn gedrag niet gewenst is.-15 december 2017 om 22:30 Weerdesteyn verdachte situatie. Melding: Er lopen 2 jongens in de straat die auto's open kunnen maken, blank, met capuchons op, en zwarte kleding, 18 a 22 jaar, nu 2 min geleden, dunne posturen, niet langer dan 180 m. Kennelijk lukte het niet om de auto open te krijgen, en toen liepen ze snel weg. Eenheid AD3301 Melder gesproken en die kon niet meer info opgeven dan hij al had gedaan. Gaf aan, dat er in de buurtpreventie WhatsApp groep gecommuniceerd was over dit incident. Wij kammen de gehele wijk hermetisch uit, en rijden door de wijk heen. Tot nu toe nog niets aangetroffen. Eindrapportage: 3301: Gelukkig is de gehele wijk schoon, geen verdachten aangetroffen.

Zaterdag - 16 december 2017 om 0:47 Ockenburg Ruzie/twist Melding: Er staat groep van 10 personen die flinke ruzie hebben. Eindrapportage: 0110: Geen vechtpartij ter plaatse. Wel wat jeugd die luidruchtig is. Eindrapportage: 3321: jongeren weggestuurd.

-16 december 2017 om 23:29 Ina Boudier Bakkerlaan geluidsoverlast Melding: Op de Ina Boudier-Bakkerlaan hebben de bewoners een feest en het volume van de muziek staat al sinds 21.00 uur op max. Melder is langs geweest, maar deur werd niet open gedaan. Eindrapportage: 3401: Het feest was al ten einde voor wij arriveerden. Met de melder gebeld. Deze gaf aan dat het feestje, nadat hij gebeld had, was gestopt.

Zondag -17 december 2017 tussen 11:00 en 11:06 Lodewijk Van Deysselhof doorrijden na aanrijding De bewoners hoorden vanuit hun woning een grote klap buiten. Toen zij door het raam keken, zagen zij, een grijze auto wegrijden, vanaf de plek, waar ook hun auto staat. Toen ze enkele minuten later bij hun auto, een rode Mazda, gingen kijken, zagen ze dat er schade zat aan het linker voorportier. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

-17 december 2017 tussen 16:03 en 16:30 Anna de Vrieslaan verdachte situatie Melding: loopt een meneer, negroïde uiterlijk, 30 jr. oud, kort kroes haar, normaal postuur, laag hangende broek, met een trui aan. Hij kijkt om zich heen en melder vertrouwt het niet... Hij heeft interesse in de woningen. Melder ziet hem nu niet meer. Deze melding zou doorgegeven zijn aan buurtbewoners via de WhatsApp. Eindrapportage: 3401: Melder met verdacht persoon aangetroffen. Waren op metrostation Westwijk. Betrokkene liep in de Westwijk in woningen te kijken. Melder is erachteraan gelopen en gevraagd, of hij iets kon doen. Betrokkene is gefouilleerd met toestemming, daarbij werd niets verdachts aangetroffen.

Foto Amstelveen
(Bron Politie Amsterdam-Amstelland - 2017)

De politie Amsterdam-Amstelland wenst u prettige feestdagen en een veilig 2018Dit waren de meldingen van de Politie Amstelveen week 50-2017, welke hebben plaatsgevonden in de Westwijk in deze week. Natuurlijk hebben er wel meer incidenten plaatsgevonden, maar i.v.m. privacy reglementen kunnen we deze informatie niet met u delen. Mocht u iets bijzonders hebben gezien, of gehoord over bovenstaande incidenten dan horen wij dat graag.

Zoals u weet, is de pilot WhatsApp Buurtpreventie Politie Amstelveen vanaf 1 december 2017 van kracht. Onze centrale meldkamer staat 24/7 in contact met de beheerders van de WhatsAppgroep waar u deel van uitmaakt en leest mee met een overkoepelende ALARMAPP van de Westwijk. De ALARMAPP is een WhatsApp groep van alle beheerders bij elkaar samen met de Politie. Zo kunnen meldingen direct gecommuniceerd worden met de meldkamer van de Politie. Zo kan er nu ook foto’s, filmpjes en andere informatie op een makkelijke en eenvoudige manier gedeeld worden. Bovenstaande verdachte situatie meldingen hadden we graag teruggelezen in de ALARMAPP. Helaas is dat niet gebeurd.

Ziet u een verdachte situatie : BEL 112 !!! en deel de informatie daarna op de WhatsApp Buurtpreventie van uw buurt. Rest ons nog u hele fijne feestdagen toe te wensen en een gelukkig, gezond en veilig 2018. Met vriendelijke groet Faruk Küçük Yurdakul (Westwijk-West) en Simone Seegers (Westwijk-Oost) wijkagenten Westwijk Amstelveen.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.