Bijgewerkt: 27 mei 2024

Overzicht incidenten in Westwijk week 24-2018

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amstelveen
09-07-2018

Maandag 11 juni 2018 om 12:41 Eyckenstein verward persoon. Werd er melding gedaan dat een bewoner aan het doordraaien was in de woning. De collega’s troffen een persoon aan die verward was. De man is met de psycholance overgebracht naar het SPOR (Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam), waar hij beoordeeld wordt en verder behandeling wordt vastgesteld.

Woensdag 13 juni 2018 om 1:30 Korianderlaan poging diefstal auto. De collega’s kregen een melding dat er werd ingebroken in een Porsche. De melding werd gedaan door een medewerker van een camerabedrijf die speciaal voor de auto is geplaatst en altijd zicht heeft op de auto. Toen de collega’s ter plaatse kwamen zagen zij een jongen in de auto zitten die in eerste instantie beweerde dat hij de eigenaar van de auto was, maar daarna zei dat die auto van een vriend was. De auto stond bij de te naam gestelde voor de deur. De eigenaar was op vakantie, maar door middel van de videobel aan zijn voordeur contact met hem gehad. De jongen in de auto is aangehouden. Er zijn nog politiehonden ingezet om te ruiken of er mededaders in de buurt waren. Ze hebben wel een spoor gevolgd maar er is niemand aangetroffen. Zaak wordt verder afgehandeld door de recherche.Donderdag 14 juni 2018 tussen 12:21 en 13:00 Asserring verward persoon. Werd een verwarde bewoner door de buren opgevangen. De bewoner was na revalidatie thuis gekomen maar in een verward moment de deur uitgelopen en de sleutel vergeten. Met behulp van de thuishulp Amstelring de bewoner weer in zijn woning weten te krijgen.

Zaterdag-16 juni 2018 tussen 22:20 en 22:22 Heemstede woninginbraak. Werd er een keukenraam aan de voorzijde van de woning opengebroken. Bewoners waren niet thuis, een oppas wel. Door aanwezigheid kenbaar te maken zijn de daders gevlucht.

16 juni 2018 om 3:36. Melding: melder zag 2 personen rennen met spullen op hun nek en dat werd neer gegooid op de kruising en ze gingen richting eindhalte van tram 51 het leek erop of iets van een ladder is neer gegooid. Eindrapportage: 3301: gaat om een aantal verkeerhekken die door baldadige jeugd her en der op de Burgemeester Wiegelweg zijn verplaatst. Alles weer terug gelegd. Jongeren niet meer aangetroffen.

Project deurbelcamera’s. Mocht u verdachte omstandigheden zien (heterdaad) en daar beelden van hebben (via deurbel of anderzijds) verzoeken wij u dringend om te bellen met 112. Bij de melding aan de meldkamer te vermelden dat u beelden van de verdachte(n) heeft en die beelden dan te appen naar 06 57514300. Dit telefoonnummer kan niet gebeld worden en is alleen beschikbaar voor beeldmateriaal. Deze beelden kunnen dan verstuurd worden naar de politie agenten die aanrijdend zijn, zodat ze onmiddellijk uit kunnen kijken naar de verdachte personen. De beelden kunt u natuurlijk ook delen in uw alarm buurt whatsapp, zodat uw buren met u en ons mee kunnen kijken. Meer informatie over cameratoezicht en privacy kunt u vinden via de link.

Ziet u verdacht gedrag BEL 112 !!! , zeg tegen de telefonist(te) dat u deel uitmaakt van WhatsApp Buurtpreventie ( WAPA Amstelveen ) en deel de informatie daarna op de WhatsApp Buurtpreventie van uw buurt. https://www.facebook.com/groups/wabpwestwijk/ Met vriendelijke groet, Faruk Küçük Yurdakul (Westwijk-West) en Simone Seegers (Westwijk-Oost) wijkagenten Westwijk AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.