Bijgewerkt: 4 december 2021

Overzicht incidenten in Westwijk week 11-2018

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amstelveen
30-03-2018

Maandag 12 maart 2018 tussen 17:04 en 17:15 Josephine van Gasterenlaan klusjesmannen. Melding : 3 klusjesmannen bellen aan en willen klusje doen. Hebben melder bedreigd. Betreffen Ierse of Engelse mannen, 1 met een groene trui, 2 mannen met een oranje hesje aan, witte bus en blauwe bus bij zich. leeftijd 25-30 jaar en spraken Engels. Tussenrapportage: 4201: vier mannen gesproken. Komen inderdaad uit Ierland. Nu waren ze bezig met het schoonspuiten van twee voortuinen. Deze mensen hebben daar echter opdracht voor gegeven. De melder wilt geen aangifte doen. Collega’s met vervolg.

Dinsdag - geen meldingen

Woensdag -geen meldingen

Donderdag -geen meldingen

Vrijdag 16 maart 2018 tussen 16:49 en 16:55 Josephine van Gasterenlaan aanrijding

Een auto is tegen een lantaarnpaal aangereden. Zaak wordt met de Gemeente afgehandeld.

Zaterdag 17 maart 2018 tussen 21:08 en 21:15 Marjoleinlaan poging inbraak woning. Melding : Ongeveer 10 minuten geleden hoorde melder een trilling. Melder ging buiten kijken en zag dat er bij de buren een raam was ingegooid. De buren waren niet thuis. Tussenrapportage: 3301: poging inbraak, moeten in kozijn. Raam gebroken. waarschijnlijk zijn de dader(s) geschrokken en gevlucht. Er is een fiets met sleutels erin is achter gebleven van mogelijk de dader. Bewoners zijn ondertussen thuis gekomen. 2 jongens renden weg over het speelpleintje richting Jasmijnlaan. 2 jonge jongens, beiden hebben spijkerbroeken aan, en 1 licht beige jas met bontkraag, de ander een zwarte parka. Helaas zijn de jongens niet meer aangetroffen.-17 maart 2018 tussen 20:15 en 20:25 Frans ter Gastlaan poging inbraak woning. De melder hoorde metaalachtige geluiden vanuit een van de tuinen. Toen de melder beneden ging kijken zag hij in zijn eigen tuin 3 mannen wegrennen in de richting van Jan de Noordlaan. Ook zag hij dat er een gat in het glas van zijn raam zat. Aangezien zijn portdeur open stond ook daar een onderzoek ingesteld. Het slot van de portdeur was geforceerd, er zijn moeten van een schroevendraaier zichtbaar.

-17 maart 16:30 en zondag 18 Sacharovlaan poging inbraak woning Ontdekten de bewoners zondagochtend dat er twee fietsen uit de achtertuin ontvreemd waren. Bij verdere inspectie zagen zij dat de poortdeur was geforceerd en dat er sporen van braak op de achterdeur van de woning zaten. De dader(s) zijn niet in de woning geweest.

-17 maart 2018 tussen 15:02 en 15:20 Anna Polaklaan brand in de woning. Melding : een plasticbak die op gasfornuis staat, is in de brand gegaan, melder heeft de blusdekken erover gedaan, maar krijgt het vuur niet uit. Rapportage brandweer : ASV1; betrof een pannetje vet; ASV2 niet meer nodig Eindrapportage: 3301: zie reactie brandweer, bewoners moeten nog even luchten en mogen weer hun huis in.

17 maart 2018 tussen 13:48 en 14:10 Legmeerdijk verdachte omstandigheid. De personen zouden voor de oprit lopen en overal naar binnen kijken. Signalement 1:- Vrouw;- Mogelijks

Turks;- Hoofddoek;- Paars/roze lange jas. Signalement 2: - Man;- Ongeveer 35 jaar;- Donker haar; - Groene jas met rugtas. Ter plaatse troffen de collega’s de personen niet meer aan. Zij hebben de melder teruggebeld, helaas had hij de personen niet meer in het zicht.

Zondag 18 maart 12:00 en maandag 19 maart 9:00 Marjoleinlaan poging inbraak woning.  Tussen bovengenoemde tijdstippen heeft iemand via zijkant van de woning gepoogd zich toegang te verschaffen tot de woning. De dader is over de schutting geklommen en wilde de woning binnen komen dmv een raam forceren.

-18 maart 2018 om 11:44 Asserring Overlast Stank/Rook/Stof. Melding : is al dagenlang de tuin aan het snoeien. Verbrande vandaag de verzamelde takken enz. Er hangt een blauwe lucht in de aangrenzende tuinen en straat. Buurt heeft er last van. Door een melding met een 1 prioriteit pas om 13:00 uur deze melding kunnen behandelen. In de achtertuin niks meer te zien. De collega’s roken wel nog een rooklucht. Zij hebben aangebeld en er werd opengedaan door de bewoner. De collega’s hebben kenbaar gemaakt met welke reden ze bij hem waren. De bewoner verklaarde direct dat hij een boom die hij had gehakt en hij die aan het verbranden was in zijn houtkachel die in de tuin staat. De collega’s werden binnen gelaten en hebben de kachel gezien. Meneer vroeg zich af, waarom de melder niet aanbelt bij hem. De collega’s hebben verder geen milieuverontreiniging of iets dergelijks waargenomen. De bewoner gaat er de vorige keer op letten om geen overlast te veroorzaken.

-18 maart 2018 om 0:10 Betsy Perklaan poging inbraak woning. Tussen bovengenoemde tijdstippen is er stoel geplaatst tegen de poortdeur die naar het bovenraam leidt. Vervolgens is het bovenraam is geforceerd. Vooralsnog mist de bewoner geen goederen. Vermoedelijk is de dader(s) gestoord.

Foto Amstelveen
(Bron Politie Amstelveen - 2018)

Faruk Küçük Yurdakul (Westwijk-West) en Simone Seegers (Westwijk-Oost)


Dit waren de meldingen van de Politie Amstelveen welke hebben plaatsgevonden in de Westwijk in deze week. Mocht u iets bijzonders hebben gezien of gehoord over bovenstaande incidenten dan horen wij dat graag. Natuurlijk hebben er wel meer incidenten plaatsgevonden maar i.v.m. privacy reglementen kunnen we deze informatie niet met u delen. Ik ben weer terug van een weekje weg te zijn geweest. Vandaar het verlate weekoverzicht. Ik zie dat er veel poging inbraak woning zijn geweest. Gelukkig zijn de dader(s) in veel gevallen verstoord en weggejaagd. Helaas heeft niemand dit door kunnen geven op de WhatsApp, waardoor we geen aanhoudingen hebben kunnen verrichten. Morgen ontvangt u van me het weekoverzicht van week 12 en dan zijn we weer bij 😀 Ziet u een verdachte situatie: BEL 112 !!! en deel de informatie daarna op de WhatsApp Buurtpreventie van uw buurt.

Met vriendelijke groet, Faruk Küçük Yurdakul (Westwijk-West) en Simone Seegers (Westwijk-Oost) wijkagenten Westwijk AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.