Bijgewerkt: 14 april 2024

Overzicht incidenten in Westwijk week 47-2017

Nieuws -> Politie

Bron: WhatsApp Buurtpreventiegroep Westwijk
03-12-2017

Op Facebook bestaat een WhatsApp Buurtpreventiegroep met 58 leden met het doel delen van informatie over buurtpreventie in Westwijk in Amstelveen. Hierbij een lijst van incidenten, dat door de wijkagenten en door de leden op week 47-2017 werden gemeld:

Dinsdag - 21 november 2017 tussen 9:35 en 10:35 Marthahoeve verlaten plaats aanrijding. De eigenaar van een zwarte Volkswagen Passaat parkeerde zijn auto op de parkeerplaats en ging boodschappen doen. Toen hij terug kwam zag hij, dat er een scheur, rechts achter, in de bumper zat. Ook zag hij, dat de wielkast, rechtsachter gescheurd was en doorgezakt. Op de wiel kas zag hij diepe krassen en een deuk zitten. De veroorzaker van deze schade heeft geen gegevens achtergelaten.

Woensdag -22 november 2017 om 4:17 Grote Wielen verdachte situatie. Zagen de collega’s op een parkeerplek een auto staan met Belgisch kenteken. In de auto zaten twee mannen geheel in het donker gekleed. De mannen hadden geen redelijke verklaring wat ze op dit tijdstip in Amstelveen deden. De collega’s zagen, dat het portierraam van de auto die voor deze mannen geparkeerd stond was schoongeveegd. Op de overige ramen zaten regendruppels en bij 1 raam was dit schoon geveegd. Ivm de vele diefstallen uit auto hebben de collega’s deze beide mannen uitvoerig gecontroleerd. Er was een onderbuikgevoel, dat er iets niet klopte, maar de mannen hadden vooralsnog niets strafbaars gedaan. Daarom hebben ze na controle hun weg kunnen vervolgen, met achterlating van hun personalia.

-22 november 2017 tussen 3:32 en 3:33 Jasmijnlaan overige meldingen. Kregen de collega’s de melding te gaan naar het verpleeghuis Zonnestein op de Jasmijnlaan alwaar een man zich toegang had verschaft. Ter plaatse bleek da de deuren van het verzorgingshuis waarschijnlijk niet goed dicht zaten. De man met een Poolse nationaliteit zat op de bank bij de receptie. De collega’s zagen dat de man onder invloed was. De man was behoorlijk nat geregend. De man had geen plek om te slapen en zou sinds 2 dagen in Nederland verblijven. De collega’s hebben de man weggestuurd. Was geen gesprek mee te voeren.

Foto Amstelveen
(Bron Facebook - 2017)

In de nacht van woensdag 13 en donderdag 14 september 2017 hebben er 4 auto inbraken plaatsgevonden in Westwijk. De inbraken hebben plaatsgevonden op de Drakensteyn, Westhove en Cannenburgh en Sterkenburgh. Het betrof alle keren BMW's. De airbags en navigatiesystemen zijn gestolen


Donderdag - 23 22:30 en vrijdag 24 november 2017 22:00 Dignahoeve inbraak woning. Is er aangifte van diefstal uit een seniorenwoning gedaan. Er zijn geen sporen van braak aangetroffen.

Vrijdag - 24 november 2017 tussen 16:35 en 17:00 Hammarskjöldsingel baldadigheid. Melding van vernieling: twee jongens hebben graffiti gespoten op het gebouw van GVB bij de eindhalte 51. Signalement: 2 blanke jongens, zwart haar, 1 donkereblauwe jas met zwarte rugtas. Ander zwarte jas met blauwe pet, ook zwarte rugtas. De spuitbussen zouden in de rugzakken zitten volgens melder. De collega’s troffen 4 jongens bij de halte aan, waarvan er twee aan het signalement voldeden. De jongens verklaarde geen verf te spuiten, maar verklaarde dat zij stickers hadden gevonden en die op de abri en metro plakten. Bij onderzoek in de rugtas bleek die vol te zitten met de oranje stickers. De collega’s hebben de jongens een bekeuring gegevens terzake baldadigheid en hebben hen de stickers laten verwijderen.

Zaterdag - 25 november 2017 tussen 21:41 en 22:00 Korianderlaan verdachte situatie. Melding bewoners zijn niet thuis, is nu licht aan in de woning en het alarm gaat af. Eindrapportage: 3301: Met de eigenaar via de intercom gesproken. Is niets aan de hand ging om een openstaande deur bij de meterkast.

-25 november 2017 tussen 0:45 en 0:50 Cannenburgh rijden onder invloed. Reden de collega’s nabij de Cannenburgh zagen zij een scooter rijden, waarbij het leek dat de scooter de collega’s wilden vermijden. Derhalve is de scooter en bestuurder gecontroleerd. De bestuurder bleek te veel alcohol te hebben gedronken en kreeg na de blaastest een dagvaarding. Ook heeft hij een rijverbod van 5 uur gekregen.

Zondag - 26 november 2017 om 0:02 Caro van Eyckhof verdachte situatie. Melding: 2 personen, met een muts op. zaten aan een poort te rommelen. Buurmeisje dacht te horen dat er een poort open gebroken werd. MDT: Eindrapportage: 3301: Melder gesproken en met geleider tuinen doorzocht. Geen braakschade aangetroffen.

Dit waren de meldingen van de Politie Amstelveen welke hebben plaatsgevonden in de Westwijk in deze week (47-2017). Natuurlijk hebben er wel meer incidenten plaatsgevonden maar ivm privacy reglementen kunnen we deze informatie niet met u delen. Mocht u iets bijzonders hebben gezien, of gehoord over bovenstaande incidenten dan horen wij dat graag.

Met vriendelijke groet Faruk Kucuk Yurdakul en Simone Seegers wijkagenten Westwijk Amstelveen

Een eerdere bericht: Persbericht auto inbraken Westwijk 13 november 2017

Beste wijkbewoners van de Westwijk te Amstelveen

In Westwijk zijn vorige week navigatiesystemen en airbags en andere goederen uit auto’s gestolen. Het betroffen met name auto’s van het merk Mini Cooper en Mercedes, vooral voorzien van keyless-entry. Hiervan is door de daders mogelijk misbruik gemaakt van het onderscheppen van het signaal, dat zorgt voor het openen van de autodeur.

Dieven kunnen met deze methode, terwijl de autosleutel nog in uw bezit is, de auto open maken, goederen wegnemen en eventueel de auto stelen zonder enig spoor van braak. In een aantal gevallen zijn auto’s wel opengebroken. Wat kan de politie doen aan deze diefstallen? De politie is extra alert met verschillende vormen van surveillance, zowel opvallend als onopvallend. Wat kunt u als bewoners doen aan deze diefstallen?Laat geen waardevolle spullen achter in uw auto. Is uw auto voorzien een keyless entry, leg dan uw autosleutels in een voorziening die het signaal van de autosleutel verstoort. Kijk samen met ons uit naar ‘verdacht’ gedrag in uw straat. Bijvoorbeeld onbekende personen die opvallende interesse hebben voor auto’s en woningen. In dat geval: BEL 112 en deel daarna uw bevindingen in de WhatsApp BuurtApp. Geef een zo goed mogelijk signalement van de verdachte persoon op: Lengte, haardracht, kleding, hoofddeksel, schoenen, kenteken van de auto of scooter, waarmee deze zich verplaatst. De politie zal dan zo snel mogelijk op uw melding reageren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.